Šta je novo?

Sanaderu će se isplaćivati zastupnička plaća od 16.000kn!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Sanaderu će se isplaćivati zastupnička plaća od 16.000kn!
Agencija Vlm|Danas.hr 01.07.2011.

0632007.48.jpg

Mjesečna zastupnička plaća Ive Sanadera izračunat će se na osnovi koeficijenta i radnog staža od 30 godina i tri mjeseca i trebala bi bez dodatka iznositi oko 16.000 kuna. Tako je jednoglasno odlučio saborski Odbor za izbor i imenovanja.

Naime, Sanader je sredinom lipnja podnio zahtjev za isplatu saborske plaće jer mu je 31. svibnja 2011. prestao radni odnos u tvrtki Alia savjetovanje. Iako je odluka donesena jednoglasno, i oporbeni i vladajući članovi odbora isticali su da moraju poštovati zakone i glasovati za Sanaderov zahtjev.

Zdenko Franić (SDP) napomenuo je da je on politički protiv ove odluke, ali da će proceduralno biti za nju. Željka Antunović upozorila je da je SDP u protekla dva mandata, na temelju vrlo očitih indicija, upozoravao na koruptivni karakter vlasti kojoj je na čelu bio Ivo Sanader. Napomenula je da tada nitko od odgovornih iz vlasti i istražnih tijela nije reagirao te da je besmisleno raspravljati o nečemu što je zakonsko pravo zastupnika.

"Političku odgovornost snose oni koji su godinama gledali kako se u Hrvatskoj krade i o tome su šutjeli", nastavila je.

"Neka sudovi danas odrade svoje, a zakonska prava ima svatko, pa i onaj tko je pritvorenik i osumnjičenik", rekla je Antunović.

To je izazvalo Krunoslava Markovinovića (HDZ), koji je kazao da će idući saziv Sabora morati raditi na tome da se Zakon o pravima zastupnika izmijeni. Potom je cinično dodao da je HDZ upozoravao na niz koruptivnih stvari u bivšoj Račanovoj vladi, a nešto od toga vjerojatno će biti procesuirano jednog dana.

"U cijeloj priči mogu reći da su HDZ i Vlada našli dovoljno snage da podrže procesuiranje svih koji su na bilo koji način zgriješili, dok SDP sve one vezane s kriminalom prikriva i s njima jednog dana namjerava preuzeti vlast", oštro je uzvratio Markovinović.
 
Top