Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.173
Stalingrad (2013)screen.png
VyWJv1c.png

info.png
hehrs9zq4o3.png

Poslije neuspješnog pokušaja da u kontraofanzivi pređu rijeku, ruske trupe su prisiljene na povlačenje. No, ipak, nekoliko vojnika se je uspjelo iskrcati na obalu koju su okupirali njemački vojnici.Dok se kriju u priobalnoj kući upoznaju jednu djevojku koja nije uspjela napustiti liniju fronta i kojoj su njemci okupirali dom. Usred ratnog vihora, na poprištu jedne
od najkrvavijih bitaka II Svjetskog rata, rađa se ljubav i od tog trenutka dalje,vojnici imaju samo jedan zadatak: zaštititi djevojku pod svaku cijenu.
U proleće 1942. nemačke trupe napreduju ka unutrašnjosti Sovjetskog Saveza na putu do Staljingrada. Veoma loše procenivši izdržljivost Crvene Armije, Hitler je uveren da će grad biti osvojen pre početka zime. Neadekvatno obučeni i s nedovoljno hrane, pripadnici nacističkih trupa se bukvalno smrzavaju i umiru od gladi, a vođe su ih u velikom broju napustile. Za vojnike Frica, Hansa, Roloa i Ge-Gea borba za život tek počinje. Pucnjava i bombe su samo deo ovog pakla; Većina ovih vojnika će izgubiti bitku protiv gladi i zime.Film prikazuje prekretnicu u Drugom svetskom ratu kao grupnu horor scenu u kojoj je prosečni nemački vojnik bio žrtva nacističkog zla koliko i sovjetski narod.


screen.png
7ozpSOI.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 
Top