Šta znači ljubav za svaki znak: Za Blizanaca ljubav je osjećaj sigurnosti - Strijelca ljubav je prava i vječna

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.534
Šta znači ljubav za svaki znak: Za Blizanaca ljubav je osjećaj sigurnosti - Strijelca ljubav je prava i vječna

Screenshot_834971e2b5363423fe.png


Ovan; Za osobe rođene u znaku Ovna, ljubav je potreba koja treba biti ispunjena. Shvaćaju je kao svoje osnovno pravo i ne oklijevaju zatražiti ljubav. Osoba u znaku Ovna neće oklijevati da svoju ljubav potraži na neobičnim i neočekivanim mjestima, naročito ako mu neka osoba zapne za oko.

Ovan vene kada je bez ljubavi. Za osobe u ovom znaku ljubav je poput čarobnog napitka, u potpunosti ih ispunjava. Oni traže neprestanu ljubav i pokazivanje pažnje kada su u vezi. Ako ih partner zanemari i ne posveti im dovoljno pažnje, oni će se ohladiti.

Mada u određenim situacijama, kada su iskreno i jako zaljubljeni, oni će odbijanje shvatiti kao izazov i neće odustati od te osobe, dok je ne uspiju osvojiti. Ono što Ovnovi još trebaju naučiti u ljubavi je: da investiraju svoje povjerenje na pravi način, u pravu osobu, i u pravo vrijeme. Trebaju naučiti dobro razmisliti prije nego što “skoče”.

Bik; Za osobe rođene u znaku Bika, ljubav je privrženost u svoj svojoj iskonskoj, fizičkoj i senzualnoj bliskosti. Kada im je potrebna ljubav, ona im odmah mora biti dostupna, ugodna i treba da im pruži zadovoljstvo. Oni znaju kako voljeti, ali umiju i pružiti i da primiti ljubav.

Ljubav za njih ima sasvim jednostavno i razumljivo značenje. Bikovi su postojani i odani, oni cijene materijalna dobra i sigurnost i privlače ih ljudi koji im to mogu pružiti. Oni također žele u potpunosti posjedovati voljenu osobu.

Pri tome pokazuju sav svoj bijes, ljubomoru, tvrdoglavost, ovisnost i posesivnost. Ono što osobe u znaku Bika još uvijek trebaju naučiti je: fleksibilnost, sposobnost da oproste kada ih netko povrijedi ili odbije te da bolje slušaju i razumiju svog partnera.

Blizanci; Za osobe rođene u znaku Blizanaca ljubav je osjećaj udobnosti i sigurnosti koji ih čini sretnim i pruža im zadovoljstvo. S druge strane, ljubav je i prepreka za osjećaj potpune slobode. U pozitivnom smislu, ljubav za njih predstavlja ugodnu i prijatnu povezanost s partnerom.

U negativnom smislu, ljubav kod njih može izazvati osjećaj ozlojeđenosti, jer u određenim situacijama Blizanci shvaćaju ljubav kao ograničenje. U takvim okolnostima, Blizanci mogu pokazati površno ponašanje, sklonost ka prevari, nepouzdanost.

Ako osobe u znaku Blizanaca nastave promatrati vezu kao jedan vid obveze, onda će ta ljubav za njih izgledati samo kao puki osjećaj obveze i barijera za njihovu slobodu i neovisnost. Osobe u znaku Blizanaca u ljubavi još uvijek trebaju naučiti cijeniti nedodirljivu, toplu i nježnu stranu ljubavi.

Rak; Za osobe rođene u znaku Raka ljubav je mreža emotivne sigurnosti, potreba koja je iznad svih ostalih potreba i nešto što bi prvenstveno trebalo nastati iz iskrenosti i prijateljstva. Ljubav za njih predstavlja najljepši osjećaj. Njihova ogromna potreba za ljubavlju izaziva u njima osjećaj duboke sentimentalnosti.

Sva prošla iskustva, osjećaji gubitka i razočaranja, čine da osobe u znaku Raka postanu emotivne, velikodušne i senzualne osobe. Iako su povučeni i očvrsnuli od životnih udaraca, ipak njihov čitav svijet počiva na temeljima osjećaja i sentimentalnosti. Njima je potrebno pravo ljubavno gnijezdo, u kojem će se osjećati sigurno i ispunjeno. Osobe u znaku Raka u ljubavi još uvijek trebaju naučiti kako se opustiti i prepustiti i otvoreno se izražavati.

Lav; Za osobe rođene u znaku Lava ljubav je romansa – vatrena, jasna, pjenušava i predivna – nalik na one iz romantičnih filmova i bajki. Oni obožavaju biti zaljubljeni i divan im je osjećaj kada vole i kada su voljeni. To izaziva u njima mnoštvo pozitivnih i lijepih emocija.

Lavovi umiju voljeti i samog sebe, ali i cijeli svijet. Lavovi imaju sposobnost da bez ikakvih pritisaka, očekivanja i uvjetovanja izvuku ispunjenje i zadovoljstvo iz voljenih osoba. Oni umiju voljeti i pružiti ljubav, ali očekuju isto zauzvrat. Njihova potreba i nagon za dominacijom i moći ispoljava se i u vezi s partnerom.

Oni vole potčinjenost i žude za uvjeravanjem. Lavovi ne zabušavaju što se tiče velikodušnosti i pažnje prema partneru. Oni očekuju da im se zahvalnost pokaže otvoreno i iskreno i da im se ukaže poštovanje. Osobe u znaku Lava u ljubavi još uvijek trebaju naučiti biti skromni i smjerni. I da je u ljubavi podjednako važno davati koliko i uzimati.

Djevica; Za osobe rođene u znaku Djevice ljubav je misterija kojoj se željno očekuju predati. U ljubavi su na rubu svjesnog razmišljanja, ne žele znati ništa više od onog što vide i vjeruju u ono što vide. A stvari koje ne vide, za njih možda uopće i ne postoje.

U potpunosti su posvećeni svojoj vezi i partneru, ali u ljubavi vide i njenu praktičnu stranu. Pošto su konstantno zaokupljeni razmišljanjem i planovima, ne umiju se opustiti u potpunosti. Često je njihova najveća ljubav njihov posao, njihova kuća i mjesto gdje mogu stvoriti savršenu atmosferu.

Savršenstvo ih inspirira i pokreće. Dobar partner ih treba pokušati opustiti i odagnati ozbiljnost i opreznost koja im je konstantno na umu. Osobe u znaku Djevice u ljubavi još uvijek trebaju naučiti osjetiti strast i toplinu. Potrebna im je i sposobnost da razumiju da je ljubav mnogo više od čiste analize i računice i da ima mnogo dublje značenje.

Vaga; Za osobe rođene u znaku Vage ljubav je harmonija. Spajanje umova koje je izbalansirano – ni u kom slučaju nije ekstremno i vodi do sretnih i ugodnih rezultata za obje strane. U Vaginom staloženom, simetričnom i skladnom svijetu, ljubav se vezuje za ljepotu. Venera, vladajući planet Vage, ulijeva u ove osobe duboko ukorijenjeno poštovanje za estetiku, simetriju i sklad.

Nekad ovo može predstavljati i problem za njih, jer se može dogoditi da ne uspiju shvatiti dublje značenje ljubavi. Potrebno im je dosta vremena da odaberu savršenog partnera, jer žele da im partner po svemu odgovara. Pošto su šarmantne i elegantne, osobe u znaku Vage rijetko imaju problema u pronalaženju obožavatelja i partnera, ali im je, ponekad, potrebno mnogo vremena da se odluče. A za to vrijeme, dok Vage razmišljaju, potencijalni partner može otići razočaran, jer mu je dosadilo čekati.

Vage odmah znaju jesu li zaljubljene i uživaju u svim detaljima koji prate zaljubljenost i udvaranje. Osobe u znaku Vage još uvijek trebaju naučiti da je ljepota u očima onoga koji promatra. Sklad zaljubljenih srca i kompatibilnost je važnija od izgleda. Važno je dublje značenje same ljubavi.

Škorpion; Za osobe rođene u znaku Škorpiona ljubav je žudnja za jedinstvom koja ih obuzima u potpunosti i prati ih tijekom čitavog života i utječe na njihova mišljenja i izbore. Za njih je ljubav vrhunsko osjećanje, vrijedno svake žrtve, kod njih je to osjećanje izraženo i bolje ga razumiju na jedan više fizički, tjelesni način.

Pomoću intimnosti oni pronalaze i razumiju nepoznato, prelaze fizičke barijere i dodiruju akorde vlastite svijesti, što ih beskrajno opčinjava. Nije ni čudo što intimnost s partnerom ima ogroman značaj u njihovom životu. To je za njih način da spoje ljudsko sa duhovnim. Osobe u znaku Škorpiona još uvijek trebaju naučiti značaj toga da je ljubav davanje i predaja. Ispunjenje u ljubavi treba biti obostrano.

Strijelac; Za osobe rođene u znaku Strijelca ljubav je prava i vječna, ali i nešto što ih može zaobići i zbog toga je moraju pronaći, istražiti, povratiti i zadržati, prije nego što je zauvijek izgube. Strijelci su u suštini nesigurni. Njihove nesigurnosti su pažljivo zamaskirane njihovom komunikativnom, druželjubivom i iskrenom pojavom. Pošto se često plaše stvarnosti, oni traže utočište u idealiziranju, i u tome nekada znaju pretjerati.

Posjeduju snažan duh i volju za istraživanjem. Plaše se pogledati dublje u svoje osjećaje i zbog toga im se može dogoditi da ne iskuse potpuno ispunjenje u ljubavi. Pretjerano su obazrivi po pitanju svog prostora i slobode i zbog toga nekad mogu pomisliti da će ih ljubav sputati i vezati, a ne osloboditi. Ipak, njihovi partneri mogu puno toga naučiti iz njihovog zaraznog idealizma, optimizma i entuzijazma. Osobe u znaku Strijelca u ljubavi još uvijek trebaju naučiti lekcije iz odanosti i predanosti.

Jarac; Za osobe rođene u znaku Jarca ljubav je uzajamna razmjena zadovoljstva koja donosi potrebnu sigurnost, mir i zadovoljstvo. I nasuprot općem mišljenju, ljubav im je vrlo važna. Za njih ljubav predstavlja povezanost i odgovornost, ali i senzualnost i stabilnost. Njihova ozbiljna vanjština može prikriti njihovu nježnu i blagu stranu ličnosti, ali oni u potpunosti razumiju ljubav. Kada se oslobode i otvore prema partneru, obasut će ga s naletima razuzdane strasti i ekstremnom sigurnošću u sebe, što može biti izuzetno očaravajuće.

Planet Saturn kod njih djeluje na izuzetno poštovanje prema kulturi, starosti, uspjehu i postignućima pa ih zato privlače bogati i uspješni. Ipak, bogati po njihovom shvaćanju nisu oni koji su rođeni takvi, već oni koji su vrijedni i to su postali radom i trudom.

Njihova obitelj ima veliki značaj u njihovom životu. Zbog toga, kada vole, prihvaćaju tu osobu kao člana obitelji – rijetko se odlučuju na kombinacije za jednu noć i površna flertovanja. Osobe u znaku Jarca u ljubavi još uvijek trebaju naučiti kako se opustiti, bezuvjetno se predati i biti nesebični.

Vodenjak; Za osobe rođene u znaku Vodenjaka ljubav je svježina i nešto novo, nesebična i ugodna. Vodenjaci žele ispitati dubine i raspon ljubavi, prije nego što u potpunosti prihvate njezin oblik i postojanje. Za njih kao humanitarce Zodijaka, ljubav je univerzalna i nesebična. Vodenjaci snažno vjeruju da se može biti nepristran i jednak u svim sferama života.

Vodenjaci uvijek imaju puno prijatelja. Sa svojom privlačnom osobnošću, vizionarskim pristupom i tolerancijom, vrlo rijetko osjete oskudicu u prijateljstvima i obožavateljima. Oni vole nove i moderne pristupe svemu pa i ljubavi. Za njih je izazov mijenjanje konvencija i tradicije u načinu udvaranja i ljubavi.

Zbog toga, mnogi Vodenjaci neće oklijevati da razmotre opcije između više potencijalnih partnera, prije nego što se istinski prepuste ljubavi. Pošto su otvorene prirode, često pomiješaju neformalna prijateljstva s ljubavlju. Zbog toga im se često događa da osjete prazninu, neispunjenost ili zbunjenost u ljubavi. Osobe u znaku Vodenjaka još uvijek trebaju naučiti u ljubavi da je važno u potpunosti se predati i da sumnjičavosti nije mjesto u ljubavi.

Ribe; Za osobe rođene u znaku Riba ljubav je nesebično osjećanje, čudo koje upotpunjuje, stvara cjelinu i zahtjeva potpuno predavanje. Za njih je ljubav više davanje nego primanje i ima dosta zajedničkog sa kreativnošću i filozofijom. Ali zbog njihove promjenjive prirode i utjecaja vladajuće planete Neptuna, Ribe mogu pokazati sklonost da se kreću – od jednog do drugog, konstantno u potrazi za pravom ljubavlju i dubljim značenjem.

One ipak mogu biti vjerne, čvrsto vezane za svoje ideale, ne zbog toga što ne uspijevaju vidjeti druge izbore i značenja, već što jednostavno znaju da je to ono pravo. Osobe u znaku Riba u ljubavi još uvijek trebaju naučiti činjenicu da ljubav obuhvaća sve, da je kompletna i da može motivirati osobu da živi i nastavi dalje, da ljubav jeste i može biti najveća motivacija u životu.

Izvor: svijetzodijaka/infopult.info
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.073
Ljepo. Ajde kada se vataš za ljubav imam zadatak za tebe ljubičice moja :give_r: :give_r: :give_r: da mi daš svoju definiciju "šta je ljubav?" To je za ocenu dvojka, trojka. Ako 'oćeš četvorku definicija ljubavi mora da sadrži i vrednost pošto košta ljubav. Moneta je ne bitna i može biti bilo šta važno je da je iskazana vrednost. To sve mora da stane u jednu rečenicu. I ako hoćeš peticu na ispitu koja je tvoja definicija za "meru ljubavi." Znači kada neko palamudi o ljubavi i mlati praznu slamu ili ti tvoj boy-toy kaže da te vole po kojoj meri i li definiciji ti možeš to da uporediš i da znaš da li govori istinu ili je laža i otac laži u kome nema istine?

Taj zadatak sam zadao mojoj tetki matematičarki koja je zanesena tim bajkama i ona mi odpiše: "Ljubav je napor da se živi srećno i zdravo...." Ja joj kažem da ovo nije ni za nulu a kamoli za jedan i da je potpuno promašila temu. Jer i "šrati" je napor da se živi srećno i zdravo i da je po njenoj definiciji kako ja zaključujem ljubav šranje. Ona je zinula ko da je progutala one Djindjićeve žabe i to sve tri odjedared. Ti slušaš kako svi palamude o ljubavi a nemaš definiciju šta ljubav jeste ili barem kako se ona meri.......... Nešto je trulo u državi Danskoj da ne kažem neku izvornu serbsku originalnu i ružnu rječ.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.534
Sve si zbućkao, pa ne znam na šta pre da ti odgovorim. :D

Za mene je ljubav sloboda da pored nekoga možeš da budeš ono što zaista jesi i da uvek imate o čemu da razgovarate. U ovom svetu prepunom foliranja, to je veoma velika stvar.
To ti je ujedno i mera ljubavi, da pored nekoga možeš da budeš ono što jesi, i da te takvog/takvu prihvata, bez želje da pokuša da te promeni.
A da li me neko voli, o tome i ne razmišljam, to ili osetim - ili ne, trećeg nema.

Zadovoljan? :)

P.S.
Neverovatno, ali izgleda da se ovde slažem sa svojim horoskopom. Desi se i to ponekad.
Ja sam, inače, Blizančica. :)
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.073
Potpuno si me razočarala ne znam da li da ti dam 1+ ili 2-.

Ljubav je dati sebe drugima i dati objekat svoje ljubavi drugima (vrednost).

Mera ljubavi je.

Koga voliš njega čuvaš i o njemu brineš. Kao zmaj svoje blago.

Sada mi reci tvoj boy-toy da li se odnosi prema tebi po TVOJOJ definiciji ili MOJOJ definicij? Ako radi po tvoj definiciji to znači da te ja volem više nego on. Ako radi po mojoj definiciji onda..... Odgovor znaćeš i sama.

Pogledaj film Smrznuto Kraljevstvo deo prvi šta mali snežni čovek Olaf kaže šta je ljubav?
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.534
Ja svoju ljubav toliko širim na sve strane, da o tome više i ne razmišljam. Uostalom, kako ti pre neki dan reče, šta imam da razmišljam, ja to radim?!
Brinem o svima koje volim toliko da sam im ponekad i naporna, ali znaju da sve radim iz ljubavi i u najboljoj nameri, tako da me trpe. :)

Dalje, moj boy-toy se odnosi prema meni i po tvojoj i po mojoj definiciji, a koliko me ti voliš, to zaista ne znam...

Hvala za preporuku za film. :)
Kad god sam u nekoj životnoj krizi, ponovo čitam ""Malog princa" ili "Galeba Džonatana Livingstona". To mi vraća veru u ljubav i kreativnost, koja je veliki deo mog bića.

I nemoj da si tako strog zato što nisam rekla ono što si želeo da čuješ.
Meni je sloboda da budem to što jesam izuzetno važna, jer su mnogi u mom životu želeli da me promene. Nisam im odgovarala ovakva, iako bih ih upravo takva privukla.
Nisam baš "obična" ali, to sam što sam, pa kome se sviđa-sviđa, kome ne, to zaista nije moj problem.

Srećnu Novu godinu, i sve najlepše ti želim :give_r:
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.073
I ja te bi želim sve najljepše ljubičice moja :give_r: :give_r: :give_r: u Novoj Godini a ponajviše da ti se godine smanjuju a ne povećavaju. :cool:;);) Inače najstožiji sam prema onima do kojima mi je stalo. A o onima do kojima mi nije stalo njima tapšam "bravo genije." Svrha mojega zadataka je da te iskusim da vidim do kojega si stepena spiritualnog razvoja došla. Nisam ja kao ti. ;) Ti voleš "tjelo" da iskusiš, a ja samo volem "dušu" da iskusim. A teško je naći na cicu koja je ona ....... kako si već rekla zaboravio sam tu rječ sa kojom se može voditi umni razgovori a da te ne gleda bjelo.

Vidiš ja nikada ne bih ništa učinio da te promenim........... Već....... da te modelujem u skladu sa višim dizajnom. :cool: :) :cool: Razlika je suptilna i vjeličanstvena a moguća je samo dok je gvožđe vruće. ;):);) Tema za razmišljanje. Hmmmmm Hmmmmm Hmmmmm.

Oni koji hoće da menjaju su kao i oni koji hoće da ti prodaju šta oni hoćedu da ti kupiš a ne šta to tebi treba i da li ti treba. Mene je moj otac takodje hteo da promeni ali niko nije uspeo. Ali da modeluje neko jeste i ne kajem se zbog toga. :):):)
 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.534
S godinama dolazi i viši stepen spiritualnosti, to primećujem kod sebe vrlo često. Valjda zato što svakodnevno radim na sebi, a kao što znaš, taj posao nema kraja, dok god dišeš.
Reč koju tražiš je sapioseksualac ili sapiofil. Bez razumevanja i pametnih razgovora kod mene nema ničega, pa ni telesnog zadovoljstva.
I kod mene je naglasak na duhovnom mnogo veći, mada ne izbegavam fizički kontakt. Nemam ni razloga jer, za razliku od tebe, moja disciplina je umetnost.
Imala sam ranije problema sa onima koji se "zalepe" za mene jer sam ovakva kakva jesam, a onda shvate da sa mnom baš i nije lako, pa pokušaju da me promene, da mi "smanje vrednost", jer sam preveliki zalogaj za njih.
Dok sam bila mlađa, na to sam ponekad i pristajala, u želji da se svima dopadnem. Bogu hvala, zrelost me je naučila da to ne treba da radim. I od tog momenta, mnogo toga se promenilo, a muški svet sam u jednom momentu skoro motkom morala da teram od sebe. Tada sam shvatila da muškarci vole žene koje drže do sebe.
S vremenom mnogo toga naučiš. Da, i mene su modelovali, ili vajali, kako ja obično kažem, oni do čijeg mi je uma, talenta, rada i suda stalo. To je sasvim normalno.
Ali da se vratimo na ljubav. Pogledaj na mom profilu Mikinu pesmu "Kroj". E, to je to.
 
Top