Šta je novo?

Seljaci sutra kreću u blokadu prometnica

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Seljaci sutra kreću u blokadu prometnica

Hina|Danas.hr 06.03.2011.

0118007.48.jpg

Seljaci iz osam hrvatskih županija u ponedjeljak u 11 sati kreću u prosvjede, blokiranjem prometnica kod Ferovca u Požeško-slavonskoj županiji, a očekuje se sudjelovanje nezadovoljnih seljaka iz osam hrvatskih županija. U prosvjedu će ih podržati i ribari.

Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga, izjavio je u nedjelju kako je propao pokušaj dogovora kod predsjednika Ive Josipovića, na kojem su trebali biti i premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Vlade Petar Čobanković.

Naime, Čobanković i Kosor se nisu odazvali čime, su, kako kaže Dukić, "još jednom pokazali što misle o problemima hrvatskih seljaka".


Dodao je kako su prosvjede planirali organizirati još prošli tjedan, no na poziv predsjednika Josipovića, pristali su na razgovor "jer seljacima nije do prosvjeda već do rada a koji nam je zbog svih problema onemogućen, jer hrvatski seljak danas grca u problemima i ne vidi izlaz iz teške situacije ukoliko se država ne počne ozbiljno baviti problematikom poljoprivrede u cjelini".


Dukić je podsjetio da seljaci traže između ostalog jeftiniji plavi dizel, legalizaciju farmi za nula kuna, kamate od najviše četiri posto, te da ovrhe ne mogu ići na potpore, kao i isplatu poticaja u maksimalnom iznosu, posebno važnim ocijenivši i zahtjev da 2011. godina ne bude referentna godina.


Naglasio je da od prosvjeda, na kojem će sutra biti oko 150 traktora i ostalih vozila poljoprivredne mehanizacije, neće odustati do ispunjenja seljačkih zahtjeva ,jer kako je rekao "uistinu više nemamo što izgubiti".


Ovi prosvjedi, kojima će se priključiti i veći broj ostalih seljačkih udruga, ribari, ali na koje pozivamo i građane koji također teško žive, a ako oni nemaju novaca tko će kupovati naše proizvode, kazao je, istaknuvši kako nikakav problem nije izvesti na ceste više tisuća traktora.
 
Top