Šta je novo?

Stara Pazova: Prvo kupanje biće u avgustu na pet bazena

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Položen kamen temeljac za izgradnju bazenskog kompeksa


Stara Pazova: Prvo kupanje biće u avgustu na pet bazena

Izvor: Blic T. Urošević | 05. 06. 2011. - 00:02h

Polaganjem kamena temeljca označen je početak radova na izgradnji bazenskog kompleksa u opštini Stara Pazova. Sportsko-rekreativni bazeni nalaziće se na raskrsnici puteva Stare i Nove Pazove, Banovaca i Vojke, a na površini od blizu tri hektara biće izgrađeno sedam bazena, od onih za decu do olimpijskog, uz ulaganja od preko 500 miliona dinara.

148087_bazeni-stara-pazova-buduci-izgled_f.jpg
Budući izgled bazena

- Vekovni san žitelja opštine konačno počinjemo da ostvarujemo. U prvoj fazi, do kraja avgusta ove godine, biće završeno pet bazenskih celina. Izgradiće se dečji bazeni različitih dubina sa vodenim atrakcijama i toboganima za najmlađe, dok će u drugoj fazi biti izgrađen olimpijski bazen sa svim sadržajima koji zadovoljava standarde i svetskih prvenstava u vaterpolu i plivanju. U trećoj fazi biće izgrađen i zatvoreni bazen - rekao je predsednik opštine Goran Jović.

148086_bazen-pazova1_hs.jpg

Jovan Tišma


Jovan Tišma, direktor Direkcije za izgradnju opštine, dodao je da će uz bazen biti izgrađeni i svi prateći sadržaji: kabine, toalet, kafić, ambulanta.

- Najatraktivniji objekat u okviru druge faze, čija je izgradnja najavljena za narednu godinu, podrazumeva izgradnju otvorenog olimpijskog bazena dimenzija 50 puta 25 metara, površine 1.250 metara kvadratnih sa tribinama za 2.050 gledalaca. Kako bi omogućili vrhunskim sportistima pripreme tokom cele godine, u trećoj fazi je predviđena izgradnja zatvorenog bazena dimenzija 25 puta 12,5 metara sa preko 300 kvadratnih metara površine i tribine za 100 gledalaca - rekao je Tišma.

148085_bazen-pazova2_hs.jpg

Bojan Pajtić postavlja kamen temeljac


U finansiranju ovog projekta učestvuje i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- Pre deset godina Srem je bio jedan od najnerazvijenijih delova zemlje. Sa investicijama u infrastrukturu od gotovo sedam milijardi dinara, nakon realizacije zajedničkih programa privlačenja stranih i domaćih investitora, Srem je danas najprosperitetniji deo, odnosno region koji se najbrže razvija. I to je jedan od razloga zašto, pored investicija u infrastrukturu, ulažemo i u turizam i podizanje životnog standarda građana - izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić.
 
Top