Savršene farmerke za vaš stas

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Savršene farmerke za vaš stas


1.jpg

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da u moru modela izaberete onaj koje će najbolje pristajati vašoj figuri. Bez obzira da li je reč o starom ili novom modelu farmerki, neka pravila su večna.


Za mršavice

Ako ste mršavi, treba da odaberete plitke farmerke koje lepo prianjaju uz telo. Pristajaće vam one sa ravnim nogavicama, koje su uzane u kukovima. Izbegavajte vrećaste modele široke oko bokova, kao i one sa visokim strukom, naročito ako imate izduženi torzo.


Za „velike“ devojke

Ako ste krupni, najviše će vam odgovarati komotne pantalone koje su dovoljno široke u nogavicama i kukovima. Izbegavajte visok struk, previše tesne i previše uske farmerke. Bez obzira na trenutnu modu, bolje ćete izgledati u tamnijem džinsu.

Za palčice

Ako ste nižeg rasta, odaberite farmerke sa niskim ili normalnim strukom i ravnim nogavicama. Izbegavajte vrećaste i pripijene farmerke, kao i one koje se nabiraju na zadnjici.

Za devojke savršene građe

Ako ste građeni baš onako kako treba, odgovaraće vam većina stilova i krojeva, pa se možete sasvim opustiti kad krenete u kupovinu.

I još nekoliko caka kako biste što duže nosili omiljeni džins
− Da bi vaše farmerke uvek izgledale kao nove, perite ih prevrnute u hladnoj vodi, deterdžentom koji ne sadrži hlor. U svako pranje dodajte šolju sirćeta kako biste sačuvali originalnu boju.
− Kako biste postigli iznošeni izgled perite ih sa drugom odećom od teksasa. Pritisak drugog džinsa pohabaće i izbledeti vaše farmerke.
− Nosite farmerke najduže što možete, pre nego što ih operete. Tako će se na njima pojaviti prirodno izbledele pruge.

2.jpg

Blic žena
 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Farmerke kao salivene

Farmerke kao salivene

RTS 15.01.2010 10:04


Jedan od 'stubova' ormara čine farmerke i mnogo toga se vrti oko njih. Odabrati savršene pantalone od teksasa nije baš sasvim lako, ali je neizostavno za svaku devojku koja drži do svog izgleda.

Prave farmerke koje će vam stajati kao salivene nisu mit niti su nedostižne, već su vam gotovo nadohvat ruke.

b2bc4615cc6cca35b199cb56d65cb53e.jpg
1.jpg

2.jpg

3.jpg

Tajna je odabrati par koji ističe prednosti figure, a nije previše upadljiv i „okićen" detaljima prolaznog trenda.
Ove sezone uske farmerke su omiljene među onima koji su upućeni u modne tokove, ali to ne znači da ih svi moraju nositi iako im se ne dopadaju ili ne stoje dobro.
Možda u nekom modelu koji je na poslednjoj polici u radnji izgledate bolje i modernije nego u pantalonama koje su apsolutni hit.
Ako je verovati modnim stručnjacima, naći savršene farmerke u stvari znači odabrati boju koja vam pristaje.
Homogene boje ili izbledele, važno je da je nijansa baš po vašem ukusu.
Izbledele teksas pantalone primerene su neformalnijim prilikama, dok se farmerke tamnijih nijansi bez „efekta" dugotrajnog nošenja i mnoštva šara ili metalnih dodataka mogu nositi gotovo u svim situacijama.
Pripadnice lepšeg pola koje žele da skrenu pažnju na donji deo tela, bez brige mogu se odlučiti za par sa izbledelim regijama.
Svetle nijanse privlače pažnju i ističu, dok tamnije boje prikrivaju mane. Zbog toga su naročito popularni oni modeli sa izbledelim delovima najvišeg dela nogavica sa zadnje strane. Takva igra senki vizuelno smanjuje zadnjicu i odvlači pažnju na noge.

4.jpg

Tamne pantalone ujednačene boje odgovaraju devojkama sa dužim nogama ili „jačim" donjim delom tela.
Izgled džepova je još jedna sitnica o kojoj treba voditi računa. U zavisnosti od njihove pozicije, broja i oblika dobićemo drugačiji rezultat.
Veliki čepovi koji štrče, poput onih na modernim „urbanim" modelima ističu pozadinu jer dizajneri žele da akcentuju senzualnost.
Poznavaoci, a i laici, slažu se da je nemoguće naći savršene farmerke bez detaljnog isprobavanja.
Odevni predmeti koji nam dobro stoje nisu baš uvek udobni, međutim, kada su farmerke u pitanju, to ne mora da bude pravilo.

5.jpg

Kako bi vas nove pantalone „prigrlile" na pravi način, dopustite im da vam budu komotne tamo gde je to neophodno, a malo manje u delovima gde želite potporu.
Nogavice bi trebalo da se sužavaju ka kolenima jer se na taj način prati linija noge. Dodajte tome malo izbledelog teksasa oko kolena (privlači pažnju) i rezultat će biti instant mršavije butine.
Poslednji test kojem treba da podvrgnete „kandidate" za vaše buduće omiljene farmerke je kombinovanje sa garderobom.
Najmanje dve majce, džempera ili košulje moraju se savršeno slagati sa njima. Ukoliko ste zadovoljni rezultatima, te farmerke možete bez brige kupiti i zaboraviti ostale neudobne, neodgovarajuće i prevaziđene modele.

9866.jpg


 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
A ja bas mislim, da je za ove `velike` devojke mnogo bolji visok struk. Opticki suzava struk ako si siri kukovi i onda to mnogo bolje izgleda. Ja sam inace gradje kao ova treca na slici. Pa znam iz iskustva. :)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
5 znakova da vam farmerke ne odgovaraju: Izaberite pravi model

Zlatno pravilo kada birate farmerke glasi: probajte uvek nekoliko pari iste veličine i istog kroja. Džins se tokom nošenja tegli, a vama je možda pod ruku došao baš par koji su već više puta probali potencijalni kupci. Njujorški stilista Shatonia Amee otkriva još nekoliko saveta kako da izaberete prave farmerke.

10818_shutterstock_62048326_hf.jpg


VISE NA VAMA
Znak upozorenja:
Naborane su ili previše opuštene u predelu guze i kukova − prevelike su vam.
Rešenje: Potreban vam je manji broj.

STREČ
Znak upozorenja:
Farmerke vas stežu i gužvaju se u predelu prepona. To znači da su previše tesne.
Rešenje: Isprobajte model sa malo više streča. Ne plašite se ni većeg broja, važno je da vama bude udobno i komotno da ih nosite.

LUFT NA LEĐIMA
Znak upozorenja: Kada se nagnete, „zine“ vam zadnji deo farmerica. Ako vam na ostalim mestima odgovaraju, ali pozadi možete da uvučete celu ruku, vreme je da se odlučite za drugačiji model.
Rešenje: Probajte da nosite farmerke sa srednjom visinom struka, izbegavajte plitke. Vodite računa da vam se ne vidi donji veš jer je to neprimereno.

PRESIPANJE
Znak upozorenja:
Ako vam se višak na struku, stomaku ili kukovima presipa preko kaiša, onda definitivno niste izabrali pravi broj pantalona.
Rešenje: Izbegavajte preterano tesne farmerke. Ne plašite se da kupite broj veće − to je samo brojka. A možda treba da izaberete i model sa višim strukom.

DUŽINA
Znak upozorenja:
Ako vam se nogavice vuku po podu čak i u najvišim štiklama, onda nemate džins adekvatne dužine.
Rešenje: Ukoliko je ovo vaš slučaj, onda tražite model za žene niže visine. Pošto njega ne možete pronaći u bilo kom butiku, predlažemo kupovinu u brendiranim radnjama. Platićete malo skuplje, ali ćete imati pravi model.

Izvor: Blic Zena
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Kao druga koža

Kao druga koža

Večni džins... Farmerke su najisplativiji odevni predmet, ali naći savršene nije lak zadatak. Žene u proseku isprobaju devet modela. Ubrzajte potragu pridržavajući se ovih pravila

farmer.jpg

Potraga za idealnim farmerkama izgleda kao najteži šoping zadatak. One su najnosiviji i najisplativiji odevni predmet, koji je idealan za gotovo sve prilike. Ako je dobro odabran, naravno. U potrazi za idealnim farmerkama nemojte da se obeshrabrite. Statistika pokazuje da žene u proseku isprobaju devet modela farmerki pre nego što nađu onaj koji im odgovara. Evo i nekoliko pravila koja će vam pomoći da nađete idealne i pri tom izgledate seksi i privlačno.

Kratke noge (1)
Izbegavajte farmerke s manžetnama, sjajan džins takođe nije dozvoljen, kao ni farmerke koje se sužavaju. Obavezno izbegavajte kapri pantalone, ne laskaju ovoj figuri. Pravi izbor su dugački modeli sečeni tačno kod nivoa potplata jer daju iluziju dužih nogu.

Punačka figura (2)
Žene koje imaju jače noge i bokove svakako bi trebalo da kupuju džins srednje visokog struka, ravnih nogavica i možda čak i broj veće, nikako broj manje.

Velika zadnjica (3)
Proverite džepove. Mali i široko postavljeni džepovi vašu zadnjicu će učiniti većom. Birajte one koji su veći i postavljeni bliže centru. U svakom slučaju, farmerke ne bi smele da imaju nikakve dodatne ukrase, šljokice ili dugmad.

Dečačka figura (4)
Nosite uže farmerke, poput onih cigaret kroja, koje se od bokova naniže lagano sužavaju. One će vam vizuelno dodati bokove i zadnjicu. Vama će odlično pristajati i skini džins.

Veći stomak (5)
Izbegavajte elastične materijale, farmerke s naborima oko struka.

Široki bokovi (6)
Izbegavajte „begi", odnosno široke pantalone, one će vas samo učiniti krupnijim. Svakako pazite i na prednje džepove. Trebalo bi da budu klasično postavljeni napred, a nikako sa strane jer će vas samo još više proširiti u toj kritičnoj tački. Svakako se klonite pantalona „šargarepa" kroja.



Izvor:pressonline
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Dame luduju za push-up farmerkama

Dame luduju za push-up farmerkama

Žena

Wonder farmerke, koje je početkom 2007. lansirao brend "Salsa Jeans", brzo su osvojile tržište zahvaljujući "push-up" efektu na zadnjem delu, koji vizuelno podiže i ističe ženske obline.

1.jpg2.jpg

Wonder farmerke su postigle uspeh širom sveta i postale najprodavaniji artikal u svih 30 zemalja u kojima je brend prisutan. Dostupne su u različitim bojama, nijansama, sa različitom završnom obradom i detaljima, u ukupno 45 različitih modela i mogu se kupiti tokom cele godine.
Ove farmerke su i kod nas stekle veliku popularnost kod pripadnica lepšeg pola. Dovoljno ih je jednom probati i postaćete njihov fan istog trenutka.
Devojke se iz sezone u sezonu vraćaju u "Salsa Jeans" prodavnicu u TC Ušće kako bi kupile novi model ovih neverovatnih farmerki.

 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Farmerke po vašoj meri
[/h]
Farmerke su najsvestranija odeća. One su odgovarajuća odeća za odlazak u lokalnu prehrambenu prodavnicu, kao i za otmene zabave ili neki svečani događaj. One su lepe, izdržljive i udobne. Ovaj članak treba da vam objasni kako da izaberete farmerke da bi dobro odgovarale vašoj figuri.
news_9640.jpg


Džins za visoke žene

Visoke žene treba da obrate pažnju na duge ili ekstraduge farmerke svetlih nijansi. Niski struk je
najbolji. Džins može biti širok, ravan, podvrnutih nogavica, da opušteno pristaje ili zvonast pri dnu. Klonite se kratkih farmerki, cigaret stila ili onih kod kojih se nogavice sužavaju.

Džins za sitne žene

Uske sa elastinom i duge farmerke sužene na dnu, kao i one sa zavrnutim nogavicama treba izbegavati jer će vam učiniti figuru kraćom. Zaboravite na svetle nijanse, one nisu za vas. Zvonaste tamnih boja će izgledati dobro. Ravne cigaret farmerke sa visokim potpeticama iste boje će dodati ekstra dužinu vašim nogama. U previše opuštenim modelima ćete izgledasti premršavo, a vrlo pripijene farmerke će skretati previše pažnje na vašu visinu.
http://www.smedia.rs/ona/vest/9635/...vila-Trendovi-Pravila-za-nosenje-helanki.html

Džins za žene sa uskim kukovima i ravne zadnjice

Najbolji izbor za vas su svetle farmerke koje se šire sa visokim ili niskim strukom (ako imate lep struk). Takvi modeli će skrenuti fokus sa kukova i zadnjice naglašavajući članke i stopala i dodati volumen da stvori obliju i ženstveniju figuru.

Džins za žene sa nedefinisanim strukom

Žene sa nedefinisanim strukom moraju da kupe farmerke veće veličine jer one koje im najviše odgovaraju, previše stežu struk.
Posebno je važno da farmerke budu ravne i uske. To će učiniti vašu dijafragmu vizuelno manjom i srazmernom kukovima. Sem toga, možete da izaberete muške farmerke i verovatno nađete model koji vam najviše odgovara.

Džins za žene sa širokim kukovima

Džepovi pozadi treba da budu prilično
veliki i da pokriju što je moguće veći deo zadnjice. U slučaju da su džepovi mali ili da je prostor između njih prevelika kukovi će izgledati još šire. Dobri modeli za vas su: par sa niskim strukom ili farmerke koje opušteno prijanjaju tamnih nijansi od debljeg grubljeg teksasa sa pravim širokim nogavicama.

Džins za punije žene

Obratite pažnju na tkaninu. Mekani tanki teksas dobro stoji i omogućava dobru formu. Po pravilu, punije žene biraju da nose suviše opuštene farmerke koje su prevelike za njih. To nije dobro, jer previše široke farmerke ili pantalone čine da žene izgledaju deblje. Preferirajte farmerke tamne boje koje se sužavaju na dnu. Ne treba da budu previše uske.

I zapamtite jedno univerzalno pravili: visoki struk produžuje noge, a nizak ih smanjuje.



Izvor: S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
10 džins zapovesti za savršene farmerke

10 džins zapovesti za savršene farmerke

Odaberite džins koji će biti u skladu sa vašom figurom, a koji će umeti da ceni vaš budžet.

225698_farmerke_f.jpg
Odaberite džins koji će biti u skladu sa vašom figurom

1. Ako prilikom kupovine lako ulazite u farmerke obavezno probajte i manji broj.

2. Pojas treba da bude taman, odnosno baš fit. Ako mogu da stanu dva prsta to je dobro! Cela šaka - ne nikako!

3. Pozicioniranje zadnjih džepova je ključno zato ih dobro zagledajte u ogledalu.

4. Modeli sa vankonusnim šavom (kada bočni šav prelazi na prednju stranu farmerki) stvaraju iluziju tanjih nogu.

5. Farmerke perite tako što ćete ih prevrnuti naopako (na naličije) i to samo sa drugim džinsom jer često ispuštaju prepoznatljivu indigo boju.

6. Pre kraćenje farmerki obavezno ih operite jer prilikom prvog pranja skupljanje je između 2 i 4 %.

7. Nemojte ih sušiti u mašini za sušenje veša i na radijatoru već samo na vazduhu. Džins ne voli toplotu, pa peglanje slobodno zaboravite!

8. Ako vam džepovi prave zadebljanja u gornjem delu i čini vas punijim, slobodno ih isecite i ušijte džep.

9. Pogledajte deklaraciju jer farmerke sa malim procentom elastina su udobnije i bolje prijanjaju uz telo. Ako je taj procenat veći od 5%, model će brzo promeniti oblik, što nije dobro.

10. Iznošen džins uvek ima veću draž od novog, zato ne bacajte svoje "oldtajmere“.

Izvor: Cosmopolitan




 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Sve nijanse džinsa: Ultimativni trend ovog proleća

Izvor B92






Proleće uvek donese bezbroj trendova, oboji naše ormane najlepšim bojama i materijalima. Odeća od džinsa baš pristaje uz prolećene dane.




1132430513551d24de1fa4b034306184_w640.jpg



Ovog proleća u ponudi modnih dizajnera ima toliko modela teksas suknji, od kratkih do dugih.Duge panatlone širokih nogavica odlično će pristajati uz teksas košulji.U džinsu možete da budete i malo smelije. Ako volite da izgledate provokativno, vezana teksas košulja I kraći šortsić mogu da budu dobitna kombinacija.Džins je pobednik kada je u pitanju osvežavanje jednostavne crne garderobe.Teksas jakna je veoma efektan i zanimljiv model, kao i ultra kratki šorts.Uz top, majicu ili belu košulju, kao i sandale sa paltfomom, ovi komade odeće mogu da izgledaju odlično.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Evo kako da izaberete savršene farmerke za vaš oblik tela

Izvor: B92


Potragu za savršenim farmerkama žene svrstavaju u jednu od najstresnijih kupovina.

877526023551aa37541106607332262_w640.jpg

Thinkstock


Potragu za savršenim farmerkama žene svrstavaju u jednu od najstresnijih kupovina. Bez obzira na vreme i modne trendove žene žele da njihove omiljene farmerke imaju poseban efekat. Da lepo oblikuju zadnjicu i da noge učine dužim. Odabir modela večnog komada odeće olakšaće činjenica da već postoji testirana formula koja jasno pokazuje koje farmerke odgovaraju određenom tipu tela.

Dečački oblik tela

Ako ste sportske građe kao Kara Delevinj i Kameron Dijaz možete da nosite skoro svaki model farmerki. Odlično će vam pristajati modeli sa zatvaračima i detaljima poput džepova.

Oblik tela kao kruška

Žene oblika kruške kao Kim Kardašijan, s punijim bokovima trebalo bi da se odlučite za farmerke visokog struka. Odličan odabir su i skini, ali i one moraju da budu sa visokim strukom kako bi produžile noge i vizuelno stanjile kukove.

Oblik tela kao jabuka

Ženama koje imaju oblik tela jabuke kao pevačica Dženifer Hadson, pristaju tamniji modeli s puno elastina i to ravnih nogavica. Ovom tipu žena ne odgovaraju kratki modeli, dok bi trapez modeli koji se vraćaju u modu mogli da naprave fini balans i izduže figuru.

Oblik tela kao banana

Dame s izrazito dugim nogama poput modela Karli Klos muče se kako bi našle model koji će jednako dobro stajati na struku, ali istovremeno odgovarati i tankim nogama. Ukoliko imate ovaj tip tela možete da nosite modele koji su rezani nisko na struku. Slobodno možete da uzmete i malo kraći model koji vizuelno skraćuje.
 
Natrag
Top