Sta se desava evo slika do kle se windows pokrece.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
163
Trazio sam nesto na internetu kad odjednom mi se izgubile sve ikonice kad sam restartovao racunar nece da se upali tojes stigne do nekle i tu stane evo i slika
BYt0tzK.png

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Trazio sam nesto na internetu kad odjednom mi se izgubile sve ikonice kad sam restartovao racunar nece da se upali tojes stigne do nekle i tu stane evo i slika
BYt0tzK.png

Trebalo bi da moze da se popravi sa recovery opcijama. Potrebno je ubaciti instalacioni disk, izabrati repair, pa startup repair... Eventualno treba proveriti da hard disk nije podesen da kompresuje podatke...

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Trebalo bi da moze da se popravi sa recovery opcijama. Potrebno je ubaciti instalacioni disk, izabrati repair, pa startup repair... Eventualno treba proveriti da hard disk nije podesen da kompresuje podatke...

Hard disk dobija komandu od Windowsa a Windows ne može sam sebe kompresovati...Prije će biti da je pokupio virus koji mu je kompresovao boot sekvencu...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Da, slazem se. Mada moze se desiti i da je neko dirao nesto sto ne treba :) Imam drugara koji pusta klince da rade sta hoce na kompu, a i znam neke koji su brisali neke njima nepoznate stvari, na primer drajvere i slicno da oslobode mesto na hdd :D Ne kazem da jeste, ali moze se desiti da je neko pokusao da kompresijom na sistemskoj particiji ustedi prostor na hdd :D U svakom slucaju najsigurnije resenje je najverovatnije reinstaliranje sistema...

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Da, slazem se. Mada moze se desiti i da je neko dirao nesto sto ne treba :) Imam drugara koji pusta klince da rade sta hoce na kompu, a i znam neke koji su brisali neke njima nepoznate stvari, na primer drajvere i slicno da oslobode mesto na hdd :D Ne kazem da jeste, ali moze se desiti da je neko pokusao da kompresijom na sistemskoj particiji ustedi prostor na hdd :D U svakom slucaju najsigurnije resenje je najverovatnije reinstaliranje sistema...

Razumijem ja tebe ali neke stvari a pogotovo bootmenager se ne može kompresovati iz samog Windowsa. Pa šta misliš iz kojeg razloga su neki Windows fajlovi sakriveni (hide protected operating systems files). Slažem se da je najsigurnije rješenje reinstalacija windowsa...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Sto se tice bootmanager, iskreno nisam nikada pokusavao da ga kompresujem, pa nisam ni razmisljao da li moze ili ne :) Palo mi je na pamet da je moguce na drugom disku mbr recimo, pa da kada je omoguceno kompresovanje na tom disku da se tada zeznulo? A mbr moze da zaluta, ako su menjane particije ili diskovi :) Doduse ovako nesto nisam video do sada, ali sam proguglao malo i vidim da nije retko :)

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
107
Za win 7, pokrenes instalaciju sa orginalnog CD-a ili USB i izaberes repair, ponudi ti vise opcija ides na load driver, pronades disk sa kojeg se dizu Windowsi skines kvacicu da je disk compressed ponudi ti i za poddirektorije prihvati restartaj komp i to je to. jucer imao zadnji slucaj rijesen na taj nacin. poz

Natrag