Šta je novo?

Skidanje laka sa vrata i nanovo bojanje

  • Začetnik teme boki71
  • Datum pokretanja
boki71

boki71

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
52.036


Skidanje laka sa vrata i nanovo bojanje

Imate vrata sa ispucanim lakom? Priuštite im tretman ulepšavanja!

http://www.bosch-do-it.rs/bosch-do-it.rs/hobimajstori/narazinihobimajstora/savetiitrikovi/11531/savetiitrikovi.shtml#kommentare


UputstvoDa biste starim vratima sa ispucanim lakom opet vratili stari sjaj, morate da ih obnovite. Kod drvenih vrata to možete da uradite i sami.


1
Skinite vrata sa šarki i postavite ih na dva stalka. Ako sami želite premazati vrata lugom, naravno, samo na otvorenom prostoru - morate da nosite gumene rukavice i masku za disanje. Sredstvo nanesite širokom kičicom i ostavite da deluje pola sata (vrata možete da odnesete i preduzeću za tretiranje lugom, gde se mogu pobrinuti za skidanje laka).


2
Omekšalu boju sada možete da skinete pomoću lopatice, skidajte toliko dugo, dok ne budete imali čistu prvobitnu strukturu drveta. Savet: kod ukrašenih vrata ili sa profiliranom površinom bolje uzmite čeličnu vunu (ali nikad na hrastovini!) ili čistu žičanu četku.


3
Izbrusite vrata pomoću ekscentar brusilice.


4
Zatim ih temeljito očistite od prašine i nanesite sredstvo za zaštitu drveta.


5
Nakon sušenja vrata pređite premazom za drvo ili bojom (uvek u smeru strukture drveta). Još jednom ostavite da se osuši i pređite premazom drugi put.
 
Top