Seks tokom sna je bolest

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
13. 06. 2010. 09:02h| Vestionline

Seks tokom sna je bolest

Kanadski naučnici su otkrili seksomniju, poremećaj sna kod koga osobe imaju seksualne odnose dok spavaju Istraživanje koje su sproveli otkrilo je da je poremećaj prisutniji nego što se očekivalo.

69878_seksomnia_kf.jpg

Jedna od 12 osoba se upušta u seksualne odnose tokom sna, zaključili su u istraživanju na Univerzitetu u Torontu. Istraživanje je sprovedeno povodom konferencije „Sleep 2010“ na kojoj su učestvovali lekari iz oblasti medicine sna.

Seksomnijaci se žale na umor, neznajući da imaju odnose dok spavaju. Razlika među polovima kod ovog poremećaja je 11% više prisutnosti kod muškaraca.

"Mislili smo da je ovaj poremećaj izuzetno redak, a istraživanje je dalo iznenađujuće rezultate“, kaže Šaron Čung, jedna od naučnika u istraživanju.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Cime se sve ne bave kada su " Zalodni "......ocigledan primer " Naucnog Rasplinjavanja ".......a rezultati i analize.....na kraju kao sto obicno biva...nece rezultirarti nekim lekom......vec obrnuto...
Ne znam za... kanadjane....ali .....kada mi se tako nesto desilo u snu ( ako se dobro secam odprilike dva puta ) kada bi se probudio osecao sam se relaksiran i pun nove energije....
(ne znam da li ce i ostali biti ovoliko iskreni u svojim odgovorima.....buduci da se ovo tretira kao poremecaj.....bar kod kanadjana)
Ne znam da li i singapurcani imaju ove poremecaje......

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Mislim da sam u nekoj od "doktoskih" serija videla slučaj devojke koja kao ima poremećaj sna, a u stvari svake noći mesečari i odlazi kod bivšeg dečka koji stanuje jedan sprat ispod nje, i nakon što ga "iskoristi", vraća se kući u krevet. Pritom, sve vreme "spava", i hronično je premorena i neispavana.
Iskreno, nikad mi se nije desilo tako nešto, a ne bih ni volela. Ne zbog toga što se tretira kao poremećaj i bolest, nego zato što volim da budem svesna kad to radim, koje je uživanje ako nemaš pojma da se desilo?

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
O pa to je " Nesporazum "....ja tada nista ne radim ( orig. crnogorski virus )...ja to sanjam......ali nebih imao nista protiv da me poseti neka " Mesecarka "....pravio bih se da spavam.....

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Sve više obolelih od seksomanije

14. 06. 2010. 18:13h| Vestionline

Sve više obolelih od seksomanije

Sve je više ljudi koji kažu da pate od "seksomanije", odnosno da tokom spavanja imaju neke seksualne aktivnosti, pokazala je nova studija.

54032_sexually_f.jpg

Kanadski naučnici kažu kako je istraživanje pokazalo da jedna od 12 osoba imaju neku vrstu seksa dok spavaju, a četvrtinu čine muškarci.

Stručnjaci kažu kako se takva seksualna ponašanja koja se dešavaju za vreme spavanja mogu kretati od masturbacije do fizičkog odnosa.

Naučnici sa Univerziteta "Health Network" u Torontu kažu da je studija pokazala kako je ovaj poremećaj spavanja češći nego što se mislilo. Studija je obuhvatila 428 muškaraca i 404 žene, za koje postoji sumnja da pate od neke vrste poremećaja spavanja, prenosi "Telegraph".

Jedan od deset muškaraca su rekli da imaju neku vrstu seksualne aktivnosti tokom spavanja, a četiri posto žena reklo je isto.

Doktorka Šeron Čung, vođa istraživanja, kaže da ljudi koji pate od "seksomanije" se uglavnom ne sećaju seksualnih aktivnosti tokom spavanja. Nesanica, umor i depresija, kaže ona, imaju dosta zajedničkih simptomima sa ovom vrstom poremećaja spavanja.

"Do sada nije bilo studija o ovome ili u kojoj meri je čest ovaj poremećaj spavanja", kaže ona. Mnoge osobe koje tokom spavanja imaju seksualne aktivnosti nisu se obraćali doktorima jer im je bilo neugodno.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Evo ....sve priznajem....samo mi......mesečarke ....ne dirajte.....

Natrag