Šta je novo?

Sanader ostaje u pritvoru još dva meseca

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Sanader ostaje u pritvoru još dva meseca


BlicBivši premijer Hrvatske Ivo Sanader ostaće u pritvoru još dva meseca zbog opasnosti od bekstva, odlučio je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu. Sanaderova odbrana ponudila je kauciju od čak 12,4 miliona kuna (1,66 miliona evra), ali je sud to odbio.

Jedan od Sanaderovuh advokata Goran Suić rekao je da su u prikupljanju kaucije za bivšeg premijera pomogli aktuelni predsednik Sabora Luka Bebić, prijateji Jerko Rošin i Mario Zubović kao i supruga Mirjana Sanade tako što su založili imovinu.

"S obzirom na to da je Sanderova imovina blokirana kauciju su dali njegovi prijatelji pa je tako Luka Bebić ponudio svoju kuću, Jerko Rošin stan u Splitu, Mario Zubović stan u Zagrebu, a Sanaderova supruga svoju trećinu kuće", rekao je novinarima Suić.

Sanaderova odbrana najavila je žalbu na odluku istražnog sudije da bivšem premijeru produži pritvor u kojem se nalazi od 18. jula kada je iz pritvora u Austriji izručen Hrvatskoj. Tako će bivši hrvatski premijer iza rešetaka dočekati 28. oktobar kada počinje suđenje za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje 3,6 miliona kuna (oko 482.000 evra) provizije od Hipo banke sredinom 90-tih godina dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova.
 
Top