Srbija će uskoro biti "pogođena", sve je jasno najavljeno

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.453

Srbija će uskoro biti "pogođena", sve je jasno najavljeno​


Danas će u Srbiji biti sunčano i toplo, uz temperature iznad 25 stepeni, ali jedan deo zemlje naći će se uskoro na udaru pljuskova sa grmljavinom.


Grmljavinski sistemi iznad Rumunije premeštaju se u severoistočnoj visinskoj struji prema Srbiji, odnosno prema njenom severoistočnom delu.U poslepodnevnim časovima, ovaj grmljavinski sistem prelaziće preko severoistoka Srbije i doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom, a ponegde i kratkotrajne grmljavinske nepogode.


Prvi na udaru naći će se jugoistočni deo Banata, Podunavlje i Braničevski okrug, odnosno šire područje Vršca, Smedereva, Požarevca, Velikog Gradišta i Kostolca, a nešto kasnije i delovi centralne Šumadije i Pomoravlja.

Kako je objavio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije, žuti meteo-alarm je na snazi u čitavoj Srbiji.

Na pojedinim lokacijama u veoma kratkom vremenskom intervalu pala bi i veća količina kiše, ali će padavine i oluje biti kratkotrajnog i prolaznog karaktera.

U ostalim predelima Srbije očekuje se uglavnom sunčano, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom biće rezervisani uglavnom za istočne i severoistočne predele Srbije, a kasnije posle podne i za delove južne Srbije.

U nastavku poslepodneva u Beogradu se očekuje pretežno sunčano, uz razvoj oblačnosti, a samo ponegde na širem područja grada očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Slično vreme očekuje se i narednih dana.


Izvor: B92

s
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top