Salata od Quinoe sa mrkvom, lukom i paprikom

Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
4.642
Salata od Quinoe sa mrkvom, lukom i paprikom

Priprema
Quinou skuhati u 300dcl vode malo posoljene. Polupoklopljenu žitaricu kuhati 15 minuta na slaboj vatri i potom ostaviti da izađe para. Pustiti quinou da se ohladi i nekoliko puta promiješati vilicom
Očistiti ljubičasti luk, prepoloviti i uzdužno narezati na rezance
Očistiti i oprati mladu mrkvu i narezati na ploškice
Zagrijati 2 žlice maslinovog ulja u tavi i podinstati mrkvu 8-10 minuta da bude al dente,te dodati i poprijati luk i malo podliti vodom
U jednoj šaličici izmiješati sve začine – vinski ocat, senf i piment kajenskog papra, Sambal mais, med (Sambal mais daje aromu koju ja obožavam sweet and sour, chily – iliti slatko kiselo ljuto. Takvom aromom začinjam svoj chop sui na primjer i sva kineska jela. Pako ga nemate što je vrlo vjerojatno onda treba dodati umjesto njega soja sos, ocat vinski , chery brandy i chily te to daje približnu aromu).
Ostaviti povrće da se malo ohladi i začiniti te sve umiješati u quinou
Poslužiti odmah
Po želji ja sam samo na naglo ispržila na malo maslinovog ulja štapiće pilećeg filea, te bacila preko – za one koji nisu vegetarijanci te sam time dobila kompletan obrok. Quinoa je bila još mlačna kad sam ju poslužila i baš je tako super

Sastojci za 4 osobe
15 dkg quinoe
3 glavice ljubičastog luka
30 dkg mlade mrkve
malo vinskog octa
1 kom svježe crvene paprike
2 -4 žlice začina sambal oelek ( ja sam imala sambal mais)
1 žlica srednje ljutog senfa ( ja sam stavila senf gorčica i piment kajenskog papra
2 žličice meda
2 žlice maslinovog ulja

Poslednja izmena:
Natrag