Silovana, pa osuđena zbog vanbračnog seksa
Daily Mail - 30.03.2011 21:09
Australijanka Alisja Gali (29) tužila je luksuzni hotel iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer nakon što je drogirana i silovana, na kraju je osuđena na osmomjesečnu kaznu zatvora zbog vanbračnog seksualnog odnosa!
Galijeva tvrdi da su je silovala četvorica kolega, nakon što su je prethodno drogirali. Sve se desilo u "Le Meridien Al Aqah Beach Resort", hotelu s pet zvjezdica, gdje je Galijeva bila zaposlena do juna 2008. godine.
Ona je tužila svog bivšeg poslodavca jer nije izvršio obavezu iz ugovora, a to je da štiti svoje radnike. Tek nakon što je vlastima prijavila silovanje, desilo se nešto sasvim neočekivano; prvo je optužena, a zatim i osuđena za vanbračni seksualni odnos, zbog čega je provela osam mjeseci u zatvoru, u veoma surovim uslovima. Kako je vanbračni seksualni odnosu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima veoma ozbiljan prekršaj, njena kazna je mogla biti i veća.
Galijeva tvrdi da je tek sada sve objelodanila jer joj je australijska ambasada u UAE savjetovala da ne izlazi u javnost s optužbama sve dok ne odsluži svoju kaznu. Ona je uvjerena da rukovodstvo hotela nije učinilo ništa da zaštiti svoje osoblje i samim tim moraju snositi zakonske posljedice.
Inače, tokom saslušanja ona je optužila rukovodstvo da je podsticalo osoblje da pije, iako se zna da je to nezakonito u UAE. Nakon svega što je prošla, ona i danas ima ozbiljne posljedice kao što su noćne more, depresija, napadi panike i klaustrofobija, s obzirom na to da je bila zatvorena u ćeliji sa još 30 zatvorenica.
"Mislila sam da sam sigurna, jer je riječ o međunarodnoj grupaciji, koja ima svoje hotele širom svijeta. Još osjećam bijes i uznemirenost, jer sam žrtva koja je na kraju kažnjena", rekla je na kraju Galijeva.