Šta je novo?

Skandal u zagrebačkoj školi: Učenica skrivala trudnoću, bebu uzela vjeroučiteljica

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Skandal u zagrebačkoj školi: Učenica skrivala trudnoću, bebu uzela vjeroučiteljica

Danas.hr 22.01.2011.

0586007.48.jpg

Učenica jedne zagrebačke gimnazije, koja je živjela sama bez roditelja, ostala je trudna 2009. godine u trećem razredu srednje škole. Nakon što je rodila, pala razred i ispisala se iz škole, brigu o djetetu je preuzela njezina vjeroučiteljica.

Vjeroučiteljica je od ranije u evidenciji potencijalnih posvojitelja centra za socijalnu skrb, piše Jutarnji list. No, iako od rođenja živi kod vjeroučiteljice, beba koja sad već ima više od godinu dana, nije službeno smještena u tu obitelj. Centar za socijalnu skrb nema nikakvih saznanja o ovom slučaju, a vjeroučiteljica brine o djetetu na temelju navodnog dogovora s učenicom.


  • 0541007.49.jpg

"Ne želim o tome razgovarati, ne želim davati nikakve izjave", kratko je na telefon kazala uznemirena vjeroučiteljica.

Školske vlasti, tvrdi ravnateljica, nisu primjetile da je djevojka trudna. Kaže da je za cijeli slučaj saznala tek prije mjesec dana, neposredno prije Božića.


"Od kolega sam čula za taj slučaj. Naša vjeroučiteljica doista godinu dana nije bila na poslu, jer je uzela neplaćeno. Rekla je da je bolesna, a da se za njezinu dijagnozu ne može dobiti dugotrajno bolovanje pa je tražila neplaćeni odmor. Taj je odmor završio i ona se vratila na posao. Ništa nije govorila. Moje nije da ulazim u privatni život zaposlenika, pa nisam znala da je zapravo brinula o novorođenčetu", rekla je ravnateljica gimnazije.


Dodala je da ni razrednica nije ranije primjetila da je djevojka trudna ili da ima problema. Budući da djevojka nije završila školovanje, sada radi kao konobarica, piše
Jutarnji list. 
Top