skriveni fajl na desktopu

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
6
Pozdrav,slucajno sam otkrio (prilikom pokusaja da prebacim jpg fajl iz winrara na desk) da na desktopu imam skriveni fajl desktop.jpg, koji se ne prikazuje ni kada aktiviram opciju show hidden files and folders,ni pomocu programa unhide. Komp skeniran (vise puta,malwarebytes i avast full scan,radjen i boot scan),nije pokazao nista osim glupog ask toolbara,koji je sada uklonjen. Mislim da mi pored toga nedostaje jos par fotki iz foldera sa fotografijama. Jel zna neko sta bi moglo da bude u pitanju,imao neko slicno iskustvo...? Hvala

Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Da bi vidio sve fajlove, još odštrikliraj opciju "Hide system files and folders". Ali taj fajl je sistemski i ne treba da ga diraš.
Vjerojatno imaš Windows Vista, Windows 7 ili Windows 8.

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
6
probao,opet nece da ga pokaze...ne bi trebalo da je sistemski fajl jer, kada pokusam da iskopiram drugi fajl sa imenom folder.jpg na desk, ponudi mi opciju copy and replace, don't copy i sl, i tada mi prikaze da je taj skriveni fajl omot nekog albuma koji sam poodavno skinuo...

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ako si sto posto siguran da je fajl skriven i da se nalazi na desktopu,sad ne ne znam koji sistem imas ,ali u principu nije ni bitno idi na RUN,pa Search: i upisi ime tog fajla ,da ne bi pretrazivao sad ceo komp i slicno u browse opciji stavi da pretrazujes desktop...bilo da je skriven ili ne Win ce ga naci,e sad ako ga ima postoji mogucnost da je to jedan od onih dosadnih koji se ne mogu nikako obrisati,ali ti probaj da ga obrises ,recimo Unlockerom,ako nece probaj iz Safe moda,al mi se cini da sam na forumu negde video i proceduru za ukljanjanje i ovakvih stvari....svejedno ako serach sistem potrage ne urodi plodom onda je rec o nekoj sistemskoj gresci...

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
6
probao na run,ne pokazuje ga...probao i sa total commanderom,ni on ga ne pokazuje... :gl_wacko: ma samo da nije u pitanju neki virus/malware/spyware,ostalo kako hoce

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Koji operativni sistem je u pitanju? Da li je korisceno nesto za menjanje shell-a ili patch za izmenu tema na win 7 ili neki start buton za win 8/8.1 ili neki softver sa slicnim funkcijama?

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
6
windows 7 sp1, 64 bit. nista slicno nije koristeno,bar da ja znam,osim ako nije instalirano nekim virusom i sl...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Uvek moze da se proba sa ovim start dugme pa u search box se kuca "cmd" bez navodnika, desni klik na command prompt, pa run as administrator pa u njemu komanda
Kod:
sfc /scannow
To ce verifikovati i pokusati da vrati sistemske fajlove, u pocetno stanje...
Sto se tice google toolbara, adware cleaner uklanja te gluposti bez problema. Za slucaj da je ozbiljnija infekcija moze se probati sa malwarebytes chameleon
Kod:
https://www.malwarebytes.org/chameleon/
ili Dr. web boot cd ili nesto tako.. Pre bih rekao da je samo neka greska u sistemu ili registry, ukoliko nijedan fajl eksplorer ga ne vidi, tako da bi sfc /scannow trebalo da ga resi. Takodje uklanjanje fajla moze da se uradi tako sto ce se ubaciti kompletna putanja i ime fajla sa ekstenzijom u revo uninstaller, opcija forced uninstall na primer...

Sto se tice prikazivanja skrivenih fajlova najlakse je koristiti vec ono sto postoji u windows-u. Start, pa se kuca u search box folder options, tab view, pa show hidden files and folders...

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
6
Skinuo malwarebytes chameleon i odradio sken-nema virusa. Odradio ovu opciju sfc /scannow, i izbaca sledecu poruku -
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log. Pogledao sfcdetails file nakon toga, ostale su neke stvari koje nije mogao da sredi, kaze source file in store is also corrupted... a sto se unlockera tice,ne mogu da ga skinem i instaliram jer ga avast i malwarebytes prepoznaju kao virus i ne dozvoljavaju download. Hvala svima na pomoci svakako :)

Natrag