Šta je novo?

startovanje benziskog motora sa sekvent uredjajem na plin

Učlanjen(a)
05.10.2012
Poruka
1
kako da upalim /startujem/ motor na plin ako u rezervoaru nemam benzina.Radi se o "sekvent" plinskom uredjaju
 
Član
Učlanjen(a)
02.10.2012
Poruka
10
Stisneš prekidač plina držiš stisnuto das kontakt i verglaš i pali.Ako nemaš benzina u rezervoaru crknuce ti pumpa benzina,obavezno sipaj benzina pa ga pali.Ako ne skini osigurac od pumpe da neradi.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
329
Najbolje je nikako, mada neki ljudi tvrde da im to polazi za rukom tako što drže prekidač za prebacivanje na plin i istovremeno verglaju. A zašto je najbolje ne paliti na taj način - zato što je sasvim sigurno da će posle nekog vremena doći do kvara pumpe za benzin koja svo vreme vrti, čak i kada je rezervoar prazan, ukoliko motor radi. Rešenje je ili prekidač za pumpu ili uvek malo benzina u rezervoaru. Ja vozim sa adaptacijom na plin/sekvent uređaj/ i nije mi pošlo za rukom da upalim direktno na plin. Od tada na svako drugo sipanje plina utočim i malo benzina. Sve u svemu - da ne bi bilo 'jeftina čorba neslana', sipaj malo benzina i upali.

edit: Eto, dacc je već odgovorio dok sam ja kucao, ali post ostavljam čisto da bi se videlo da nas ima više sa istim iskustvom i mišljenjem.
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
195
Ja sam ugradio relej za pumpu (ugradio mi elektricar, mada kontam da na netu ima dovoljno tutorijala da to svako moze uraditi sam) tako da kada vozim na plin, pumpa ne radi.
Ako nista, bar ne vrti benzin u krug sto za posledicu ima da nagura taloga u razvodnu granu gde su dizne, pa onda i to mora da se cisti.

Jos jedna preporuka za plin je kupovati, ako je moguce, sa fabrickom ugradnjom (ne varijante ugradjene u ovlascenom servisu, nego bas fabricki), jer je tada plin podesen kako treba, a i ojacani su neki elementi kako se ne bi brze habali zbog drugacije smese i izduvnih gasova (npr. kod fabrickog plina na Puntu su ojacana sedista ventila).

Takodje, povremeno ici na proveru i podesavanje, narocito ako ste nesto popravljali na motoru ili menjali filter. Meni je u gradu srkao nenormalno, preko 15l, ali nakon zamene filtra i stelovanja lera i potrosnje, u gradu trosi oko 10l, a na otvorenom 8-10 (kombinacija magistrala i autoput), sto mi je jos uvek bar isto ili jeftinije od benzina (trosio bi oko 5.5-7l)
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2010
Poruka
6
Kod automobila koji imaju pumpu goriva u rezervoaru ista se HLADI benzinom koji protiče kroz nju pa je moguće da se pregrije i zapali kompletno vozilo.
Upaliti na navedeni način je nužno zlo kad već drugačije neide kako bi došli do nekog servisa i popravili kvar.
Za sve legende oko tvornički ugradjenog plina kako su pojedini elementi ojačani istina je samo da se stavljaju nitrirani ventili i ništa drugo.
Nisam čuo za punto u koji je tvornički ugradjen plin.
Plin kao pogonsko gorivo koristim jako dugo i iz vlastitog iskustva mogu reći sve najbolje i savjetujem onima koji planiraju ugradnju da ne nasjedaju na priče o štetnosti za motor,ali treba ugraditi odgovarajući uredjaj potpomognut elektronikom i stvar rješena.Nije svaki uredjaj za svaki auto.
Da bi spasili dizne ubrizgavanja i ostale benzinske sklopove potrebno je povremeno voziti na benzin,ne treba svaki dan ali na tri rezervoara plina predjite nakon toga 50 km na benzin i nećete imati nikakvih problema.
 
Top