Šta je novo?

saveti za izgradnju kosog lifta za licne potrebe

Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
8
Postovani forumasi
Potrebni su mi savet i da izgradim kosi lift /nesto kao elevator/ za prevoz lica i stvari.Duzina raspona od tacke A do TACKE B je 20m.Ugao penjanja je cca 45stepeni.Postoji mogucnost kvalitetnog ankerisanja sina za tlo -po kojima bi isla platforma.
Da li je dobro resenje snazniji // vrabac // sa atestiranom sajlom ?
Koje sine i kakve?Kako obezbediti sigurnost u slucaju pucanja sajle ?
Ima li nekoga ko mi moze pomoci u ovoj temi?
Za ovaj lift se nece traziti atest jer ce prevoz biti iskljucivo za mene i moju porodicu i na moju licnu odgovornost.Svestan sam da to nije standard i da je to ogromna odgovornost ali sam takodje svestan da atest nikad ne bih mogao da dobijem jer jednostavno nemam novca da obezbedim sve uslove koji se traze za javne liftove
Zahvalan na svakom savetu ili ideji
Cvele48
 
Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
6
Cvele kada si vec iz Beograda skoci do podzemnog prolaza na Terazijama i na obe strane imas nesto slicno vec namontirano na zidovima uz stepeniste.
Pozdrav
 
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
8
Znam za to.Video sam ali mi je to skupa varijanta.Zahvaljujem se na sugestiji
Pozdrav
 
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
8
Hvala na sugestiji.Video sam to i to bi bila prava stvar kada bi se imalo para.Meni je potrebno nesto sto ce zadovoljiti moje potrebe jednom godisnje u trajanju od mesec ev. dva i normalno da sto manje kosta.Nesto slicno sam video u Kostanjici -ali nikada nisam dosao u situaciju da nadjem vlasnika ili nekoga ko bi mi omogucio pristup da snimim teh. resenje.U svakom slucaju hvala.
Pozdrav
 
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
8
Svi forumasi nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase.Pa dragi forumasi da li je moguce da nema nikoga da mi pomogne,idejom predlogom realizacije i sugestijamaOcekujem aktivnost po ovoj temiPozdrav
 
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
5
cvele48,

za takve savete u vezi kosog lifta, dobro bi bilo da se učlaniš na Elitemadzone/techzone i tamo postavi pitanja jer na tom forumu ima podosta stručnih i pametnih ljudi.
 
Top