Srbija open 2012

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Nole brani Beograd[/h]
Novak Đoković braniće titulu osvojenu prošle godine na Otvorenom prvenstvu Srbije. Goran Đoković, direktor "Srbija opena" rekao je da očekuje da predstojeći četvrti po redu ATP turnir u Beogradu bude najbolji do sada. On je istakao da očekuje da će najbolji teniser sveta igrati i dodao da su vrata turnira uvek otvorena za Janka i Viktora, koji ove godine nisu prijavili učešće.
Prvi teniser sveta Novak Đoković učestvovaće na Otvorenom prvenstvu Srbije ako bude zdrav. Ostali najbolji srpski teniseri - Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić - neće nastupiti na turniru. Turnir se igra od 30. aprila do 6. maja.

"Novak se prijavio za turnir, on će igrati ako sve bude u redu, a ja se nadam da će tako i biti. Ako se to ne desi, imamo dovoljno ostalih koji će biti tu. Za sada je sve u redu. Pretprošle godine nije igrao zbog prehlade, ali se nadam da će pružiti publici priliku da ga ove vide na turniru", rekao je Goran Đoković u Beogradu.
On je ocenio da je Otvoreno prvenstvo Srbije "jedan od najjačih turnira u ovom delu Evrope". "Imamo spisak od 19 učesnika i još četiri kvalifikanta i tri 'vajld karte'. Niko od učesnika nije nepoznat, imamo (Davida) Nalbandijana koji jedva čeka da dođe. Siguran sam da će biti dobar tenis, nadam se da će biti dovoljno sunca i lepo vreme da se to lepo isprati", kazao je Đoković.
nole-sampion1.jpg

"Nedelju dana pred početak turnira testiramo teren i tribine, sve je spremno. Turnir se ove godine poklapa sa praznicima, pa mislim da će biti mnogo više gostiju. Potrudili smo se i oko cena, promotivne su, da bismo prbližili tenis građanima Beograda", dodao je Goran Đoković.
Za učešće na turniru prijavili su se, između ostalih, Španac Pablo Anduhar (trenutno 39. teniser sveta), Italijan Andreas Sepi (44), Finac Jarko Nieminen (47), Argentinac David Nalbandijan (50), Poljak Lukaš Kubot (51.).
Sekretar za sport i omladinu u skupštini Beograda Aca Kovačević rekao je da je gradska uprava stala uz turnir. "Grad Beograd je stao uz turnir i želja svih nas jeste da ovo takmičenje postane jedan od većih simbola grada, iako je to i do sada bio", kazao je Kovačević.
t_11.jpg

Otvoreno prvenstvo Srbije igraće se od 30. aprila do 6. maja na terenima sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.
Cene ulaznica za prvih pet dana turnira su od 200 do 1.300, za polufinale 2.200, a za finale 3.300 dinara.

Izvor: RTS

_spacer.gif

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Finalisti Vimbldona na Dorćolu

Izvor. B92, Tanjug Finalisti Vimbldona u dublu Šveđanin Robert Linšted i Rumun Horija Tekau predvode listu tenisera koji će se ove godine boriti za trofej na "Srbija openu".

2628681984f9139862e8a7030702894_orig.jpg

U žrebu će se naći 16 parova, a organizatori jedinog ATP turnira u Srbiji saopštili su deset, od čega će osmorica tenisera igrati i u singlu.
Argentinac David Nalbandijan iraće u paru sa zemljakom Eduardom Švankom, nastupiće dva italijanska para, Simone Boleli i Fabio Fonjini, odnosno Andreas Sepi i Filipo Volandri, zatim Izraelci Džonatan Erlih i Endi Ram, Španci Pablo Anduhar i Giljermo Garsija Lopes kao i Amerikanci Skot Lipski i Radživ Ram.

Trenutni spisak od deset parova zatvaraju Italijan Danijele Braćali i Čeh Lukaš Rosol, Nemac Martin Emrih i Švedjanin Andreas Siljestrom i češko-slovačka kombinacija Lukaš Dluhi i Lukaš Lacko.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Novak ne igra u Beogradu [/h]
Prvi reket sveta Novak Đoković odlučio je da se ipak povuče sa turnira Serbia Open, koji se u Beogradu igra od 30. aprila do 6. maja.
175444_090130c2_f.jpg

Đoković neće igrati pred Beograđanima​

Novak je objavio na svom zvaničnom sajtu da se povlači sa Serbian Opena, kaže da ne može da misli na tenis u ovom trenutku.

"U dogovoru sa porodicom doneo sam odluku da ove godine ne učestvujem na našem turniru i da probam da vratim mir koji mi je preko potreban. Ovo je sasvim sigurno jedna od najtežih odluka u svojoj dosadašnjoj karijeri, ali nemoguće je da igram narednih dana i mislim na tenis, kad su mi neke druge stvari u glavi", objasnio je Đoković na svom sajtu.

Serbia Open, na kojem je Novak trebalo da brani titulu pripada seriji 250.

Sledeći turnir na kojem će Nole nastupiti je Masters u Madridu, na kojem brani titulu.

Izvor: vesti-online

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Bozoljac na korak do glavnog žreba[/h] Izvor. B92 | SO Ilija Bozoljac na korak je do plasmana u glavni žreb Srbija opena, pošto je u drugom kolu kvalifikacija savladao Nikolu Ćaćića sa 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

6462572374f9d6a53020c5637105005_orig.jpg
Za prolaz u prvo kolo glavnog žreba 26-godišnji Bozoljac, trenutno 310. teniser sveta, igraće sa Aljazom Bedenom iz Slovenije, koji je dobio Gorana Tošića sa 7:6, 6:3.
Prethodno, Miljan Zekić nije uspeo da prođe dalje, pošto je izgubio od Argentinca Eduarda Švanka sa 6:4, 6:4.
Rezultati današnjih mečeva drugog kola kvalifikacija:
Nikola Mektić (Hrvatska) – Radživ Ram (SAD) 3:0 – predaja
Žoselin Uana (Francuska) – Gabrijel Moraru (Rumunija) 6:3 6:1
Antonio Veić (Hrvatska) – Aldin Setkić (BiH) 6:4 6:2
Eduardo Švank (Argentina) – Miljan Zekić (Srbija) 6:4 6:4
Ilija Bozoljac (Srbija) – Nikola Ćaćič (Srbija) 7:6, 7:6
Karlos Gomes-Eerera (Španija) – Mihael Lincer (Austrija) 6:3, 6:4
Nikolas Devilder (Francuska) – Viktor Krivoi (Rumunija) 2:6, 6:2, 2:6
Aljaz Bedene (Slovenija) – Goran Tošić (Crna Gora) 7:6, 6:3

Natrag