Statua Svetog Save?

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
zivimu u vremenu sveopsteg otpadnistva od Crkve...u zadnje vreme,popred bezbrojnih protiv kanonskih lizanja episkopa SPC sa papskom jeresi cini se da se podvale raslabljenom srpskom narodu ubacuju sa svih strana...od promena Liturgija,izbacivanjem ikonostasa,do najavljene izgradnje velikog (latinskog) krsta u Nisu u kome je mali pravoslavni (simbolicno utapanje SPC u papsku jeres)...a i nije mi jasno odakle u pravoslavlju statue i kipovi svetaca...zar to nije samo katolicki obicaj?..jer to zahvalnica papi sto je donirao kesh za izgradnju Hrama Sv.Savi(a i za neciji dzep) pa da nas malo i sa strane naviknu na to sto dolazi?koja je sledeca podvala?statua Patrijarhu Pavlu (zbog njegove popularnosti medju Srbima?)...pa da niko ne sme da kritikuje ili dovodi u pitanje tako nesto?

Blic Online | U Nišu grade najveći krst na Balkanu

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Крст

vidite li ovaj krst na onom clanku iz blica?kao mali pravoslavni krst u centru velikog (latinskog)..fina simbolika da se zna ko je gazda.....http://www.pravoslavlje.nl/foto crkva perlez/krst pravoslavni.gif

[ame="http://www.flickr.com/photos/predragbubalo/4154317588/"]Saint Sava Cathedral - Belgrade on Flickr - Photo Sharing!@@AMEPARAM@@http://farm3.static.flickr.com/2718/4154317588_dfdd70fd1c_m.jpg@@AMEPARAM@@4154317588@@AMEPARAM@@dfdd70fd1c[/ame]

http://www.sacred-destinations.com/italy/rome-st-peters-basilica-photos/slides/eos2_046p

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
lepo je sto si priznao da se zna ko je gazda i kome cete morati da se poklonite i sa kime cete se ujediniti

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
lepo je sto si priznao da se zna ko je gazda i kome cete morati da se poklonite i sa kime cete se ujediniti

meni je "gazda" Hristos....a onima koji mogu da progutaju sve papske nebuloze i pogotovo onu o njegovoj "nepogresivosti" zacinjene novcem,neka im i gazduje na ovom svetu...za to ce im na onom gazdovati "onaj sto je isto hteo da bude kao bog"....a ziv bio pa uvideo da papa nikad nece doci u Srbiju...ma koliko ovi njegovi poslusnici ovde na tome radili...Veru ovde cuva narod...koji ma kako i koliko ga lagali,ipak ume da prepozna Istinu i na kraju krene za njom....

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
uff,uff,uff nemoj sada da mi kazes kako je pravoslavlje istina i kako ce da zaustavi Papu koji je hteo ti da to prihvatis ili ne glava svima vama

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
uff,uff,uff nemoj sada da mi kazes kako je pravoslavlje istina i kako ce da zaustavi Papu koji je hteo ti da to prihvatis ili ne glava svima vama
Slažem se sa nekim tvojim stavovima, ali, ovdje si malo pretjerao. Ne ulazim u to da li je pravoslavlje istina ili ne, kao, uostalom, i katoličanstvo, odnosno, hrišćanstvo uopšte, ali ne postoji nikakva realna osnova o nekom skorašnjem ujedinjenju hrišćanstva i dolasku Pape na njegovo čelo.

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196

ne razumem sta pitas...da li je Pravoslavlje Istina?da,jeste...ono je sacuvalo nepromenjenim ucenje Crkve uspostavljene na Vaseljenskim Saborima....svaka promena dogmi po svojoj pameti naziva se JERES...a to je ono sto je papa i uradio...i tako otpao od Hristove Crkve....na vrhuncu tog ludila je proglasio sebe "nepogresivim" i jednakim Bogu(?!!!???)...sto je svojevremeno i sam satana uradio...sto je cin apsolutne gordosti...a plodove te papske "Hristove" crkve vidimo kroz sve vreme njenog delovanja kroz vekove.....pljackaski "krstaski ratovi" koji su svojom brutalnoscu probudili i ucvrstili Islam i pomogli rasturanju Vizantije,krvava inkvizicija srednjeg veka,ustaska NDH sa svojim genocidom sa papskim blagoslovom,hiljade izdanaka raznih jeresi koje danas nazivaju "hriscanskim veroispovestima"......trulih plodova te jeresi je bezbroj...a tebi ako je takav nekakva glava-neka ti i bude...onima koji traze Istinu i Spasenje glava moze biti samo Hristos kroz Episkope koji se drze neizmenjenog Predanja....to "papsko prvenstvo" se odnosilo na vreme pre raskola Crkve... pa papa moze biti "prvi" samo ako se odrekne svih svojih zabluda i pokaje...ovako "nepogresiv" ne moze nikako..u stvari "moze" da se nametne ali samo svojim bezbrojnim lukavstvima i podVALAMA...ALI DA KAO PASTIR UDJE NA VRATA-NE MOZE NIKAD...VEC SAMO KAO VUK U JAGNJECOJ KOZI DA PRESKOCI NA DRUGOM MESTU ....
1. Заиста, заиста вам кажем: ко не улази на врата у тор овчији него прелази на другом месту он је лупеж и хајдук;
Иса. 56:10, Јоило 2:9, Јевр. 5:4

2. А који улази на врата јесте пастир овцама.Jovan 10;1,2

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=G9nbGAF3FbU"]YouTube- РАТ ЗА ДУШЕ 2. део[/ame]

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Slažem se sa nekim tvojim stavovima, ali, ovdje si malo pretjerao. Ne ulazim u to da li je pravoslavlje istina ili ne, kao, uostalom, i katoličanstvo, odnosno, hrišćanstvo uopšte, ali ne postoji nikakva realna osnova o nekom skorašnjem ujedinjenju hrišćanstva i dolasku Pape na njegovo čelo.
To je potpuni apsurd,da o ujedinjenju govoris ti kao ateista i tvom vidjenju istog.

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ne razumem sta pitas...da li je Pravoslavlje Istina?da,jeste...ono je sacuvalo nepromenjenim ucenje Crkve uspostavljene na Vaseljenskim Saborima....svaka promena dogmi po svojoj pameti naziva se JERES...a to je ono sto je papa i uradio...i tako otpao od Hristove Crkve....na vrhuncu tog ludila je proglasio sebe "nepogresivim" i jednakim Bogu(?!!!???)...sto je svojevremeno i sam satana uradio...sto je cin apsolutne gordosti...a plodove te papske "Hristove" crkve vidimo kroz sve vreme njenog delovanja kroz vekove.....pljackaski "krstaski ratovi" koji su svojom brutalnoscu probudili i ucvrstili Islam i pomogli rasturanju Vizantije,krvava inkvizicija srednjeg veka,ustaska NDH sa svojim genocidom sa papskim blagoslovom,hiljade izdanaka raznih jeresi koje danas nazivaju "hriscanskim veroispovestima"......trulih plodova te jeresi je bezbroj...a tebi ako je takav nekakva glava-neka ti i bude...onima koji traze Istinu i Spasenje glava moze biti samo Hristos kroz Episkope koji se drze neizmenjenog Predanja....to "papsko prvenstvo" se odnosilo na vreme pre raskola Crkve... pa papa moze biti "prvi" samo ako se odrekne svih svojih zabluda i pokaje...ovako "nepogresiv" ne moze nikako..u stvari "moze" da se nametne ali samo svojim bezbrojnim lukavstvima i podVALAMA...ALI DA KAO PASTIR UDJE NA VRATA-NE MOZE NIKAD...VEC SAMO KAO VUK U JAGNJECOJ KOZI DA PRESKOCI NA DRUGOM MESTU ....
1. Заиста, заиста вам кажем: ко не улази на врата у тор овчији него прелази на другом месту он је лупеж и хајдук;
Иса. 56:10, Јоило 2:9, Јевр. 5:4

2. А који улази на врата јесте пастир овцама.Jovan 10;1,2
Ko o cemu baba o ustipcima.do 11.veka ste imali zajednicke vaseljenske sabore,koji NEMAJU veze sa Hristom,pa ste se rascepili.Kad nadjem malo vise vremena i zavrsim zapocete teme malo vise cu pisati o tome da vidimo.Kazes oni su JERES.OK.i Pravolsavlje je JERES.Rekao si da je tebi glava Hristos.Pa sad mi reci kome ti verujes Hristosu ili vaseljnskim saborima i razlicitim gnostickim i paganskim ucenjima kojih se pravoslavlje drzi ko pijan plota?Ako mi pokazes da je Hristos uspostavio SVU praksu u pravoslavlju,ja cu prihvatiti pravoslavlje kao ISTINU.Medjutim,sta ces ti uraditi ako se ispostavi suprotno?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
To je potpuni apsurd,da o ujedinjenju govoris ti kao ateista i tvom vidjenju istog.
Ne znam da li zasigurno znaš šta je apsurd? Biće da ne znaš, jer, inače, tu riječ ne bi upotrijebio ovdje. Šta znači ako sam ateista? Znači li to da sam neobaviješten? Znači li to da ne pratim zbivanja koja se dešavaju u religijama? Ne, ne znači. Kao čovjek koga zanimaju društvena zbivanja, ne mogu nikako zanemariti religiju, kao, još uvijek, značajnog činioca u tim zbivanjima. Upravo zbog tog značaja religije, bilo bi posve oportuno ne pratiti odnose koji se dešavaju i među religijama.

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
=Lido di Ostia;356995]To je potpuni apsurd,da o ujedinjenju govoris ti kao ateista i tvom vidjenju istog.

ne znam samo sa koje pozicije ti komentarises hriscanstvo?
Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ko o cemu baba o ustipcima.do 11.veka ste imali zajednicke vaseljenske sabore,koji NEMAJU veze sa Hristom,pa ste se rascepili.Kad nadjem malo vise vremena i zavrsim zapocete teme malo vise cu pisati o tome da vidimo.Kazes oni su JERES.OK.i Pravolsavlje je JERES.Rekao si da je tebi glava Hristos.Pa sad mi reci kome ti verujes Hristosu ili vaseljnskim saborima i razlicitim gnostickim i paganskim ucenjima kojih se pravoslavlje drzi ko pijan plota?Ako mi pokazes da je Hristos uspostavio SVU praksu u pravoslavlju,ja cu prihvatiti pravoslavlje kao ISTINU.Medjutim,sta ces ti uraditi ako se ispostavi suprotno?
Vaseljenski Sabori su se desavali uvek kada je postojao razlog za resavanje nekog vaznog pitanja kao i tada kada je trebalo urediti kanonski nesto sto se NE SME menjati NIKADA da bi se sacuvalo ispravno ispovedanje Vere...dakle kada je neka jeres pokusavala da izmeni ucenje donosene su odluke na tim Saborima koji su sve to osudjivaliu i kanonima regulisali...sta ti nije jasno u praksi u pravoslavlju?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
NISI odgovrio na moje pitanje,ako ne umes kazi ne umem nista ne boli:)

Natrag