Softveri za nastavu

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1
Trazim savjete za pravljenje obrazovno racunarski softvera, za osnovnu i srednju skolu.U pitanju su predmeti:matematika, fizika i informatika.Molim da mi predlozite neki relativno dobar i ne previse komplikovan program.Program u kom se mogu izradjivati testovi, tipa kviz ili slicno.

Član
Učlanjen(a)
14.09.2010
Poruka
1
ima jako puno programa ove vrste, samo pitanje je za koju svrhu koristimo. mogu predloziti nekoliko (koje ja koristim), pa da krenem od zadnjeg kojega sam pronasao:
- Schoolhouse Test 3.0 ; koristim ga za izradu testova, predlozo sam kolegici za matematiku (odusevila se)
- Quizfaber - Luca Galli's Site besplatan program za izradu testova i provjeru na komp-u (obavezno pogledati)
- uz to poznati HotPotatoes
- a za nastavu informatike koristim NetOp School ili Net School Suport (SchoolVue) - prikazivanje i nadgledanje rada u umreženoj učionici, kao i izrada Plana rada, testova i ostalog ... (Svakako pogledati) Netop: Secure remote control, classroom management & communication Netsupport School The Classroom Management Software
nadam se da je bilo od pomoći

Član
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
2
Бесплатан, преведен и јако добар је споменути HotPotatoes. Постоји и лепо упутство на Српском језику тако да је за ширу употребу. Са њиме могу да се праве тестови, квизови, укрштенице и ....... за све предмете. Ако неко жели да експериментише може да проба и сада бесплатни Qedoc Quiz Maker.

За надгледање учионице може се користити такође бесплатан а одличан програм iTALC. Није толико моћан као Net School Support, али је бесплатан и отвореног кода.

Natrag