Šta je novo?

Seks poboljšava mentalno zdravlje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.094
Seks poboljšava mentalno zdravlje

Ispitanici su već sutradan, nakon seksa, bili srećniji i boljeg mentalnog zdravlja, međutim, ako su vodili ljubav sa nepoznatom osobom sreća ih je "držala" samo jedan dan

Depositphotos_92444320_xl-2_620x0d51a8710d5bdfb31.jpg


Već je potvrđeno da seksualni život jača imunitet i produžava životni vek onih koji ga aktivno upražnjavaju, kao i da poboljšava kognitivne funkcije, naročito pamćenje.

Ali, kao da naučnici nisu bili zadovoljni tim pozitivnim efektima, pa su nedavno sproveli istraživanje u kom su ispitali kako seks utiče na mentalno zdravlje i raspoloženje. Odgovor je, pogađate - pozitivno.

U istraživanju su učestvovali mladi oba pola, koji su svakodnevno izveštavali o svojim aktivnostima u ovom domenu. Zaključeno je da su već sutradan, nakon seksa, bili srećniji i boljeg mentalnog zdravlja, međutim, ako su vodili ljubav sa nepoznatom osobom sreća ih je "držala" samo jedan dan, dok je odnos sa voljenom osobom poboljšavao raspoloženje tokom naredna dva dana.

Uzevši ovo u obzir, sledeći put razmislite pre nego što partnera odbijete uz izgovor da vas boli glava, jer, kao što vidite, seks je blagotvoran.

(Novosti)
 
Učlanjen(a)
12.09.2019
Poruka
3
Procitao sam pre neki dan anketu Danasa, koja glasi "Da li ste zadovoljni sa ucestalosti seksualnih odnosa sa vasim partnerom" - Odgovor: 68% Ne. E kad bi se to malo promenilo, verujem da bi i mentalno zdravlje bilo bolje :D
 
Top