Šta je novo?

Sremska Kamenica - Ko hoće peticu,nek uđe u Dunav

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ko hoće peticu - nek uđe u DunavIzvor:
Mondo.rs
Nastavnik matematike iz Sremske Kamenice ima čudne metode vaspitavanja. Decu gađa šestarima i fasciklama, a po najvećoj zimi ih je odveo na Dunav i naveo da operu noge. Jednom sebi prosuo punu kantu za smeće na glavu...


v235828p0.jpgRoditelji učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Kamenice tvrde da nastavnik matematike Žarko Jajić maltretira njihovu decu.

Niz incidenata, među kojima je i taj da je jedno dete udario fasciklom, a drugo gađao šestarom, kulminirao je kada je jedno odeljenje odveo u šetnju 26. januara, a zatim zajedno sa nekoliko dece prao noge u Dunavu.

U školi kažu da je Jajić upućen na medicinski pregled kako bi se utvrdilo da li je sposoban da predaje, dok on navodi da sve to nije istina i da su njegovi postupci samo performans.

"Očajni smo i u strahu jer više ne znamo šta je spreman da uradi. Niko nema prava da digne ruku na našu decu, a on je kao nastavnik sebi to dopustio. Udario je po glavi fasciklom jedno dete, a jednog malog koji inače živi u Dečjem selu sa drugog sprata je gađao veliki šestarom za tablu. I onda kaže, šteta, promašio sam. Jednom je čak istresao sebi na glavu punu kantu smeća jer deca nešto nisu znala", priča majka jedne učenice koja je insistirala da ostane anonimna, jer se plaši se za svoje dete.

Kako kaže, sve je kulminiralo 26. januara kada je šesti razred u kojem je i njena ćerka odveo u šetnju pored Dunava.

"Šta on kao profesor matematike ima njih da vodi na Dunav? Skamenila sam se kada mi je ispričala. Odveo ih je na reku, izuo je čarape i ušao u vodu, a onda je rekao da svako ko hoće da dobije peticu može da pere noge u Dunavu. Naravno, nekoliko dece je to i uradilo. I šta da je neko dete upalo pod led? On može da bude lud koliko hoće za sebe, ali ne kada je i u pitanju moje dete. To ne dam", kaže ova majka.

Jajić je odbacio optužbe.

"To ništa nije istina i sve je to mobing. Ja sam vodio decu u šetnju prvog dana kada je pao sneg, otišli smo na Dunav i zamočio sam noge u vodu, to vam je isto kao kada perete noge u lavoru. Nikoga ja nisam zvao, već su četiri dečaka došla i rekla da hoće i oni da peru noge. A to što sam stavio kantu na glavu, to je sve performans, moram da dokažem deci koliko sam začuđen kada nešto ne znaju", kaže Žarko Jajić (59), dodajući da mu je provera sposobnosti zakazana za 5. i 6. mart.
 
Top