Sinhronizacija slike i zvuka u video zapisu

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Prvo i osnovno je da napomenem da ovo vazi samo za video zapise u AVI formatu.Verovatno vam se desilo nekada da skinete film sa interneta a da zvuk kasni ili zuri za slikom te da nisu sinhronizovani jedno sa drugim.To se jednostavno da srediti programom Virtual Dub..Startujte program a zatim u gornjem meniju kliknite na File te u padajucem meniju Open video file....broj 1

U novom prozoru pronadjite video zapis u kome zelite sinhronizovati zvuk i sliku ,obelezite ga i kliknite na Otvori...broj 2

U novootvorenom prozoru potvrdite na Da....broj 3

U gornjem meniju kliknite na Video a zatim u padajucem meniju takodje na Direct stream copy....broj 4

Opet u gornjem meniju kliknite na Video te takodje i na Frame Rate...broj 5

U novootvorenom prozoru cekirajte polje gde pise Change so video and audio
durations match a zatim kliknite na OK....broj 6

Zatim cete u gornjem meniju kliknuti na File a zatim i u padajucem meniju na Save As da bi sve ovo sto uradili i sacuvali.....broj 7

U novom prozoru odredite gde cete u racunaru skladistiti novonastali preradjeni i sinhronizovan fajl,dajte mu ime a zatim kliknite i na Sacuvaj...broj 8

Proces pocinje da se odvija i traje u zavisnosti od brzine racunara i velicine fajla koji sinhronizujete...

Kroz odredjeno vreme dobijate u racunaru novonastali preradjeni video fajl u Avi formatu sa sinhronizovanom slikom i tonom......

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.02.2010
Poruka
3
boki 71 hvala za upustvo ja imam filmova u kojima kasni ton probao sam da uradim sihronizaciju tona po ovom tvom upustvu i nece da radi uvek isto ton kasni neznam kako da uskladim ton sa slikom

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
boki 71 hvala za upustvo ja imam filmova u kojima kasni ton probao sam da uradim sihronizaciju tona po ovom tvom upustvu i nece da radi uvek isto ton kasni neznam kako da uskladim ton sa slikom

Da se razumemo prvo...Ako sinhronizujes prevod sa slikom...ovako mora se odraditi i bice ok.....post 6

http://serbianforum.org/tutorijali/...da-podesavanje-pravljenje-novog-deljenje.html

A ako sinhronizujes ton i sliku probaj onda ovako.....Startuj Virtual Dub i ucitaj film koji sinhronizujes u njega.....(to je opisano gore kako FILE/OPEN.....) zatim u gornjem meniju klikni na Video te u padajucem meniju klikni na Direct stream copy..
Zatim u gornjem meniju klikni na Streams te u padajucem meniju takodje na Stream list...
U novootvorenom prozoru desni klik misa na audio imput te u padajucem meniju klikni na Interleaving....
Stigli smo do najvaznijeg dela......Cekiraj enable audio/video interleaving...,preload neka bude 500 ms (to je pola sekunde)
a moze biti i u rasponu od 500ms-1000 ms( celi sekund) i on pokazuje koliko je audia stavljeno na pocetak fajla pre video frejmaiz razloga sto plejeri zahtevaju odredjenu kolicinu audia da buferuju(ocitavaju) pre video zapisa... .U delu Delay audio track se upisuje vrednost ako audio zuri za slikom (onda samo broj) a ako audio kasni za slikom onda ispred broja stavi se znak - (da razjasnimo ako audio kasni za slikom recimo sekund upisuje se -1000).Vrednosti su recimo 500ms(pola sekunde),1000ms(sekund),1500ms(sekund ipo)...Kada sve to obavili kliknete misem na OK.....
Zatim ponovo sve to i podtvrdite klikom misa na OK......
Sada mozemo sve to i usnimiti....Kliknite u gornjem meniju na File a zatim i u padajucem meniju na Save Ass.....
Dajte ime novog fajla filma....a zatim kliknite misem na Save.....
Pogledajte fajl dali je uskladjen a ako ponovo zuri ili kasni ton za slikom ponovite postupak sa upisivanjem novih vrednosti dokle god ne sinhronizujete skroz zvuk i sliku......

To bi trebalo da bude to......

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.02.2010
Poruka
3
hvala jos jednom za uputstvo medjutim ja imam ovakav problem posto film za koji hocu da uradim sihronizaciju tona duration time 1:27:02 a audio fajl je 1:25:30 nikako da uskladim ton sa slikom

Član
Učlanjen(a)
06.11.2009
Poruka
2
Ja sam imao slican problem da mi je pocetak bio sinhronizovan ali mi je ton polako zurio pa je na kraju cak par minuta isao napred

To sam resio tako sto sam menjao FRAME RATE u video od 25.000 - 35.000 fps dok nisam na kraju usaglasio ton i sliku. Svo vreme su mi i video i ton bili direct stream copy.. Meni je najbolje bilo kod 28.300 a mom drugaru cak 39.000 fps

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
U PDF........

:download:

[raw]<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=37BC32D29066020F&resid=37BC32D29066020F!1033&authkey=AA6EzaCUuGVA_U0" width="98" height="120" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>[/raw]

Član
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
11
Ja imam problem. Nece da mi otvori fajl u AVI formatu. To je video klip kod koga kasni ton. Molim za pomoc

Natrag