Skupljao puževe, pa pronašao leš u žbunju

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Skupljao puževe, pa pronašao leš u žbunju

Izvor: Glas Srpske 15.04.2011 21:00 Autor: Goran Obradović

PRNjAVOR - Leš nepoznatog muškarca, u skeletnom stanju, pronađen je u četvrtak uveče na livadi u žbunju, u Hrvaćanima u blizini Prnjavora, potvrđeno je u petak u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.
130

Tijelo je u četvrtak oko 18.20 časova pronašao Goran Šuman dok je skupljao puževe na njivi svoje strine.
- Otišao sam predveče da obiđem tu livadu i da tražim puževe. Kada sam došao na kraj livade, u žbunju sam vidio da ima nešto. Čim sam prišao, uočio sam da je to leš koji nije bio čitav - priča Šuman.
Dodao je da se vratio u selo i ispričao komšijama. Oni su pozvali policiju, koja je ubrzo stigla.
- Tijelo je bilo gotovo propalo, ostale su samo kosti. Vidio sam da na tijelu nema glave i još nekih dijelova. Kasnije sam čuo da je policija u blizini pronašla i lobanju koja pripada tom lešu - ispričao je Šuman.
Izvor blizak istrazi istakao je da policija u četvrtak uveče zbog stanja leša nije bila sigurna da li je riječ o muškarcu ili ženi.
- Na skeletu su ostale samo patike, farmerke, majica i duge gaće. Baš zbog toga policija sumnja da se ta osoba tu nalazi od zime - rekao je naš izvor.
On je dodao da je skelet odmah prevezen u Zavod za sudsku medicinu, gdje će biti obavljena obdukcija, a za sada na kostima nisu pronađeni tragovi koje bi posvjedočili o nasilnoj smrti. Policija sumnja i da je možda u pitanju beskućnik. To će biti poznato kada bude utvrđen identitet.
- Prvim pregledom utvrđeno je da je riječ o muškarcu, a da se sa sigurnošću ne može utvrditi koliko je dugo ova osoba mrtva. Pretpostavlja se da je leš star oko dvije godine. Više informacija biće poznato u subotu kada bude obavljena obdukcija - istakao je izvor.

Novčanik

Kako nezvanično saznajemo, u farmerkama na skeletu je pronađen novčanik, koji je bio prazan.
- U novčaniku nije bilo nikakvih dokumenata, niti papira, a u jednom od džepova pronađen je i žuti češalj. Zbog tog praznog novčanika policija sumnja da je moguće i da je opljačkan, ali i da je beskućnik koji nije imao ništa kod sebe - dodao je naš izvor.

Natrag