Smesne price

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Zec upadne u potok. Voda ga nosi, 'oce da se udavi. Ugleda lisicu:

Z: Lijo, pomagaj!
L: Sto da ti pomognem, ti si zec a ja sam lisica?
Z: Pogledaj kol'ku repinu imas, zabaci ga u potok da se ufatim
i spasem. Oduzicu ti se !!!"

Lisica zabaci rep, zec se uhvati i spase, bog-zna-kako zahvalan. Ne
prodje dugo, padne lisica u potok. Ugleda zeca:

L: Zeko, zeko, jel' se secas kako sam te izvukla, ajd' sad ti
meni pomagaj !!!
Z: 'Ocu, kako da necu !!! Zabaci svoj repic u potok,ali ovaj
kratak, klizi lisici iz sapa, ne moze da ga uhvati, hoce da
se udavi. Vidi zec nema pomoci, ode do svog kadilaka
nedaleko parkiranog, uze sajlu, baci je u potok i spase lisicu.

POUKA: Nije vazno koliki ti je nego kakav auto vozis!!!

Zena vozi putem...

Muskarac vozi putem u suprotnom smeru...

Kada se susretnu, zena spusti prozor i vikne:
-KONJ!
Muskarac odmah spusta prozor i odgovara:
-VESTICE!

Nastave dalje svako svojim putem, a muskarac, smejuci se sto je onako odgovorio zeni, udje u prvu krivinu i:

Udari pravo u crknutog konja koji je ležao na drumu...

Pouka price: Muskarci nikad ne razumeju sta im žene govore.

LEKCIJE

Dakle, prolazimo kroz vrijeme velikih promjena....
Slijede lekcije koje ce vam pomoci da prezivite promjene...

1. LEKCIJA
Vrana sjedi na grani, ne radeci nista cijeli dan.
Maleni zec ugleda vranu, i upita je: ”Mogu li i ja, poput tebe, samo sjediti i ne raditi nista cijeli dan?”
Vrana odgovori: ”Naravno, zasto ne.”
I tako, zec sjedne na tlo, ispod vrane, i zapocne s odmaranjem.
Odjednom, pojavi se lisica skoci na zeca i pojede ga.

Poenta ove lekcije je:
Da bi samo sjedio, ne radeci nista moras “sjediti” vrlo, vrlo visoko.

2.LEKCIJA
Mala pticica leti na jug, jer stize zima. No, hladnoca je bila tako jaka, da se pticica smrzne i padne na zemlju, na veliko polje.
Dok je tako lezala, naidje krava i posere se na pticicu.
Pokrivena izmetom, smrznuta pticica osjeti kako joj je najednom postalo toplo. Pod hrpom izmeta pticica se pocela “otapati”!! Lezeci u toplini, uskoro pticica zapocne pjevusiti od srece.
Macka koja je prolazila, zacuje pticji pjev, i odluci istraziti o cemu se radi. Sljedeci zvuk, macka otkrije pticu ispod izmeta, brzo je iskopa i pojede!!!

Poenta ove lekcije je visestruka:
1) Nije svako, ko te “pokaka” tvoj neprijatelj.
2) Nije svako, ko te “izvuce iz govana” tvoj prijatelj.
3) I, kada si stvarno “u dubokim govnima”, drzi svoja usta zatvorena!!

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Profesor matematike salje faks zeni. Pise:

"Draga zeno: sigurno shvacas da su ti 54 godine, ja imam odredene potrebe koje ti jednostavno vise ne mozes kvalitetno i u potpunosti zadovoljiti. Sa svake druge strane gledano nas brak je skladan,
zadovoljan sam sa tobom kao zenom i doista se iskreno nadam da te ovaj faks nece previse povrijediti ili uzrujati, nakon posla idem do motela sa svojom 18 godisnjom asistenticom ali biti cu kuci prije ponoci - tvoj muz."

Kada je stigao do motela, na recepciji ga je cekao pristigao faks od zene:

"Dragi muzu i ti imas 54 godine, a u trenutku kada budes citao ove redove ja cu biti u drugom motelu sa 18 godisnjim konobarem iz obliznjeg bara, a buduci da si genijalan matematicar sigurno ti nece biti tesko za shvatiti da 18 u 54 ide puno vise puta nego 54 u 18.
Nemoj me cekati - tvoja zena"

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Steganografija

Imala majka tri ćerke, sve tri nevine. Nekako se one u isto vreme udaju i kranu na svadbeni put. Budući da su u seksu neiskusne, majka je zabrinuta te ih zamoli da joj s bračnog putovanja svaka pošalje razglednicu i opiše iskustva, doduše izokola...

Prva pošalje razglednicu s Tahitija i na njoj piše: "Nescafe". Majka se zamisli, šta li to znači? Uzme konzervu Nescafea i vidi da na njoj piše: "Božanstveno sve do zadnje kapi". Majka je sva srećna!

Drugu je razglednicu dobila dva dana kasnije iz Cote d'Auzur, a na njoj piše: "Rothmans". Kupi mama kutiju Rothmans cigareta, a tamo piše "King Size". Sad joj malo neugodno, ali se veseli ćerkinoj sreći.

Od treće ćerke ni glasa. Posle dve nedelje stiže razgledanica na kojoj su drhtavim rukopisom napisane tri reči: "South African Airways"

Majka odmah nađe neki časopis sa reklamom SAA, a tamo napomena: "Deset puta na dan, sedam dana u nedelji i to u oba pravca"
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Natrag