Šta je novo?

Smrtonosni tobogan: "Videla sam dva stopala kako dolaze prema meni..."

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.340
Smrtonosni tobogan: "Videla sam dva stopala kako dolaze prema meni..."
Tridesetdvogodišnja Britanka bila je na ivici smrti na odmoru u Turskoj pošto je doživela tešku nezgodu na toboganu. Na nju je naletela krupna žena, koja se posle sudara nije osvrnula ni da joj pomogne.
IZVOR: B92,

12845716695c49cb79e9c63815071655_v4_big.jpg
Britanka sada tuži turističku agenciju Tomas Kuk (Thomas Cook) i tvrdi da joj nisu pomogli koliko je trebalo, s obzirom na to da je doživela skoro fatalan incident i njena deca su ostala sama na odmoru.

Džema Džoslin (32), došla je sa svoje dve ćerke u hotel u Faralija Mahu, na jugozapadu Turske, i otišle su pravo u vodeni park. Nekoliko sekundi nakon što je izašla iz jednog od vodenih tobogana, na nju je naletela krupna žena i oborila je.

Gospođa Džoslin, iz Siforda, ostala je da se bori za svoj život pošto joj je tad slomljeno pet rebara, oštećena jetra i drugi organi.

Hitno je prebačena u bolnicu Esnaf u obližnjem Fetijeu. Jetra joj je bila podeljena, imala je unutrašnje krvarenje i teško oštećenje bubrega. Operisana je odmah.

Ostao joj je ogroman ožiljak na stomaku i kaže da još pati od posledica oštećenja bubrega. Dvonedeljni odmor u Turskoj je platila sa 2.700 funti u hotelu Liberti Likia prošlog septembra.Sada pokreće sudski postupak protiv agencije Tomas Kuk, jer nije bilo nikakvih mera predostrožnosti koje bi nadzirale ko silazi sa tobogana.

"Moja ćerka je trebalo da me prati na toboganu. Rekla sam im da sačekaju deset sekundi da se ne bi sudarale. Umesto toga, žena koja je bila preteška došla je niz tobogan samo nekoliko trenutaka posle mene. Stigla sam na kraj tobogana, ali sve što sam videla bila su ta dva stopala kako dolaze prema meni - znala sam da ne postoji način da ih izbegnem. Bacila sam se u vodu, a oči su mi se okretale u glavi. Dolazila sam svesti i gubila je, užasno me bolelo."

Posle hitnog tomografije, jedina opcija bila je hitna operacija. Jetra mi je bila podeljena, a bubreg teško oštećen, što je bilo zastrašujuće, jer sam drugi dala majci u maju 2015. godine.

"Niko iz Tomas Kuka uopšte nije bio od pomoći. Nisu se potrudili da saznaju gde sam, gde su moja deca, a meni je ostalo da rešim i sopstvenu brigu."

"Odveli su me u privatnu bolnicu i saopštili da moje osiguranje ne pokriva troškove lečenja. Srećom moji prijatelji koji su bila sa nama na odmoru imali su 5.000 funti za bolnicu."
Nakon skoro fatalnog incidenta, koji je rezultirao trodnevnim boravkom u intenzivnoj nezi i još pet dana na odeljenju, gospođa Džoslin tvrdi da joj Tomas Kuk nije ništa pomogao.

"Dok sam bila u bolnici, moja deca su u hotelu dobila virus i povraćala su. Nisu im pružili nikakvu dodatnu pomoć, niti su moji roditelji znali da vlada virus, pa su moja majka (59) i otac (75) isto preko Tomas Kuka došli u isti hotel. Kad su stigli osoblje nije imalo informacije o mojoj deci."

Portparol Tomas Kuka tvrdi da su njihov britanski tim za socijalnu pomoć i tim u rizortu u nekoliko navrata kontaktirali gospođu Džoslin posle nesreće.

"Dogovorili smo se da njeni roditelji odlaze u Tursku da budu sa svojom ćerkom."

Advokat koji zastupa Džemi je rekao da je iz Tomas Kuka potvrđeno da su primili našu prepisku i da istražuju slučaj. Nada se povoljnom ishodu po Džemi.
16100279295c49ffec19808956419460_v4_big.jpg
 
Top