Šta je novo?

Sina držala lancima u stanu u centru Pule

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Monstruozan zločin
Sina držala lancima u stanu u centru Pule
Srna | 19. 08. 2011. - 20:53h

PULA - Monstruozna majka držala je sina zatvorenog u stanu u centru Pule, vezujući ga lancima kao psa i dajući mu da jede samo hleb i pije vodu.

158551_hrvatskapolicija527_f.jpg


Policija je prošle sedmice privela Slavku Đorđievski (62), koja je sina Ljupčeta zatočila u njihovom stanu u prizemlju zgrade u centru Pule. Slučaj je prijavila Ljupčetova sestra koju majka nije puštala u stan. Ona je policiji i hrvatskim novinarima rekla je da se boji da će joj brat umreti.

Komšije tvrde da su tek nakon policijskog upada saznali da žive pored monstruma. Oni kažu da su znali da Slavka ima četvoro dece i da ih je tukla i zlostavljala. Nakon što su se poženili, svi su pobegli od nje. Ostao je samo Ljupče, koji je bio miran i tih dečačić, a odjednom je nestao, naveli su oni.

Komšije su novinarima rekle i da nikada nisu čuli Ljupčeta da plače ili zove u pomoć, a neki su mislili da mladić radi u inostranstvu, jer je išao u tehničku školu.

"Da mi je barem Ljupče dao neki znak, lupao, zvao, odmah bih je prijavila", kaže jedna od komšinica.

Ljupče se, nakon što su ga policajci izveli iz zgrade, srušio od straha i šoka.
Psihijatri navode da će mladić, koji trenutno živi kod sestre, imati trajne posledice, jer je zbog izolacije zaostao intelektualno i na nivou je tinejdžera. To je uticalo na njegov socijalni razvoj i komunikaciju.

Istražni sudija Županijskog suda u Puli odredio je Slavki jednomesečni pritvor, a Opštinsko državno tužilaštvo u Puli podnelo je istražni zahtev Županijskom sudu protiv monstruozne majke, koju tereti da je zatvorila sina u stan u Zadarskoj ulici u Puli i da ga je od početka 2006. do 13. avgusta ove godine zlostavljanjem i drskim ponašanjem dovodila u ponižavajući položaj.

Hrvatski mediji navode da Slavka nikad nije radila i da su živeli od socijalne pomoći. Pre mesec dana je Centru za socijalni rad prijavila bivšeg supruga, rekavši da on drži zatočenog Ljupčeta i da ga zlostavlja. Socijalni radnici su, međutim, utvrdili da to nije tačno.
 
Top