Sine, oči moje, vrati mi se...

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Sine, oči moje, vrati mi se...

Sahranjen Radovan Milovanović, pomoćnik komandira policijske ispostave Novi Beograd koji je poginuo proteklog četvrtka.

Kuršumlija - Policajac Radovan Milovanović (30) iz Kuršumlije, koji je u noći između četvrtka i petka poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Progar-Kupinovo, sahranjen je juče na kuršumlijskom groblju Dankoviće.

Uz zvuke posmrtnog marša u izvođenju policijskog orkestra, Radovana Milovanovića, pomoćnika komandira policijske ispostave Novi Beograd, na poslednji put ispratili su porodica, rodbina, prijatelji, kolege iz Beograda i Kuršumlije i brojni građani.

Kad je najbliža rodbina iznela kovčeg iz rodne kuće u Topličkoj ulici, posmrtni marš je nadjačao lelek majke Stake, koju je mlađi sin Milan bezuspešno pokušavao da uteši.

- Sine, oči moje, vrati mi se... - kukala je nesrećna majka ispraćajući iz kuće poslednji put svog prvenca. Njen lelek naterao je suze na oči više stotina prisutnih ljudi koji su došli da odaju poslednju poštu Radovanu. Suze nisu mogli da sakriju ni policajci, koji su u stavu mirno poslednji put salutirali poginulom drugu.

Ispred večne Radovanove kuće na groblju u Dankoviću otac Života je, zahvaljujući prisutnima koji su došli da zajedno isprate njegovog sina, rekao da on i supruga Staka sada žive samo za mlađeg sina Milana.

- Hvala ti što si bio moj brat - bile su poslednje reči Milana Milovanovića nad grobom svog starijeg brata.
Spuštanje kovčega u raku ispratili su vapaji majke Stake, koju je rodbina jedva zadržala da ne skoči za sinom.

Radovan Milovanović iz Kuršumlije poginuo je u noći između četvrtka i petka u saobraćajnoj nesreći na putu Progar-Kupinovo. Nesrećni mladić bio je suvozač u automobilu marke BMV, kojim je upravljao Nemanja S. (28) iz Pećinaca.

Izvor: Kurir

Natrag