Sepsu lečili „trodonom“

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Roditeljima Jelice Radović, koja je posle rutinske operacije dobila sepsu i umrla, lekari „Decedre“ rekli da im je dete razmaženo

28258.jpg

BEOGRAD - Niko nije brinuo o Jelici!
Veselin Radović, otac Jelice Radović, koja je umrla posle rutinske operacije čukljeva na klinici „Decedra“, posvedočio je juče na suđenju lekarima optuženim za nesavesno lečenje da su njegovu ćerku nazivali „razmaženom“, a njemu savetovali da uzima „sve lekove po redu, pa šta uspe“.
- Anesteziolog Miodrag Stojanović mi je čak rekao da Jelica ima psihološke probleme i predložio mi je pregled psihijatra. Dete mi umire, a on mi predlaže psihijatra. Sukobio sam se s njim, pa me je supruga izbacila iz bolnice - rekao je Radović i dodao:
- Posle operacije obavljene 5. septembra 2006. godine vladala je potpuna nebriga o Jelici. Prva dijagnoza koju sam dobio posle operacije, kada je Jelici pozlilo, bila je da mi je ćerka razmažena. Kao laiku mi nije bilo jasno zašto su joj, iako ima nizak pritisak, davali tablete za smirenje, čak i „trodon“.
Radović je rekao da je dva dana posle operacije, 7. septembra, kada se stanje njegove ćerke drastično pogoršalo, pozvao sve lekare i rekao im da imaju 15 minuta da dođu „ili će ih pobiti“, a da je pre toga Tomića zvao nebrojeno puta, uglavnom bez rezultata. Tek je dečji hirurg ustanovio da je reč o sepsi. Nesrećna devojka preminula je četiri dana kasnije u Urgentnom centru.

Izvor: Kurir

Natrag