Šta je novo?

Šešelj uskoro na slobodi?

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.324
Šešelj uskoro na slobodi?
Sudija Žan Klod Antoneti, predsedavajući pretresnog veća na suđenju Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, zatražio je od obe strane u postupku da se u roku od sedam dana izjasne o mogućem privremenom puštanju Šešelja na slobodu.

seselj%20%281%29.jpg

U roku od sedam dana znaće se da li će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti privremeno pušten na slobodu.

Sudija Žan Klod Antoneti, predsedavajući pretresnog veća na suđenju Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, zatražio je od obe strane u postupku da se u roku od sedam dana izjasne o mogućem privremenom puštanju Šešelja na slobodu, potvrdio je za B92 zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.

On je objasnio da je sudija Antoneti ovaj zahtev uputio “s obzirom na to da je neizvesno kada bi mogla da bude doneta presuda na suđenju Šešelju, a lider SRS u pritvoru se nalazi već 11 godina“.

Reč je, kako navodi Šarović, o četvrtom odlaganju izricanja presude do koga je došlo nakon što je sudija Madiale Nijang, koji je imenovan u ovo sudsko veće prošle godine, zatražio dodatno vreme da se upozna sa slučajem.

Za Šarovića je ovo krunski dokaz da su Šešelju u Haškom tribunalu prekršena prava na suđenje u razumnom roku.

Izvor: Telegraf
 
Top