Stižem u Srbiju da ispričam sve o Šarićevim poslovima

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
EKSKLUZIVNO Brodovlasnik Rodoljub Radulović

Stižem u Srbiju da ispričam sve o Šarićevim poslovima

Izvor: Blic Tamara Marković-Subota | 25. 01. 2011. - 00:02h | Foto: Reuters

BEOGRAD - Rodoljub Radulović zvani Mišel Amerikanac, kontroverzni biznismen protiv koga se, prema nezvaničnim najavama, uskoro očekuje podizanje optužnice u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, potvrdio je “Blicu” da je imao nekoliko teretnih brodova koji su plovili na relaciji Južna Amerika - Evropa u vreme kada je ova grupa švercovala tone kokaina.
110409_1001-brod-foto-reuter_f.jpg

Biznismen objašnjava da ga niko od naših pravosudnih organa nije zvao na razgovor

- Nikad ni na jednom mom brodu nije švercovana droga - ni za Darka Šarića, niti za bilo koga drugog. Inače, Darka Šarića poznajem i spreman sam da dam izjavu o odnosima sa njim, ali tvrdim da me on nikada nije ni pitao da moji brodovi učestvuju u bilo kakvom njegovom poslu - tvrdi Radulović.

On navodi i da su policije nekoliko država u više navrata pretresale njegove brodove, ali da policija nikad nije našla ništa sumnjivo.

- Brodovima se bavim čitav život. Moj partner i ja smo imali nekoliko brodova koji su putovali iz Brazila i Argentine za Afriku, pa dalje za Grčku. Pretresali su ih policije Amerike, Južne Amerike, Grčke, Italije, čak su bili angažovani i ronioci na pretresima, ali nikad nije bilo nađeno ništa sumnjivo. I da jeste, po zakonu, ja kao vlasnik ne bih odgovarao. Za bilo šta nedozvoljeno na brodu odgovara isključivo rukovodstvo posade - kaže Radulović.

U telefonskom razgovoru za “Blic” on tvrdi i da se trenutno nalazi u Španiji, ali da je spreman da se na poziv suda vrati u Beograd.

- Doći ću u Srbiju čim me bilo ko pozove jer nemam šta da krijem. I do sada sam dolazio u Srbiju, ali niko me nije zvao na razgovor. Ja jesam bio vlasnik nekoliko brodova i na njima smo uglavnom zapošljavali filipinsku posadu, ali to sa Darkom Šarićem nema nikakve veze - tvrdi Radulović. On kaže i da nakon zaplene 2,1 tone kokaina u Urugvaju nije bio u kontaktu sa Šarićem.

- Darka nisam ni čuo ni video od kako je protiv njega pokrenuta istraga - kaže Radulović i navodi da više nema nijedan brod.

U istrazi koju je srpska policija još početkom 2009. pokrenula protiv Šarića i njegovih saradnika u švercu kokaina i pranju novca, utvrđeni su njegovi brojni kontakti sa Radulovićem, biznismenom koji se poslovima uglavnom bavio u Americi i nekim evropskim zemljama, ali koji je često boravio i u Srbiji, gde je imao kontakte sa nekoliko najuticajnijih osoba u podzemlju.

Radulović je, prema podacima iz istrage, bio i ključna karika između Šarića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, kome se trenutno u beogradskom Specijalnom sudu sudi zbog ubistva suvlasnika “Nacionala” Ive Pukanića i Nike Franjića u oktobru 2008. u Zagrebu.

Radulovićevo ime u javnosti je prvi objavio “Blic”, u januaru prošle godine nakon što je zvanično pokrenuta istraga protiv Šarića i njegove grupe zbog šverca kokaina. Radulović je i tada za “Blic” potvrdio da poznaje Šarića, da je sa njim imao određene poslove, ali da nije učestvovao u krijumčarenju droge niti u pranju para.

Čovek za vezu

- Radulović je bio i ključna osoba koja je Šariću obezbeđivala poslovne i političke kontakte. On je osoba koja je u Srbiji bila u kontaktu sa puno uticajnih ljudi u sferi biznisa i politike. U te kontakte on je 2008. i 2009. godine uvodio i Darka Šarića - kaže za “Blic” izvor upućen u istragu.

Natrag