spyware

Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
1
e ovako sumnjam da mi jedan covek prati komp. taj covek me je i na fejsu proganjao preko laznih profila. Jakko mi lici na psihopatu, prosto mi deluje da nesto sa njim nije u reduu. Imam utisak da ima taktike i npr jedno vece kad sam se videla sa njim bez prestanka mi je delio komplimente. Znam da vam ovo zvuci neverovatno. Inace jedan majstor za kompjutere mi je rekao da sam imala spyware i da mi je neko hakovao komp. Znaci ti spyware programi postoje, oni prate sve sto radite na racunaru, sajtove koje posecujete, vase chat konverzacije. Jel ima neko ideju kako da uklonim taj spyware, ako postoji i kako da dokazem da mi je ovaj covek to uradio. Ponavljam jaaako mi deluje cudno i mislim da je moj instinkt nije pogresioo.

Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
e ovako sumnjam da mi jedan covek prati komp. taj covek me je i na fejsu proganjao preko laznih profila. Jakko mi lici na psihopatu, prosto mi deluje da nesto sa njim nije u reduu. Imam utisak da ima taktike i npr jedno vece kad sam se videla sa njim bez prestanka mi je delio komplimente. Znam da vam ovo zvuci neverovatno. Inace jedan majstor za kompjutere mi je rekao da sam imala spyware i da mi je neko hakovao komp. Znaci ti spyware programi postoje, oni prate sve sto radite na racunaru, sajtove koje posecujete, vase chat konverzacije. Jel ima neko ideju kako da uklonim taj spyware, ako postoji i kako da dokazem da mi je ovaj covek to uradio. Ponavljam jaaako mi deluje cudno i mislim da je moj instinkt nije pogresioo.

Na mom kompu samo što nema svinjske gripe kuge i kolere a ne spyware kuda sve zalazim.. spyware čistiš s nekim antyspyware programom ili antivirusom..te gluposti o praćenju i da te neko hakirao su bezveze nema panike samo opušteno!!! P.S. pun sam virusa!!!

Prilozi

• ScreenShot001.jpg
    ScreenShot001.jpg
    89 KB · Pregleda: 82
Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
Na netu mozes naci neki portable spyware da ga ne bi morala instalirati zavrsis posao bez instalacije

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196

idi na forum pc berza sajta u vezi sa ovim stvarima i tamo postavi ovo pitanje,ima dosta ljudi tamo dobro verziranih...

http://www.pcberza.rs/forum/

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Pozdrav!

Nisi prvi slucaj kojem se to desava,ljudi iz mog okruzenja mi stalno dolaze sa istim problemima.Ja sam po malo i hacker pa znam sta se sve moze.Ja licno nisam na facebooku jer nema tog passworda koji ne mogu da provalim,desavalo se da nekim devojkama hackeri promene password i one vise ne mogu na svoj nalog.Onda na njihovom nalogu svasta postave pa one jadne ne mogu da izadju u grad od sramote i samo se pravdaju kako nailaze na poznanike i prijatelje sa facebooka.Moguce da ti je i nekako ubacio keylogger i tako ti saznao sve passworde i ostale podatke o tebi.Verovatno dobro izgledas i ne obracas paznju na one koji su sa tanjim novcanikom a oni iz osvete zbog toga ti prave smicalice.To je neko iz tvog okruzenja sto jednostavno ne moze da podnese tvoju lepotu i ne obaziranje na obicne smrtnikesorry.
Ali da pokusamo resiti problem,najbolje bi ti bilo da podignes novi sistem i da promenis sve svoje passworde.Ali prije nego sto podignes novi sistem ocisti svoj kompjuter da bi spasila potrebne podatke a da time ne spasis i neki zlocudni program kao sto je keylogger!Kompjuter ces ocistiti na sledeci nacin:Instaliraj Kaspersky internet security 2011 i podesi ga da cim naidje na bilo sta obrise (ako ne znas podesiti javi se objasnicu ti).Kada zavrsis sa kasperskim i on obavi skeniranje onda instaliraj Spybot - Search & Destroy posle instaliranja izvrsi update i skeniraj racunar.Ako nemas originalan windows verovatno ti je iskljucen atomatic updates e to ce Spybot - Search & Destroy prijaviti kao problem to nije problem i njega neces popravljati njega ces odcekirati jer ce biti cekiran a sve ostalo klikni na popravi probleme.Zapamti ne menjaj passworde dok ne ocistis kompjuter jer ako imas sto bi mi hackeri rekli baju u racunaru ona ce opet poslati tvoj novi password tvorcu.Zato prvo detaljno ciscenje pa onda promeni passworde i mozes i novi sistem da podignes.Ali pazi i kome ces da odneses racunar da ti podigne novi sistem jer mozda tamo gdje ga nosis je taj tip koji te smara.

ps.obrati nekad paznju i na obicne momke plati im pice tako ce te prihvatiti i uvek ce biti tu ako ti sta zatreba prije nego one naduvane face od njih nema koristi to su hodajuci klocevi;)

Natrag