Šta je novo?

Šetnja po opasnom kolovozu u Bulevaru despota Stefana

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Šetnja po opasnom kolovozu u Bulevaru despota Stefana


Izvor:
Novosti.rs
TROTOAR na delu Bulevara despota Stefana od ulica Vojvode Dobrnjca do Gundulićevog venca, trebalo bi da bude zamenjen do sredine jula. Radnici JKP "Beograd put" sa mehanizacijom su "zaposeli" ulicu preko puta Botaničke bašte i potpuno su skinuli gornji sloj asflata.

Iako su radovi obeleženi, pojedini sugrađani se žale da ne mogu da pređu ulicu, kako bi došli do radnji ili svojih stanova. Kažu i da se jedna starija gospođa pre nekoliko dana olkiznula i pala u jednu od rupa.bg (2)_310x186.jpg- U početku sam se obradovala kada sam videla da su počeli da rade, ali sada je ovde veoma teško doći do nekih radnji i stanova. Kako vidim, zbog vrućine i ovi radnici će teško moći da rade u udarnom delu dana, ponekad radova i nema, pa možda popravka potraje - smatra Milena Đ. koja stanuje u jednoj od obližnjih ulica. - Čula sam da se jedna komšinica dok je prelazila ulicu, okliznula i pala, ali se srećom nije teže povredila.

Građani pak, i pored upozorenja da pređu ulicu zbog radova, idu kolovozom i ne mare za gradski saobraćaj. Poneki stignu da i pored saobraćaja i automobila koji im idu u susret pošalju poneki SMS ili telefoniraju. Neki, opet, prelaze ulicu van pešačkih prelaza u jednoj od najznačajnijih saobraćajnica prestonice. Na ulici je postavljeno nekoliko znakova koji su namenjeni pre svega vozačima, kako bi obratili pažnju na ovaj deo Bulevara despota Stefana gde se odvijaju radovi.

Iz "Beograd puta" su najavili da će radovi biti završeni do 22. jula.

- Radi se potpuno nova trotoarska konstrukcija, novi šahtovi, slivnici, galerije, podrumski silazi. Građani će dobiti udobniju površinu za prolaz. Kako bi što pre završili ovu deonicu i prešli na deo od Vojvode Dobrnjca do Cvijićeve, radi se non-stop. Apelujemo na sugrađane da imaju razumevanja - rečeno je u "Beograd putu".
 
Top