Srbi čekaju posao u Guglu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Srbi čekaju posao u Guglu
[/h] Izvor: 24 sata

Beograd -- Tri mlada maga računarstva iz Srbije ponela su titule „Gugl advokata” u Srbiji, što znači da su ovlašćeni da odlučuju šta se iz Srbije ucrtava na Gugl mapu.

17724599264f8fdd2ad231b329000401_640x336.jpg

Aleksandar Jovanović, Nemanja Bračko i Jovica Kričković dostigli su tako najveći stepen volontiranja u „Guglu” i sledeći korak trebalo bi da bude zaposlenje, pišu 24 sata.
"Volontiranje za „Gugl” počeo sam pre tri godine, a sada imam čast da budem njihov „advokat” u Srbiji. Naša srpska „Gugl” zajednica se širi i sve je više ljudi koji mapiraju", kaže Aleksandar Jovanović, trenutno zaposlen u Turističkoj organizaciji Paraćina kao saradnik, inače pilot sa PPL dozvolom.

Jovica Kričković, „Gugl advokat” sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kaže da su prilikom posete „Guglovih” samita u Cirihu i Barseloni prvi put sreli zaposlene koji na posao dolaze s nestrpljenjem, dok se kući vraćaju nevoljno i ne mogu da dočekaju sledeći radni dan.

"Oni nemaju radno vreme i sami određuju kako će završavati svoje projekte. Važno je samo da ispoštuju rok. Imaju posebne prostorije za odmor i razonodu, u kojima mogu da ih posete porodica i prijatelji", kaže Kričković.

U okviru „Gugl” foruma osnovali su i svojevrsnu srpsku zajednicu, okupljaju Srbe da im pomognu u poslu ucrtavanja, druže se i razmenjuju iskustva.

"Svako može da učestvuje u kreiranju „Gugl” mape, a mi smo zaduženi da proveravamo kvalitet ucrtavanja i odobravamo ili zabranjujemo promene. Jedino ne smemo da menjamo granicu Srbije. Čast je biti među nacenjenijim volonterima „Gugla” i nadam se da ćemo uskoro dobiti priliku i za posao", priča diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva Nemanja Bračko.

Natrag