Stavljali mu omču na vrat, da prizna krađu

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stavljali mu omču na vrat, da prizna krađu
Neobična otmica kod Batočine
27.08.2009. 05:00

otmica-ver.jpg

Nenad I. (44) i Slavomir M. (52) iz sela Crni Kao kod Batočine uhapšeni su zbog sumnje da su poznaniku Dejanu Lazarevića (25) obmotali omčom oko vrata, naterali ga da se svuče do gole kože, vezali ga za drvo i nagog ga skoro sat vremena mučili terajući ga da prizna da je ukrao motornu testeru.

Mladić je, kako tvrdi u ispovesti za "Blic", uspeo da pobegne, ali je bez odeće morao da prepešači skoro četiri kilometra do svoje kuće.
Rasprava o ukradenoj motornoj testeri počela je prošle subote uveče u šumi Kakaljevac na putu između Rače i Batočine, gde je Dejanu automobil ostao u kvaru. Dalji rođak, Nenad I. pozvao ga je na mobilni telefon da "o nečemu porazgovaraju" i istovremeno se ponudio da ga preveze do kuće.
- Mislio sam da stvarno hoće da me odveze i seo sam u automobil. Unutra su bila njih dvojica. Odmah su nasrnuli na mene. Pritegli su me pojasom za vezivanje, tako da nisam mogao da mrdnem. Sve vreme su me ispitivali za tu testeru, za koju sam samo čuo da je Nenadu ukradena. Negde na pola puta stali su i skrenuli na livadu. Stavili su mi konopac oko vrata. Na tom povocu su me vodili oko 800 metara do šume, gde su me konopcima za stoku vezali za drvo. Naterali su me da se skinem. Verovatno su mislili da tako neću pokušati da bežim - kaže Dejan Lazarević.
Bio je, kaže, uplašen za život i u strahu da ga "niko nikada neće pronaći vezanog u toj šumi".
- Već sam se bio oprostio od života, jer nisam znao šta da očekujem. Imao sam omču oko vrata, maltretirali su me, šamarali - dodaje Dejan.
Policijska uprava je saopštila da je mladić uspeo da se oslobodi kada je Nenad I. otišao do Slavomira M. koji ga je čekao u kolima. Dejan kaže da je tada uspeo da izvuče jednu ruku ispod konopaca koji su bili obmotani oko drveta i njegovog tela i krenuo da beži.
- Nisam smeo da idem lokalnim putem da ih opet ne bih sreo, a bio sam i go, tako da sam počeo da bežim kroz šum, koja je od moje kuće udaljena oko četiri kilometra. Stigao sam tek oko sat po ponoći i odmah pozvao policiju - dodaje Dejan.

otmica-x.jpg

U policijskom saopštenju se navodi da je Dejan te noći u šumi ostao i bez mobilnog telefona, ključeva od automobila, lične karte i novca. Na drvetu, za koje je bio vezan, još su vidljivi tragovi od konopca. Nenad I. i Slavomir M. su privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Kragujevcu i njima je određen pritvor. Obojica negiraju da su počinili razbojništvo koje im se stavlja na teret.
Istražni sudija Suzana Grujović kaže da dvojica Dejanovih poznanika negiraju krivicu, ali da im je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, i da će daljom istragom biti utvrđeni svi detalji ovog slučaja.

Izvor: Blic

Natrag