Šta stvarno znače neke reči u Srbiji:

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Moja baba - Omnipotentno biće, odnosno biće koje može da uradi sve iliti bilo šta.
Primer:
"Ej! Vidi šta ja umem!"
"To? Pa to može i moja baba!"

Nanosekunda - Vreme koje protekne od trenutka kada kažete za koji utisak glasate do trenutka kada vam Olja Bećković spusti slušalicu!
Nanosekunda - Vremenski interval koji protekne od momenta kad se vrata autobusa GSP-a otvore, do momenta kada se zauzme i poslednje sedište.
Nanosekunda - Vremenski interval koji protekne od momenta kada se upali žuto svetlo na semaforu, do oglašavanja prve sirene iza vas.

A?! - Sinonim, skraćenica za: "Izvinite, nisam vas pratio, da li bi bili ljubazni i još jednom mi ponovili ono što ste malo pre rekli?"
Majstor - Vozač autobusa - "Majstore, jel može zadnja?"
Mače - Komšinica iz zgrade koja je krenula na fax. A sećaš je se još kad je igrala lastiš...
Isidora Bjelica - otvarač za konzerve sa poklon šeširom
Blutut - "Ma ne bih je dirao ni blututom."
Petar Petrović - čovek sa uzorka uplatnice u poštama i bankama; velika verovatnoća da čovek sa tim imenom nikada nije niti će biti rođen. Ako jeste ili ako hoće, sva je prilika da će imati podosta problema..
Skupština - Animal planet uživo
Snajper baba - Baba koja ceo dan, a bogami i noć provodi "viseći" na prozoru i trudi se da joj ništa ne promakne. U svakom trenutku nepogrešivo zna ko je ušao, a ko izašao iz zgrade.
Dođeš mi, dođjem ti - jedini model zauvek uspešne srpske ekonomije
Ironija - Gomila likova u Nike patikama koja razbija McDonald's.
Megatrend - Lanac „drive in diplomas“ obrazovnih ustanova..
Ahmmm - Uzdah kojim počinje većina rečenica prethodnog premijera
Oće kaki, neće kaki - Vaga u horoskopu
Yugo - You-go, but car doesn't.

Natrag