Šta je novo?

Sanaderova obitelj pod stalnim nadzorom policije

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA SUPRUGU I KĆERKU UHIĆENOG BIVŠEG HRVATSKOG PREMIJERA

Sanaderova obitelj pod stalnim nadzorom policije
Izvor: Glas Slavonije Objavljeno: 27.12.2010

foto%5C574796.jpg

ZAGREB
- Ovoga nema ni u Zimbabveu, ogorčeno je komentirala Mirjana Sanader, supruga uhićenog bivšeg premijera Ive Sanadera, koju su u četvrtak navečer nešto poslije 21 sat, dok se s kćerkom Brunom vraćala kući u Kozarčevoj ulici u Zagrebu, zaskočila dvojica policajaca i tražila osobne dokumente. Osim toga policajci su, kako tvrdi Mirjana Sanader od njih tražili i putovnice, što ih je obje neugodno iznenadilo. Kako bi legitimiranje obavile čim diskretnije tražila je od policajaca da uđu u dvorište, no ovi su uzvratili: "Nemate vi šta ulaziti unutra!" U tom trenutku supruga i kćerka bivšeg premijera pomislile su kako nije riječ o uobičajenoj proceduri provjere dokumenata, te su se pobojale kako će im policajci oduzeti putne isprave. “Zato smo zvale odvjetnike”, potvrdila je Sanaderova, kojoj su odvjetnici Ivan Lovrić i Jasna Novak objasnili kakva prava prilikom legitimiranja imaju. U svakom slučaju policajci ni Mirjani ni Bruni Sanader nisu rekli zašto je nužno da im pokažu i predaju svoje putne isprave. Naknadno je to, nakon brojnih novinarskih upita, učinio glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.
- Prema nalogu suca istrage policijski službenici imaju zadaću opservirati kuću u Kozarčevoj 21. Imaju obvezu i kontrolirati ulaz i izlaz osoba kako bi se osiguralo da se ne odnesu vrijedne pokretnine iz doma Sanaderovih, potvrdio je Borovec. Riječ je naime o stvarima što su popisane i fotografirane još prije nekoliko dana tijekom pretrage kuće nakon što je Sanader uhićen. Pokretnine u pretrazi nisu zapečaćene, no istražitelji žele spriječiti bilo kakvu mogućnost da se njima manipulira. Borovec nije želio komentirati način postupanja policijaca, jer nije još bio upoznat s detaljima. “Ne znamo zašto je do ovoga došlo, sve ćemo ujutro provjeriti”, kratko je prije ulaska u kuću s Mirjanom i Brunom Sanader, nešto poslije 22 sata, dodao odvjetnik Ivan Lovrić.
Dok su supruga i kćerka bivšeg premijera davale izjave novinarima, policajci su popisali i registracije automobila kojima su se predstavnici medija dovezli u Kozarčevu ulicu.

A.Raić-Knežević
 
Top