Šta je novo?

Sedam dana robije zbog duga od 2000 kn: U zatvor više živ ne idem!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
umirovljeni časnik bernard vuletić zbog DRUGE neplaćene Prometne kazne mora sedam dana iza rešetaka


Sedam dana robije zbog duga od 2000 kn: U zatvor više živ ne idem!


Izvor: Slobodna Dalmacija 16.11.2010. | 08:49

Neka policija dođe po mene, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi SEnD kaže Vuletić nakon što mu je zbog druge neplaćene kazne od 2000 kuna stigao poziv za Bilice Piše milena budimir Prije pet godina Bernard Vuletić je otišao u Opuzen po svoj kamion. Kako mu više nije koristio – odlučio ga je prodati te je našao kupca u Splitu. Na putu od Opuzena do Splita dva puta ga je zaustavila prometna policija.

- Pogriješio sam! Kriv sam! Vozio sam kamion bez registracije i dužan sam državi platiti kaznu - priznaje nam Vuletić.


Smetnuo je s uma, veli, kako na vrijeme nije obavio papirologiju oko teretnog vozila. Kazne su napisane, iznosile su po dvije tisuće kuna, a kamion već dan nakon toga prodan je i predan u druge ruke. Nije Bernard platio kaznu na vrijeme, žalio se Sudu ističući kako trenutno nema novca i molio da mu se novčana kazna “pretvori” u rad za opće dobro. No, nisu mu izišli ususret.

Vrijeme izgubio uludo
- Ma, već sam skoro i zaboravio na to, a onda mi je stigao poziv da dođem u zatvor na splitskim Bilicama “odraditi” svoju kaznu. Sedam dana za dvije tisuće kuna - prepričava Vuletić, par dana nakon izlaska iz “bajbuka”.


ImageHandler.ashx

Bernard Vuletić: Zašto se država ne naplati ovrhom, ja im sad ne mogu platiti
/ N. Vilić/CROPIX

Nije mu, kaže, zatvor stran, jer je “za onoga sistema” proveo gotovo dvije godine u vojnom zatvoru u Nišu... No, ono što je vidio na Bilicama zgrozilo ga je toliko da danas, kada je stigao novi poziv za novi boravak iza rešetaka jer, podsjećamo, u pitanju je bila “jedna vožnja - dvije kazne”, kaže:
- Ja u zatvor više ne idem živ! Odlučan sam u namjeri da se pozivu ne odazovem, neka pošalju policiju po mene, pa ćemo vidjeti što će tada biti - kazuje nam.

Na Bilicama je bio u istoj prostoriji s deset drugih zatvorenika, sve redom kriminalci, dileri, razbojnici, lopovi, a to mu je kao dragovoljcu i invalidu Domovinskog rata, umirovljenom časniku, baš - ispod časti! Izgubio je tamo, kaže, vrijeme uludo, supruga i djeca su patili zbog toga, a živio je sedam dana na račun državnog proračuna, umjesto da ga – napuni!


- Želim platiti kaznu, ali ne sad odmah jer nemam, tražim od države da se naplati ovrhom, to je instrument koji je ona uvela, zakon kojeg je donijela, neka ga i koristi - veli.

Kredit mu ‘pojede’ mirovinu


Nije se država ni pokušala ovrhom naplatiti jer, kako neslužbeno doznajemo iz Porezne uprave – zbog kredita kojeg ima ne smiju “sjesti” na Vuletićev račun.
Policija spremna za privođenje
Kako neslužbeno doznajemo iz splitske policije, ukoliko se Vuletić ne odazove pozivu, policija treba reagirati i postupati po nalogu Suda te ga privesti.
 
Top