Snimak vratolomija skejtera iz Kanade

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ne pokušavajte ovo kod kuće:
Fascinantne fotografije i snimak vratolomija skejtera iz Kanade

Izvor:
Blic.rs

Kanadski skejter Džordan Hofart (27) odlučio je da okrene leđa rodnom Vankuveru, u kome neprestano pada kiša, i da se okuša u večno sunčanoj Kaliforniji, gde mu je pošlo za rukom da ostvari svoj san i da se profesionalno bavi skejtbordom.

212083_mdf64811_ff.jpg

Tako je ovaj mladi Kanađanin, koji je za život zarađivao radeći na građevni i povremeno kao kaskader u filmovima, uspeo da spoji dve stvari o kojima većina može samo da sanja - da se bavi poslom koji obožava i da živi životom koji savršeno odgovara njegovim željama.

Bilo da učestvuje u nekom profesionalnom takmičenju, da snima video-spot za reklamu nekog od svojih sponzora, da drži časove novim nadama skejtborda, ili da naprosto isprobava nove skejterske trikove, Hofart radi upravo ono u čemu najviše uživa.

- Jesti, spavati i voziti skejt - to je idealan život, kakav živim i kakav sam oduvek zaimišljao, kaže Hofart, koji od 2009. živi u SAD.

- Kad vozim skejt imam osećaj slobode, da budem kreativan i da učinim sve što želim. To je uzbudljivo - smatra on.

212088_mdf64851_ff.jpg

- Kada sam prvi put stao na skejtbord, odmah mi je bilo jako interesantno. To je bila jedina stvar koja mi je pažnju zaokupljala dovoljno dugo da bih u njoj mogao da napredujem. Tako sam stigao ovde, i sada živim svoj san - priča Džordan.

212089_mdf64809_f.jpg

Hofart kaže da je u San Dijagu “vreme najlepše na svetu”, uvek je sunčano i toplo, i to ga čini srećnim, za razliku od rada na građevini u kišovitom Vankuveru, koji ga je bacao u depresiju.

212087_mdf64848_f.jpg

Hofart je postao poznat zahvaljujući svojoj vratolomiji nazvanoj “big spin hil flip”, u kojoj se na skejtu spušta niz gelender, a glumio je i manju ulogu vampira -skejtera u filmu “Blejd: trojstvo” čiji je protagonista Vesli Snajps.

Uspešan je i kao takmičar, ali više uživa u straživanje novih mogućnosti i razvijanju umetničke strane sporta kojm se bavi.

Džordanove vratolomije:

Poslednja izmena od urednika:
Natrag