Šta je novo?

Smederevo- grad ni gvožđa ni grožđa

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Smederevo- grad ni gvožđa ni grožđa
[/h] Izvor: Politika

Smederevo -- Da li je Smederevo grad gvožđa ili grožđa?

13823921324edc7cb29f150077085749_640x360.jpg
Odvajkada poznata anegdota o Titovoj plovidbi Dunavom, kada partijske drugove pita po čemu je Smederevo poznato, ozbiljno je dovedena u pitanje.
„Po grožđu“, odgovorili su „drugovi“, na šta će maršal: „Gradite onda železaru!“.
U gradu odavno nema grožđa kao u stara dobra vremena, a poslednjih meseci i gvožđe se lije „na kašičicu“.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Hoće li grad dobiti novu marinu za pristan brodova na Dunavu kod Smedereva?
Do kraja godine očekujem da se završi studija koja će pokazati pravi kapacitet marine i nivo neophodne investicije. Interesovanje investitora je sve veće, a razlog je fenomenalna pozicija marine pored tvrđave i kao takva veliki je izazov za sve koji se bave vodnim, nautičkim i istorijskim turizmom.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Najnoviji podatak ipak uliva nadu da Smederevo može da sačuva epitet voćarskog kraja: u prošloj godini, od ukupno izvezenih 25.000tona jabuka iz Srbije, iz Smedereva je otišlo 65 odsto –čak 16.500tona!

Smederevci žive u nadi da će i gvožđe uskoro poteći iz železarinih peći i da će grad „preživeti”.

O mogućem scenariju u „Ju-Es stilu”, pitamo gradonačelnika Smedereva Predraga Umičevića.

"Zbog strateške važnosti „Ju-Es stila” za ekonomiju Srbije i Smedereva i interesa te kompanije, očekujem da se nađe rešenje i da se na minimalnoj proizvodnji, primerenoj tržištu u okruženju, uz pomoć države i lokalne samouprave održi kontinuitet rada, naravno uz isti broj radnika. Opstanak „Ju-Es stila” je i te kako važan za grad jer budžet u velikoj meri zavisi od proizvodnje u železari", kaže Umučević.

Na pitanje da li će se u Smederevu, uprkos svemu, graditi rafinerija, gradonačelnik kaže da je to važno pitanje za energetsku poziciju Srbije na Balkanu.

"Pošto je investitor ostao dosledan u nameri da gradi rafineriju i potvrdio da ekonomska kriza nije ugrozila njegov finansijski kapacitet, uveren sam da će do ovog projekta doći, pre ili kasnije. Siguran sam u to jer je projekat podržan od vlade SAD i njihove ambasade u Beogradu", navodi on.

Kako dodaje, što se tiče demagogija na temu ekologije, one više ne stoje jer su i grad i država jasno rekli da zaštita životne sredine nema alternativu.

Umičević kaže da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na izmeštanju luke iz centra grada i izgradnju koloseka do industrijske zone, što bi trebalo da bude završeno za dve godine.

18495765954edc7cb3b6718643131075_640x360.jpg
"To je zapravo preduslov za stvaranje slobodne zone i trimodalnog logističkog centra u Smederevu", kaže on.

Govoreći o formiranju slobodne zone, gradonačelnik Smederava kaže da ovakav potencijal ima malo koji grad u Srbiji.

"Sa resornim ministarstvima razgovaramo da se u Smederevu napravi najveća slobodna zona u Srbiji na više od 200 hektara. Tu bi bili stvoreni uslovi da sve firme koje dolaze grade postrojenja, ali i za lučke kompanije koje bi se bavile pretovarom, sortiranjem, skladištenjem. U slobodnoj zoni firme su oslobođene ulazne carine i PDV-a, a razmatramo mogućnost oslobađanja i od taksa i doprinosa, kako bismo privukli što više investitora", navodi on.

 
Top