Šta je novo?

Studenti od sutra mogu da se prijave za "BG praksu"

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Studenti od sutra mogu da se prijave za "BG praksu"[/h]


Beograd - Grad Beograd u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Beogradskog univerziteta četvrtu godinu zaredom organizuje program „BG praksa”, a konkurs za prijavu studenata biće otvoren od sutra, 18. marta, do 8. aprila.


47906-studenti.jpgU programu univerzitetske radne prakse ove godine učestvuju 22 gradska preduzeća, 12 unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave, 10 gradskih opština i šest ustanova kulture u kojima će ukupno 268 studenata završnih godina i apsolvenata imati priliku da obavi četvoromesečnu stručnu praksu uz podršku mentora.

- Prvi krug selekcije prijavljenih kandidata obaviće Centar za razvoj karijere, dok će gradski sekretarijati, preduzeća, ustanove kulture i opštine organizovati intervjue sa kandidatima i doneti konačnu odluku ko će biti njihovi saradnici u naredna četiri meseca. Planirano je da finalna selekcija bude oko 12. maja, a da praksa počne 20. maja - izjavila je za Beoinfo Milena Bićanin, članica Gradskog veća.

Ona je podsetila da se u prethodne tri godine za učešće u ovom programu prijavilo 6.000 studenata, dok je više od 600 studenata dobilo priliku da adekvatnom praksom ojača svoje akademsko znanje.

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti završnih godina, a više informacija o ponuđenim pozicijama, uslovima konkursa i načinu prijavljivanja mogu dobiti na sajtu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu (Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata).

Takođe, u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Beograda odštampani su i plakati sa svim neophodnim informacijama, koji će biti istaknuti na fakultetima Beogradskog univerziteta.

U Centru za razvoj karijere kažu da su najviše mesta za praksu ove godine ponudila preduzeća JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, GSP „Beograd” i JKP „Pogrebne usluge”. Ovogodišnji poziv je upućen studentima sa 24 fakulteta Univerziteta u Beogradu, tri fakulteta Univerziteta umetnosti i tri visoke škole strukovnih studija.

- O kvalitetu ovog programa svedoči i činjenica da je u programu do sada učestvovalo više od 250 mentora iz reda zaposlenih u javnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama, koji su svakodnevno prenosili svoja bogata radna iskustva polaznicima programa „BG praksa”. Studenti koji su uspešno završili ovaj program mogu da se pohvale da su stekli određene veštine i znanja i značajno radno iskustvo, koje će im pomoći da lakše dođu do prvog zaposlenja - istakla je Dejana Lazić, direktorka Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Prema njenim rečima, ovaj program značajno doprinosi jednom od osnovnih ciljeva Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, a to je da se poveća procenat studenata i diplomaca koji su tokom studija ili neposredno po diplomiranju stekli radno iskustvo u struci.

Da podsetimo, program se realizuje na osnovu Protokola o saradnji u oblasti organizovanja i realizovanja univerzitetske radne prakse studenata, koji su 2010. godine potpisali gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević.Izvor:
24sata.rs
 
Top