Šta je novo?

SAZNAJEMO Džambu sud oprostio prevare

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.320
SAZNAJEMO Džambu sud oprostio prevare
Izvor: blic.rs
Drugi osnovni sud u Obrenovcu oslobodio je optužbi Slobodana Nedeljkovića (26) za prevaru i lažne priče tokom vanredne situacije i poplava.

499539_slobodan-nedeljkovic-dzambo-01_f.jpg


Kako „Blic“ saznaje, sud je odbacio optužnicu protiv Nedeljkovića, koji je poznat pod nadimkom Džambo, i pustio ga na slobodu uprkos njegovim priznanjima da je lagao i prevario izvesnog Borislava iz Republike Srpske za 30.000 dinara.


- Sud je smatrao da Nedeljković nije imao nameru da prevari i oslobodio ga je optužbi. Odluka suda je pomalo iznenađujuća jer Nedeljković nema prijavljenu adresu, dokumenta i priznao je da je uzeo i potrošio novac. Priznao je i da je lagao o tragičnoj sudbini porodice - kaže izvor „Blica“.

Nedeljković se optužnicom Osnovnog tužilaštva teretio za prevaru jer je preko medija lagao da su mu u poplavama poginuli supruga i dete, koje nije imao. On je na saslušanju kod tužioca priznao da je priču o nestanku supruge i dvogodišnjeg sina izmislio iz očaja.


- Ni sam ne znam kako sam došao na ideju da sve izmislim, ali sam hteo tako da dobijem stan od države. Nešto para koje sam dobio potrošio sam. Nedeljković je, po optužnici, u zabludu doveo Borislava iz Maglaja u RS, koji mu je uplatio 30.000 dinara pomoći.


Kriminolog Igor Pešić objašnjava da ovakve odluke suda mogu imati negativan uticaj na društvo.


- Ako nekoga za koga se utvrdi da je prevarant oslobodite i kažete da nije imao nameru, a on prizna da je i za dinar oštetio nekog, onda šaljete poruku da se laž i obmana isplate. Sada je na tužilaštvu da se žali na ovakvu odluku suda - smatra Pešić.„Samo da im nađem tela“


Slobodan Nedeljković Džambo izmislio je vrlo potresnu priču:
- Kad je počela poplava, odveo sam suprugu i sina kod tasta u Veliko Polje. Ali ubrzo mi je tast javio da je voda narasla i da su morali da se popnu na krov. On je sišao u kuću i kad se vratio, moje žene i sina više nije bilo. Samo da im nađem tela...- pričao je tada.

Nema dokumenta


Do sada je utvrđeno da je Nedeljković poreklom s Kosova i Metohije, a da je u Obrenovac sa 11 godina stigao 1999, za vreme bombardovanja. Nema lična dokumenta i nema ga u policijskoj evidenciji.

 
Top