Srčanog bolesnika lečili „ranisanom"

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
ĆUPRIJA 29. 10. 2010

Srčanog bolesnika lečili „ranisanom"

PRESS

Vasilije Savović (45) iz Mijatovca kod Ćuprije preminuo je na Odeljenju urgentne medicine ćuprijske bolnice.
1
LECEN-RANISANOM-1.jpg

TEŠKE OPTUŽBE... Vasilijev brat Momir

Brat Momir i supruga Sonja tvrde da mu lekari nisu postavili pravu dijagnozu i da su mu umesto lekova za srce prepisali ampule za bolove i želudac, a zatim ga zanemarili, ukazujući pomoć povređenima u saobraćajnom udesu.Sve se dogodilo u noći između 24. i 25. septembra. Supruga kaže da je Vasiliju pozlilo kod kuće, kada je dobio bolove u grudima koji su se širili ka levoj lopatici.
A
DIREKTOR: NIJE BILO PROPUSTA
Dr Predrag Drenovaković, direktor Opšte bolnice, kaže da je održan sastanak o ovom događaju i da su svi doktori saglasni da nije bilo propusta.
- Mi ga nismo vratili, odbili prijem, pa da je pacijent umro na ulici. A umire se, nažalost, i u bolnici, uprkos primeni najsavremenijih dostignuća - kaže Drenovaković.

Doktorka nije poslušala- Bolovi ipak nisu bili prejaki, pa je mogao da vozi. Seli smo u kola i u 23.15 već smo bili u Urgentnom centru u Ćupriji. Uradili su mu EKG i izmerili pritisak, kasnije mu uzeli krv na analizu i poslali ga na rendgen da snimi pluća. Iako smo doktorki internisti pokazali otpusnu listu iz Beograda, iz koje se videlo da je samo nedelju dana ranije imao intervenciju na srcu, ona je rekla da je EKG dobar. Dali su mu samo „novalgetol" za bolove i „ranisan" za želudac! Iako je jedan od dežurnih ukazivao da na kraju EKG nešto ne valja, doktorka je kazala da to nije ništa, poručila da je pozovu ako zatreba i otišla - priča Sonja.
Ona navodi da je Vasiliju bilo sve gore i da se žalio da ga bole grudi, ali su svi doktori bili zauzeti oko neke povređene devojke. Deset minuta iza ponoći, objašnjava kroz suze Sonja, suprugu je pozlilo.
Sahranjen bez obdukcije
-Samo je prevrnuo očima. Vrisnula sam i onda su svi doktori prišli. Odmah su me izbacili iz prostorije. Došao je kardiolog. U 00.40 jedan od njih je izašao da mi kaže da je Vasilije umro - priča neutešna žena.
Nesrećni čovek sahranjen je dva dana kasnije, bez urađene obdukcije. Brat Momir je narednog dana otišao da razgovara sa lekarima. Ubeđen je, kaže, da je Vasilije umro zbog nebrige i neodgovornosti dežurne ekipe.
3
LECEN-RANISANOM-2.jpg

TRAGIČNO... Vasilije Savović

- On se javio na vreme i rekao da ima jake bolove u grudima. Pokazao je otpusnu listu koja ukazuje na srčane probleme. Ali doktori, umesto da mu leče srce, lečili su mu želudac! A laboratorijske analize krvi ukazivale su na probleme sa srcem. Ipak, u Urgentnom centru su odbili da Vasilija upute na kardiologiju, pa je ostao u dežurnoj službi. Posebno me je pogodilo pismo iz bolnice u kojem stoji da porodica nije dozvolila obdukciju. To nije tačno, Sonji obdukciju niko nije ni pomenuo - ozlojeđeno priča Momir, koji je uputio dopis Odboru za zdravlje Skupštine Srbije, uz zahtev da bude prosleđen i Ministarstvu zdravlja i Lekarskoj komori. Z. PERIĆ

Natrag