Šta je novo?

Sanader: Ne znaju u što se upuštaju!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Sanader: Ne znaju u što se upuštaju!
Danas.hr 30.06.2011.

0560007.48.jpg'Pa jesu li oni uopće svjesni u što se upuštaju', bila je prva reakcija bivšeg premijera Ive Sanadera kad je čuo da je u Hrvatskoj pokrenuta istraga o tome da je navodno primio mito od predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija.

Izvor blizak Ivi Sanaderu ispričao je u srijedu kako nekadašnji predsjednik Vlade, koji se trenutačno nalazi u pritvoru u Salzburgu, cijeli slučaj gleda isključivo u kontekstu odnosa Hrvatske i Mađarske.

"Nisam tu ja bitan, ja ću se lako obraniti od tih laži i konstrukcija. Ali, ovdje se radi o međunarodnoj politici i odnosima s nama prijateljskom susjednom zemljom, na koje će ovo sigurno utjecati", prenio je neimenovani izvor Novom listu Sanaderove komentare istrage koja će sigurno imati dalekosežne posljedice.

No, tvrdi da bivši premijer nije nimalo uzdrman, štoviše da je "jako dobro raspoložen i borben u očekivanju povratka u domovinu".

U Hrvatskoj pak u srijedu nije bila u fokusu međunarodna dimenzija slučaja Hernadi – Sanader, nego inzistiranje premijerke Jadranke Kosor da se u vezi s tim sastane s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Zbog toga je bila na udaru šefa socijaldemokrata Zorana Milanović, koji smatra da premijerka nema što razgovarati s glavnim državnim odvjetnikom o predmetu koji je tajan, vrlo delikatan, a koji je netko pustio u medije.

Hoće li biti sastanka i kad bi mogao biti održan, nije poznato. Iz Državnog odvjetništva jučer su poručili da će pravodobno izvijestiti javnost kad budu imali informacije od interesa javnosti.
 
Top