Sprema se tuča hiljadu navijača!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Besni rat među „Grobarima" - Policija otkrila da u subotu huligani spremaju nezapamćeno krvoproliće


Sprema se tuča hiljadu navijača!

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO - Policija i bezbednosne službe došle do operativnih podataka da se u subotu sprema konačan obračun zavađenih navijačkih grupa na Partizanovom „jugu"

ZABRANJENI-1.jpg


Navijači Partizana okupljeni u grupu „Zabranjeni" planiraju da u subotu, 29. oktobra, „milom ili silom" upadnu na južnu tribinu stadiona u Humskoj tokom meča protiv Smedereva, što bi moglo da izazove nezapamćeno krvoproliće sa ljudskim žrtvama, saznaje Press.Do ovih operativnih podataka došle su policija i bezbednosne službe, koje na svaki način pokušavaju da spreče krvoproliće i identifikuju aktere koji spremaju ozbiljan sukob.


Dve verzije upada

- Pripadnici većeg broja podgrupa okupljenih u frontu „Zabranjeni", među kojima su najbrojniji pripadnici „Južne familije", planirali su okupljanje u subotu pred prvenstvenu utakmicu. Oni se već dva meseca okupljaju uoči mečeva, međutim za subotu su planirali upad na južnu tribinu. Imaju dva moguća scenarija: ili da uđu neobeleženi i u toku utakmice se predstave kao „Zabranjeni" ili da upadnu nasilno na južnu tribinu, navode policijski izvori Pressa.
Prema njihovim tvrdnjama, bezbednosni rizik je veći nego ikada jer lako može doći do nasilja i krvoprolića.
- Procenjuje se da bi to mogla da bude masovna tuča više od hiljadu navijača i u kojoj bi sigurno bilo žrtava. Za obezbeđenje takvog događaja potrebno je nekoliko hiljada policajaca, koji bi takođe mogli da budu žrtve obesnih konkurenata za prevlast među navijačkim grupama... Za sada „Zabranjeni" nisu prijavili nikakvo okupljanje, ali postoje podaci da su planirali skupove u ranim jutarnjim časovima u subotu na četiri lokacije u gradu - dodaju sagovornici Pressa.

Naš izvor kaže da se navijači uveliko spremaju za subotnje nerede:
- „Zabranjeni" spremaju osvetu. Već su napravili transparente, ali su smislili i druge opasnije načine borbe. Očigledno ni jedni ni drugi neće odustati od borbe za južnu tribinu jer se iza toga kriju mnogo veći interesi od sporta i ljubavi prema klubu - dodaju u policiji.


Nova privođenja

Kako saznajemo, policija je identifikovala još pet osoba koje su učestvovale u masovnim tučama navijačkih grupa tokom septembra, kada je i jedan pripadnik „Zabranjenih" izboden nožem.

ZABRANJENI-2.jpg


- Nova privođenja mogu se očekivati uskoro, čime bi se prvi krug zatvorio. Međutim, većina tuča i incidenata nije prijavljena, a sukobi su postali sve masovniji - saznajemo u policiji.


Rat traje mesecima

Press je pre više od mesec dana pisao da se među navijačkim grupama Fudbalskog kluba „Partizan", „Saut femili" i „Alkatraz", vodi žestok rat, u kojem se pripadnici dva tabora u borbi za primat na južnoj tribini najbrutalnije međusobno napadaju.
Prema saznanjima do kojih smo došli, a koje poseduju i operativci MUP-a Srbije, pripadnici ove dve navijačke grupe prave jedni drugima sačekuše, upadaju noću u stanove i krvnički se tuku bejzbol palicama. Prvi takav težak obračun bio je kada je jedan pripadnik grupe „Saut femili" izboden nožem nedaleko od prostorija Sportskog društva „Partizan".

Press


 
Top