Salata s bobom i pestom od oraha

Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
Salata s bobom i pestom od oraha

dc344303153f9976547ed3291ecbd954_thumb.jpg

Priprema
Stavite orahe, češnjak, peperoncino i ulje u posudice i izmiksajte sve skupa štapnim mikserom da dobijete zrnastu smjesu. Razrijedite smjesu sokom od naranče (regulirajte gustoću po vlastitom ukusu). Dodajte 1-2 žličice (*tajnog sastojka) i sve dobro izmiješajte.
Skuhajte bob u ključaloj, malo posoljenoj vodi 10-15 minuta i odstranite mu tvrdu opnu.
Stavite matovilac u zdjelu za salatu (ja sam imala pomiješano matovilac i crveni radič), preko njega stavite bob i začinite pestom od oraha.

Posluživanje

Tajni sastojak s kojim vas zezam nije neophodan za recept, ali meni se svidio njegov dodatak, nije ni slan ni kiseo… :)))

***Naravno, Lady D(arwina) je odmah pogodila, a i Omnia je brzo skužila. Tajni sastojak je Darwinina Whitella :))) Kao što sam rekla, nije neophodan sastojak ovoj salati, ali budući da je slatkast, ali bez šećera (dobro, osim onog u čokoladi :)))), i budući da su se u mojoj salati našli crveni radič i bob koji je bio pomalo gorkast (mislim da bob ne bi trebao biti gorak, ali eto bio je), ja sam uživala u kontrastu. Nije okus koji prevladava, ali sigurno dodatno obogaćuje.

Sastojci za 4 osobe
250 g očišćenog svježeg ili smrznutog boba
120 g matovilca
50 g oraha
1/2 češnja češnjaka
komadić peperoncina
2 žlice maslinovog ulja
1/2 do 1 cijela naranča
1-2 žličice ********

Poslednja izmena:
Natrag