Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode VI - Return Of The Jedi (1983)


screen.pngX2pLAzt.png
info.png
Ratovi zvezda — epizoda VI: Povratak džedaja (engl.Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi) je naučnofantastični film iz 1983. u režiji Ričarda Markvanda. To je bio treći film iz sage Zvezdanih ratova, ali šesti po hronološkom redu.

Luk Skajvoker smišlja plan kako da spasi Han Sola iz ruku kriminalca Džabe Hata uz pomoć princeze Leje, Lenda Kalrizijana, Čubake, C-3RO-a i R2-D2-a. Leja se infiltrira u Džabinu palatu na planeti Tatuin prerušena u lovca na glave koja predstavlja Čubaku kao svog zatvorenika dok se Lando već od ranije nalazi u palati prerušen u čuvara. Leja uspeva da dođe do Hana i da ga odmrzne, ali uskoro oboje bivaju uhvaćeni. Potom dolazi Luk koji nakon kratke bitke takođe biva uhvaćen. Džaba osuđuje Luka i Hana na smrt, ali pre nego što ih bace čudovištu, Luk se oslobađa i nastaje bitka u kojoj pogibaju Boba Fet i Džaba - kojeg uguši Leja. Grupa preživelih nakon toga uspeva da pobegne nakon što Luk uništi Džabin brod. I dok Han i Leja odlaze do pobunjeničkog saveza, Luk se vraća na planetu Dagoba gde pronalazi Jodu na samrti. Sa svojim poslednjim uzdasima, Joda priznaje Luku da je Dart Vejder, nekad znan pod imenom Anakin Skajvoker, njegov pravi otac; takođe uspeva da kaže da postoji još jedan Skajvoker. Uskoro duh Obija Van Kenobija koji se pojavljuje Luku potvrđuje da je taj drugi Skajvoker o kojem je Joda pričao zapravo Lukova sestra bliznakinja Leja. Obi Van govori Luku da se ponovno mora suočiti sa Vejderom ako želi da porazi Imperiju.

Pobunjenički savez saznaje da Imperija gradi novu Zvezdu Smrti pod nadzorom Vejdera i njegovog gospodara, imperatora Palpatina. Savez smišlja novi plan zbog kojeg će Han povesti svoj tim na šumsku planeut Endor kako bi na njemu uništio bazu koja upravlja generatorom štita Zvezde Smrti i na taj način osigurati eskadrili borbenih letelica saveza da uđu i unište ju iznutra. Kako se brod u kojem se nalazi Luke približava imperijalističkim brodovima, on oseti Vejderovo prisustvo pa se boji da zbog toga ugrožava misiju. Na planeti Endor Luk i njegovi prijatelji susreću pleme Evoka i nakon početnog neslaganja i nerazumevanja oni uskoro formiraju savez. Kasnije Luk priznaje Leji da mu je ona sestra odnosno da im je Vejder otac i da ih napušta kako bi otišao da se suoči sa njim. Predavši se imperijalnim trupama, Luk je doveden do Vejdera koji neuspešno pokušava da ga preokrene na tamnu stranu Sile.

Vejder ga nakon toga odvodi na Zvezdu Smrti gde Luk konačno upoznaje Palpatina. On mu otkriva da je Zvezda Smrti, iako naizgled nedovršena, već sada potpuno spremna za operaciju i uništavanje savezničke pobune. U međuvremenu na planeti Endor, Hanov tim zarobljen je od strane imperijalnih snaga, ali iznenadan napad Evoka omogući pobunjenicima uništavanje štita. Za to vreme Lando, koji pilotira brodom Milenijumski Soko predvodi pobunjeničku eskadrilu do Zvezde Smrti, ali njen štit još uvek je aktivan. Palpatin u Luku pokušava da probudi bes kako bi se on priklonio tamnoj strani Sile pa se Luk nađe u borbi svetlosnim sabljama sa Vejderom. Vejder otkriva da Luk ima sestru i preti da će nju okrenuti na tamnu stranu. Besni Luk u tom trenutku napada Vejdera i odseče mu desnu ruku nakon čega ga Palpatin nagovara da ubije Vejdera i zauzme njegovo mesto. Međutim, Luk to odbija, proglašavajući sebe Džedaj vitezom. Besan, Palpatine iskorišćava svoje moći kako bi mučio Luka. Odlučan u tome da ne dopusti da mu ubije sina, Vejder prihvata Lukovu sudbinu, i baca Palpatina u okno, pa na taj način ispunjava proročanstvo da će on biti taj koji će uništiti Sitove i dovesti ravnotežu u Sili, iako je u tada smrtno ranjen. Na zahtev svog oca, Luk skida Vejderovu masku dopuštajući ocu da svog sina prvi put pogleda vlastitim očima pre nego mu umre na rukama.

U međuvremenu na planeti Endor Han i ostatak ekipe uspevaju pobediti imperijalne snage i uništavaju generator štita, na taj način omogućavajući pobunjeničkoj eskadrili napad na Zvezdu Smrti. Lendo predvodi ostatak brodova u jezgro, gde uništavaju glavni reaktor. Luk beži u jednom od brodova zajedno sa očevim telom, dok Lando beži sa Sokolom par sekundi pre nego što Zvezda Smrti nestane u velikoj eksploziji. Na planeti Endor Leja priznaje Hanu da joj je Luk brat pa se njih dvoje poljube. Luk se vraća na Endor i spali očevo odelo. Dok pobunjenici slave pobedu nad Imperijom, Luk vidi duhove Obi Vana, Jode i Anakina koji ga zadovoljno gledaju.
screen.png2vKjhNf.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  21,7 KB · Pregleda: 3
 • Return of the Jedi (1983) [720p].torrent
  46 KB · Pregleda: 3
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) 1080p


screen.png
Star-Wars-Episode-6-Return-of-the-Jedi-1983-1080p-Br-Rip-x264-BOK.jpg
Download.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  23,1 KB · Pregleda: 1
 • Return of the Jedi (1983) [1080p].torrent
  18,8 KB · Pregleda: 4
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode VII - The Force Awakens (2015)


screen.pngoAcCvuj.png
info.png
Ratovi zvezda: Buđenje sile (engl. Star Wars: The Force Awakens); poznato i kao Ratovi zvezda — epizoda VII: Buđenje sile, američki je naučnofantastični film iz 2015. režisera, scenariste i producenta Džej-Džej Ejbramsa, koji predstavlja sedmi nastavak sage Ratovi zvezda. Glumačku ekipu čine Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Lupita Njongo, Endi Serkis i Donal Glison uz Harisona Forda, Marka Hamila, Kari Fišer, Entonija Danijelsa i Pitera Mejhjua koji ponovo tumače svoje uloge iz prethodnih nastavaka. Radnja se odvija 30 godina nakon događaja prikazanih u filmu Povratak džedaja i prati borbu između Pokreta otpora, koji predovde veterani Pobunjeničke alijanse i Prvog reda, naslednika Imperije.

Kompanija Lukasfilm je 30. oktobra 2012. zvanično najavila snimanje epizoda 7, 8 i 9,neposredno nakon što je Kompanija Volt Dizni otkupila Lukasfilm od Džordža Lukasa za četiri milijarde dolara.[7] Prvobitno je kao scenarista angažovan Majkl Arnt, ali je nakon konsultacija sa režiserom i producentima odlučeno je da scenario preprave Džej-Džej Ejbrams i Lorens Kazdan, dok je konsultant na scenariju bio Džordž Lukas.

Oko 30 godina posle uništenja druge Zvezde smrti, poslednji džedaj, Luk Skajvoker, je nestao. Prvi Red koji je nastao iz pale Galaktičke Imperije nastoji da uništi Novu Galaktičku Republiku. Otpor, pod podrškom Republike, vodi Lukova setra Leja, koja pokušava da ga pronađe pre Prvog Reda.

Pilot Pobunjenika, Po Dameron se na planeti Džaku sreće sa Lor San Tekom koji mu daje mapu do Lukove lokacije. Jurišnici koje vodi Kajlo Ren dolaze na Džaku i hvataju Poa, dok Kajlo Ren ubija Teku. Poov droid BB-8beži sa mapom i nailazi na kopačicu po đubretu Rej. Jurišnik FN-2187, koji ne želi da ubija za Prvi Red, oslobađa Poa, i oni beže ukradenim brodom. Po naziva jurišnika FN-2187 "Fin". Prilikom bežanja, oni se sruše na Džaku, i Fin preživljava, ali je izgledalo da Po nije. On nailazi na Rej i BB-8-a, ali Prvi Red ih napada svojim brodovima. Oni se ukrcavaju na Milenijumskog Sokola i koriste ga za bekstvo od snaga Prvog Reda.

Tokom leta, Sokola usisava veći brod kojim upravljaju Han Solo i Čubaka želeći da ga povrate. Dve rivalske bande se takođe ukrcavaju na Hanov brod želeći da im on vrati dugove. Međutim, Rahtari, vanzemaljska čudovišta koje Han prevozi na brodu se oslobađaju, ubijajući članove tih bandi, dok za to vreme Han, Čubaka, Rej, Fin i BB-8 beže Milenijumskim Sokolom. Preostali članovi bandi obaveštavaju Prvi Red o tim događajima. Na bazi Prvog Reda Ubici zvezda (planeta pretvorena u super-oružje) Vrhovni vođa Snouk naređuje da se Ubica zvezda upotrbi prvi put. Snouk ispituje Rena da li može da se sukobi sa svojim ocem Han Solom, na šta mu Ren odgovara da mu on više ništa ne znači i da neće biti zaveden na svetlu stranu.

Posada na Sokolu vidi deo mape koju BB-8 prikaže i zaključi da to nije cela mapa. Han objašnjava da je Luk osnovao Džedajsku akademiju, ali ju je njegov bivši učenik (Kajlo Ren) uništio i prešao na tamnu stranu. Oni putuju do planete Takodana i sreću se sa vlasnicom kafane Maz Kanatom, koja im nudi pomoć da preda BB-8-a pobunjenicima. Rej odlazi u podrum i nalazi svetlosnu sablju koja je pripadala Luku i njegovom ocu Anakinu. Ona kad je dotakne doživljava uznemirujuće vizije, i beži u šumu. Maz daje svetlosnu sablju Finu za zaštitu.

Ubica zvezda tada puca i uništava glavni grad Republike. Prvi Red tada napada Takodanu u potrazi za BB-8-om. Hana, Čubaku, i Fina spašavaju Pobunjenički brodovi koje vodi Po, koji je preživeo pad na Džaku. Leja stiže na Takodanu sa C-3PO-om. U međuvremenu, Ren hvata Rej i odvodi je na Ubicu zvezda. Međutim, kada je on upita za mapu, ona se odupire njegovom čitanju misli. Otkrivajući da može da koristi Silu, ona beži kontrolišući misli jednom Stormtruperu.

Na pobunjeničkoj bazi, BB-8 pronalazi R2-D2-a, koji ne radi od kad je Luk nestao. Kada se Prvi Red sprema da uništi pobunjeničku bazu, pobunjenici smišljaju kako da unište njihovu Ubicu zvezda. Leja moli Hana da vrati njihovog sina živog. Koristeći Sokola, Han, Čubaka i Fin odlaze na bazu i nalaze Rej, i postavljaju eksplozive. Han se susreće sa Renom, nazvavši ga njegovim pravim imenom (Ben) i moleći ga da napusti tamnu stranu, ali Ren odbija i ubija svog oca. Tada Čubaka pogađa Rena, dok u tom trenutku pobunjenici napadaju Ubicu zvezda.

Povređeni Ren tada nalazi Fina i Rej i napada ih. Ren pobeđuje Fina u borbi svetlosnim sabljama, teško ga ranivši. Rej onda uzima sablju i koristi Silu da pobedi Rena, i pre nego što krene da ga ubije, planeta se pocepa, razdvajajući ih. Snouk naređuje da mu dovedu Rena, da završi svoj trening. Rej i Čubaka odlaze sa Sokolom pre nego što Ubica zvezda eksplodira. Na bazi pobunjenika svi slave dok Leja, Čubaka, i Rej tuguju za Hanovom smrću. R2-D2 se tada budi i pokazuje im ostatak mape, koju Rej prati do jedne planete. Tamo nalazi Luka i nudi mu njegovu svetlosnu sablju.
REŽIJA: Richard Marquand
SCENARIO: George Lucas, Lawrence Kasdan
GLAVNE ULOGE:

Alec Guinness > Ben 'Obi-Wan' Kenobi
Harrison Ford > Han Solo
Anthony Daniels > C-3PO
Carrie Fisher > Princess Leia
Mark Hamill > Luke Skywalker
James Earl Jones > Darth Vader
Frank Oz > Yoda
David Prowse > Darth Vader
Ian McDiarmid > The Emperor
Billy Dee Williams > Lando Calrissian
Kenny Baker > Paploo
Kenny Baker > R2-D2
Kenneth Colley > Admiral Piett
Peter Mayhew > Chewbacca
Michael Pennington > Moff Jerjerrod
Sebastian Shaw > Anakin Skywalker

screen.pngC9P2ZFQ.jpg

Download.png


Download.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  27,7 KB · Pregleda: 3
 • The Force Awakens (2015) [720p].torrent
  40,7 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode VII - The Force Awakens (2015) [1080p]
screen.pngou2qkeY.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  28,1 KB · Pregleda: 1
 • The Force Awakens (2015) [1080p].torrent
  21,8 KB · Pregleda: 1
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode VIII - The Last Jedi (2017)


screen.pngwEf2LeD.png
info.png
Ratovi zvezda: Poslednji džedaji (engl. Star Wars: The Last Jedi), poznat i kao Ratovi zvezda — epizoda VIII: Poslednji džedaji, američki je naučnofantastični film iz 2017. režisera, scenariste i producenta Rajana Džonsona, koji predstavlja osmi nastavak sage Ratovi zvezda. Glumačku ekipu čine Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Lupita Njongo, Endi Serkis i Donal Glison uz, Marka Hamila, Kari Fišer, Entonija Danijelsa i Pitera Mejhjua koji ponovo tumače svoje uloge iz prethodnih nastavaka. Poslednji džedaji označio je poslednji glumački nastup glumice Kari Fišer koja je preminula u decembru 2016. godine, a sam film je njoj i posvećen. Radnja filma prati Rej koju za džedaj viteza obučava Luk Skajvoker u nadi da će njena obuka pomoći Pokretu otpora u borbi protiv Kajlo Rena i Prvog reda.

Snimanje nekih scena kod Majklove stene u Irskoj započelo je već tokom pretprodukcije u septembru 2015, da bi glavno snimanje započelo u februaru 2016. Glavne lokacije snimanja bile su Pinewood Studios u Engleskoj, a jedan deo filma je snimljen u Dubrovniku.

Film je svoju svetsku premijeru imao u Los Anđelesu, 9. decembra 2017. godine, a u SAD imao je 15. decembra iste godine (dva dana ranije imao je premijeru u srpskim bioskopima). U prvom vikendu prikazivanja film je zaradio 450 miliona dolara širom sveta) i većinom pozitivne kritike. Nastavak filma, Ratovi zvezda — epizoda IX, imaće premijeru 20. decembra 2019. godine.

Pripadnici Pokreta otpora predvođeni Lejom Organom, upravo se nalaze u fazi evakuacije svoje baze, kada stiže borbena flota Prvog reda. Nakon efektivnog, ali skupo plaćenog kontra-napada, koji je predvodio Po Dameron, brodovi Pokreta otpora beže brzinom svetlosi, ali Prvi red uspeva da ih sustingne zahvaljujući napravi kojom raspolažu. Kajlo Ren, Lejin sin, uništava nekoliko brodova Pokreta otpora, ali okleva kad treba uništiti glavni brod, na kome se nalazi njegova majka. Borbeni lovci Prvog reda uništavaju deo glavnog broda, ubijajući admirala Akbara i ranivši Leju, nakon čega admiralka Emilin Holdo preuzima vođstvo nad Pokretom otpora. Nezadovoljni njenom strategijom Po, Fin, BB-8 i mehaničarka Rouz Tiko smišljaju tajni plan uništavanja naprave za praćenje koju ima Prvi red.

Za to vreme Rej zajedno sa Čubakom i R2-D2-om u svemirskom brodu Milenijumski soko stiže na udaljenu planetu Ahč-To, kako bi pronašli Luka Skajvokera i naterali ga da se pridruži Pokretu otpora. Obeshrabren Luk u početku odbija, čak i nakon što sazna za smrt Hana Sola. Bez Lukovog znanja Rej i Kajlo Ren počinju da međusobno komuniciraju putem telepatskih vizija. Posle nagovora R2-D2-a, Luk ipak pristaje da obuči Rej o sili. Luk i Kajlo Ren ispričaju Rej dve potpuno različite verzije incidenta, nakon koga je Ren prešao na tamnu stranu sile, a Luk joj priznaje da je u jednom trenutku razmišljao i da ubije Rena, nakon što ga je Vrhovni vođa Snouk iskvario; upravo to je bio trenutak u kome je Ren ubio preostale Lukove učenike, buduće džedaje. Uverena da se Ren još uvek može preobratiti na svetlu stranu, Rej napušta planetu, kako bi se suočila sa njim bez Luka. Luk se tada pripremi da zapali stari hram džedaja i biblioteku koja se tamo nalazi, ali susreće se sa duhom Jode koji to radi umesto njega i ohrabruje ga da uči iz svojih neuspeha.

Admiralka Holdo otkriva svoj plan evakuacije preostalih članova Pokreta otpora koristeći male brodove. Verujući da je njen plan kukavički i rizičan, Po započinje pobunu. Fin, Pouz i BB-8 odlaze na planetu Kanto Bajt, kako bi zatražili pomoć od hakera Di-Džeja, koji tvrdi da može da uništi napravu za praćenje. Njih četvoro se ubrzo ubacuju na Snoukov brod, ali ih hvata kapetan Fazma, dok BB-8 uspeva da pobegne. U međuvremenu Rej takođe dolazi na brod, pa je Ren vodi do Snouka koji joj otkriva da je zapravo celo vreme kontrolisao telepatsku vezu između njih dvoje, i da je to bio plan za uništenje Luka. Naređuje Renu da ubije Rej, ali umesto toga on ubija Snouka, pa se njih dvoje zajedno bore protiv Snoukovih čuvara. Nakon što ih pobede, Ren poziva Rej da zajedno sa njim vlada galaksijom, što Rej odbija. Koristeći silu, oboje se bore da se domognu svetlosne sabljeAnakina Skajvokera, koja u ključnom trenutku puca na pola.

Za to vreme Leja se oporavlja i sputava Poa i dopušta evakuaciju prema Holdinom planu. Holdo ostaje na brodu kako bi prevarila Snoukovu flotu, dok članovi Pokreta otpora beže do baze na planeti Krait. Međutim haker Di-Džej razotkriva njihov plan, pa evakuacioni brodovi bivaju razotkriveni i bombardovani uz teške gubitke. Holdo se žrtvoje i zabija brod brzinom svetlosti u Snoukovu flotu. U haosu koji nastaje, Rej uspeva da pobegne, dok se Ren proglašava novim vrhovnim vođom. BB-8 oslobađa Fina i Rouz, pa njih troje, nakon što poraze Fazmu, beže i pridružuju se ostalim preživelima na Kraitu. Kada pripadnici Prvog reda dođu na Krait, Po, Fin i Rouz predvode napad jurišnim brodovima. Rej sa Sokolom privlači na sebe borbene lovce, dok Rouz spašava Fina od samoubilačkog pokušaja zabijanja u protivnički top, koji razara bazu gde se nalaze članovi Pokreta otpora.

U tom trenutku dolazi Luk, koji se sam součava sa Renom kako bi omogućio Pokretu otpora da sigurno pobegnu. Ren naređuje vojsci Prvog reda da pocaju na Luka, što nema efekta, pa se Ren suočava sa njim upotrebom svetlosne sablje. Kajlo udara Luka, ali shvata da se borio sa Lukovom projekcijom; Luk se zapravo svo vreme nalazio na svojoj planeti i uz pomoć sile projektuje samog sebe na Kraitu. Luk objašnjava Renu da on neće biti poslednji džedaj, dok Rej za to vreme koristi silu kako bi pomogla ostatku Pokreta otpora da pobegne na Sokolu. Na planeti Ahč-To iscrpljeni Luk umire, i postaje jedno sa silom. Leja uverava preživele, da Pokret otpora sad ima sve što mu je potrebno za ponovno uzdizanje. Na planeti Kanto Bajt, jedno od dece koje je pomoglo Finu i Rouz da pobegnu, hvata metlu uz pomoć sile i pogledom punim nade gleda u svemir.
screen.pngTCIO6uK.jpg


Download.png
 

Prilozi

 • The Last Jedi (2017).torrent
  51,5 KB · Pregleda: 4
 • Prevod.zip
  32,4 KB · Pregleda: 4
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode VIII - The Last Jedi (2017) 1080pscreen.pngStar-Wars-The-Last-Jedi-2017-1080p-Blu-Ray-x264-YTS-AM-mp4.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  31,4 KB · Pregleda: 1
 • The Last Jedi (2017) [1080p].torrent
  98,1 KB · Pregleda: 1
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode IX - The Rise Of Skywalker (2019) [720p] [BluRay]


screen.pngStar-Wars-Episode-IX-The-Rise-of-Skywalker-2019-SF.png
info.pngRatovi zvezda: Uspon Skajvokera (engl. Star Wars: The Rise of Skywalker), poznat i kao Ratovi zvezda — epizoda IX: Uspon Skajvokera je američki naučnofantastični film iz 2019. godine, režisera, scenariste i producenta Džej-Džej Ejbramsa koji predstavlja deveti deo filmskog serijala Ratovi zvezda i poslednji u trilogiji nastavaka, iza filmova Buđenje sile (2015) i Poslednji džedaji (2017).[2] U glavnim ulogama su Keri Fišer, Mark Hamil, Adam Drajver, Dejzi Ridli, Džon Bojega, Oskar Ajzak, Entoni Danijels, Naomi Aki, Donal Glison, Ričard E. Grant, Lupita Njongo, Keri Rasel, Džonas Suotamo, Keli Mari Tren, Bili Di Vilijams i Ijan Makdiarmid.

Nakon što je nova trilogija najavljena 2012. godine, prvobitno je trebalo da režiser filma Poslednji džedaji, Rajan Džonson, napiše scenario za epizodu IX. U avgustu 2015. godine, Kolin Trevorou je odabran za režiju, ali je 2017. godine napustio projekat, zbog kreativnih razlika sa producentkinjom Ketlin Kenedi, a Ejbrams je unajmljen par dana kasnije. Snimanje filma počelo je 1. avgusta 2018. u Engleskoj, a završeno je 15. februara 2019;[3] post-produkcija je završena 24. novembra iste godine. Sa budžetom od 275 miliona dolara, jedan je od najskupljih filmova ikada snimljenih.

Premijera filma je održana 16. decembra 2019. godine u Los Anđelesu, a u američke bioskope je pušten 20. decembra iste godine.[4] Film je dobio mešane kritike od strane kritičara, koji su hvalili glumu, specijalne efekte, muziku Džona Vilijamsa i kraj celog serijala, ali su kritikovali preopterećenje priče i uočljivu razliku od tema i radnje filma Poslednji džedaji. Zaradio je 1,074 milijardi dolara širom sveta, što ga je učinilo sedmim najuspešnijim filmom iz 2019. godine. Film je bio nominovan za tri Oskara (najbolja originalna muzika, najbolji vizuelni efekti i najbolja montaža zvuka) i tri nagrade BAFTA (takođe najbolji vizuelni efekti, najbolja originalna muzika i najbolji zvuk).

Prateći misteriozni prenos poruke širom galaksije navodno preminulog imperatora Palpatina, Kajlo Ren pronalazi napravu za pronalaženje sita na planeti Mustafar, čiji signal ga dovodi na skrivenu planetu Eksegol. Tamo, on pronalazi fizički oslabljenog Palpatina, koji otkriva da je on stvorio Snouka kao sopstvenu marionetu, kojom će iz pozadine kontrolisati Prvi red i namamiti Kajlo Rena na mračnu stranu Sile. Palpatin otkriva svoju tajnu armadu Zvezdanih unišitelja i govori Kajlu da pronađe i ubije Rej, koja je nastavila svoju obuku za džedaja i koju obučava general Leja Organa. U međuvremenu, Fin, Po Dameron i Čubaka dobijaju informacije od špijuna iz Prvog reda, koji potvrđuje da se Palpatin vratio. Rej otkriva belešku u džedajskim spisima, koje je za sobom ostavio Luk Skajvoker, o napravi za pronalaženje sita, koja će ih odvesti do Palpatina. Rej, Fin, Po, Čubaka, BB-8 i C-3PO odlaze na planetu Pasana, kako bi pronašli taj tragač, dok R2-D2 ostaje sa Lejom.

Na Pasani, oni se susreću sa Lendom Kalrizijanom, koji im ukazuje na poslednju moguću lokaciju tragača. Kajlo Ren otkriva gde se Rej nalazi pomoću njihove veze putem Sile i putuje tamo sa Vitezovima Rena. Rej i ostali nalaze ostatke atentatora Očija, njegov brod i bodež sa upisanim sitovskim tekstom, koji program C-3PO-a može da prevede, ali mu zabranjuje da pročita. Osećajući da je Kajlo Ren u blizini, Rej odlazi da mu se suprotstavi. Prvi red zarobljava Milenijumskog sokola, Čubaku i bodež. Rej u pokušaju da spasi Čubaku, slučajno uništava letelicu Prvog reda sa grmljavinom sile. Grupa beži sa Očijevim brodom, pretpostavljajući da je Čubaka poginuo u eksploziji.

Po predlaže da odu na planetu Kadžimi, kako bi izvukli sitovski tekst iz memorije C-3PO-a. Taj proces briše memoriju C-3PO-a, ali otkriva lokaciju tragača na planeti Kef Bir. Rej oseća da je Čubaka preživeo i grupa otpočinje spasilačku misiju. Dok Kajlo Ren traži Rej, grupa se infiltrira na njegov Zvezdani uništitelj uz pomoć Zori Blis, stare Poove poznanice. Rej pronalazi bodež i ima viziju Očija kako ubija njene roditelje sa njim. Kajlo Ren govori Rej kako je ona Palpatinova unuka; Palpatin je naredio Očiju da pronađe Rej kao dete, ali njeni roditelji su je sakrili na planeti Džaku, kako bi bila bezbedna. General Haks spašava Poa, Fina i Čubaku od pogubljenja, otkrivajući da je on špijun. On ih pušta da pobegnu na Sokolu, ali biva pogubljen zbog izdaje.

Grupa dolazi na Kef Bir. Džana, bivši stormtruper i simpatizerka Pokreta otpora, odvodi ih do ostataka druge Zvezde smrti, gde Rej nalazi tragač. Kajlo Ren, koji ih je pratio do Kef Bira, uništava taj tragač i traži od Rej pomoć da pobedi Palpatina. Rej i Kajlo Ren se nakon toge bore. Leja, umirući, zove Kajlo Rena putem Sile, odvraćajući mu pažnju, dok ga Rej probada svetlosnom sabljom. Osećajući Lejinu smrt, Rej leči Kajlo Rena i odlazi u egzil na planetu Ahč-To. Lukov duh se pojavljuje i ohrabruje Rej da se suoči sa Palpatinom, daje joj Lejinu svetlosnu sablju i svoj stari Eks-ving lovac. Rej odlazi na Eksegol, koristeći tragač sa Kajlo Renovog broda. Kajlo Ren razgovara sa vizijom svog oca Hanom Solom, odbacuje svoju svetlosnu sablju i vraća svoj identitet kao Ben Solo. Palpatinov Zvezdani uništitelj uništava Kadžimi, kao demonstraciju sile.

U pobunjeničkoj bazi, R2-D2 obnavlja memoriju C-3PO-u. Pobunjenici prate Rejine koordinate do Eksegola, gde se ona suočava sa Palpatinom, koji joj traži da ga ubije kako bi njegov duh prešao na nju. Lendo dovodi pojačanje širom galaksije, koji se pridružuju borbi. Ben nadjačava Vitezove Rena i dolazi da pomogne Rej. Prepoznajući Rej i Bena kao par Sile, Palpatin isušuje njihove moći, podmlađavajući sebe i baca Bena u uvalu. On napada celu pobunjeničku flotu sa grmljavinom Sile. Oslabljena Rej, začuje glasove pređašnjih džedaja, koji joj pružaju svoju moć. Palpatin je napada grmljavinom, ali Rej ga odbija koristeći svetlosne sablje Skajvokerovih, ubijajući njega, ali i sebe. Ben je oživljava koristeći Silu. Rej ljubi Bena, pre nego što on umre, njegovo telo nestaje zajedno sa Lejinim. Pobunjenici uništavaju ostatak Palpatinove armade.

Dok pobunjenici slave pobedu, Rej posećuje imanje Larsovih na planeti Tatuin. Ona zakopava svetlosne sablje Skajvokerovih, pokazujući da je napravila sopstvenu. Lokalna žena koja je pronalazi tu, upita je za njeno ime, a Rej nakon što je videla duhove Luka i Leje, odgovara „Rej Skajvoker”.


screen.pngLFrj6Um.jpgDownload.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  29,9 KB · Pregleda: 5
 • The Rise of Skywalker (2019) [720p].torrent
  51,5 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Star Wars Episode IX - The Rise Of Skywalker (2019) [1080p] [BluRay] [5.1]


screen.pngNrHSxGy.jpgDownload.png
 

Prilozi

 • Prevod.zip
  29,9 KB · Pregleda: 4
 • The Rise of Skywalker (2019) [1080p].torrent
  105,3 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Empire Of Dreams The Story Of The Star Wars Trilogy (2004) [720p]


screen.pngFQEMSSs.jpg
info.pngThis documentary chronicles the making of the original Star Wars trilogy from start to finish. We get some background on George Lucas' start in the business and then continue with the making of Star Wars (1977), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) and Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983). The visual/special effects and financial problems are explained as well as casting, editing, scoring and releasing the films with tons of archival footage and interviews with plenty of cast & crew members.


screen.pngcVz3XcL.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Empire of Dreams The Story of the 'Star Wars' Trilogy (2004) [720p].torrent
  54,8 KB · Pregleda: 3
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.134
Empire Of Dreams The Story Of The Star Wars Trilogy (2004) [1080p]


screen.pngtnMAROK.jpg

Download.png
 

Prilozi

 • Empire of Dreams The Story of the 'Star Wars' Trilogy (2004) [1080p].torrent
  112 KB · Pregleda: 1
Top