Skija se po Novom Sadu zakačen za automobil

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Samoubilačka vožnja

Skija se po Novom Sadu zakačen za automobil

Izvor: Blic Ljiljana Popadić | 29. 12. 2010. - 14:04h

U novosadskoj javnosti nedavno se pojavio snimak na kojem mladić privezan sajlom za branik automobila „skija” po gradskim ulicama, dok se automobil za koji je vezan kreće 100 kilometara na sat.

103926_ns-skijas5_f.jpg

Mladić proverava da li je zakačen za branik

Na snimku, koji traje par minuta, vidi se mladić sa kacigom na glavi kako na skijama „jezdi” po zavejanim ulicama na periferiji Novog Sada. U kolima koja ga vuku sede trojica mladića, od kojih jedan snima ceo „spektakl”.

103925_ns-skijas6_f.jpg

Drugovi ga snimaju dok on luduje na skijama

Kamera se sa skijaša povremeno premešta na pokazivač brzine, koji je pred kraj snimka pokazivao brzinu od 100 kilometara na čas. Niko od njih ne pokazuej preveliku brigu oko bezbednosti cele priče, a „skijaš” na kraju čak i skida kacigu sa lica i maše u kameru.
103924_ns-skijas1_f.jpg

Pred kraj vožnje brzina je dostigla 100 kilometara na čas

- Želeo sam dobro da se zabavim. Dogovorio sam se sa drugarima da mi na svakih 30 kilometara na čas, prilikom ubrzanja, uključe sva četiri žmigavca kako bih znao o kojoj brzini je reč. Prvo smo krenuli laganim tempom od 40 kilometara na sat da bih uhvatio balans i ravnotežu, a posle smo ubrzavali dok nismo došli do 100 kilometara na sat – kaže “skijaš” D. R. i dodaje da je želeo da ide i većom brzinom, ali da nije bilo “staze”.

Policija nije upoznata sa ovim "ekstremnim sportom"

Kako “Blic” saznaje, novosadska policija nije upoznata sa novom vrstom „ekstremnog” sporta po gradskim ulicama. Poslednji, sličan snimak pojavio se prošle zime koji je prikazao lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kako vozi džet ski kroz najuži centar grada. Čanak je zbog ove vožnje kažnejn prekršajnom prijavom.

Natrag