Šta je novo?

Saab prodat Spyker-u - novi detalji

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Saab prodat Spyker-u - novi detalji20100128050320_photo_0.jpg

GM i Spyker Cars NV danas su potvrdili da su postigli obavezujući sporazum o kupovini Saab Automobile AB. "Današnja najava je odlična vest za Saab zaposlene, dilere, dobavljače, odlične vesti za milione Saab-ovih klijenata i obožavatelje širom sveta, a velika novost za GM." - rekao je John Smith, GM-Pod-predsednik za korporativno planiranje...


"General Motors, Spyker Cars, i Švedska Vlada radili su vrlo teško i kreativno za posao koji će osigurati održivu budućnost za ovu jedinstvenu marku ikonu, a mi smo svi sretni zbog pozitivnog ishoda", izjavio je Smith.

Kao deo sporazuma, Spyker namerava formirati novu kompaniju, Saab Spyker Automobiles, koji će nositi marku Saab napred. Prodaja će biti izvršena primenom standarnih uslova poslovanja, uključujući primenu regulatornih, državnih i sudskih odobrenja. Drugi uslovi određeni za prodaju će biti obavljeni u dogledno vreme.

Švedska vlada danas pregledava transakcije u vezi zahteva za garancije, za kredit Saab Automobile koji je zatražen od Evropske investicione banke. Pretpostavljajući brzo reagovanje, ukupna transakcija se očekuje sredinom februara, a prethodni proces zatvaranja (wind-down) Saab-a će odmah biti obustavljen, u toku završetka transakcije.

"U pregovorima, GM je oduvek imao nadu da će pronaći rešenje za Saab, kako bi izbegli zatvaranje marke", dodao je Nick Reilly, predsednik GM-a Europe. "Mi smo radili sa mnogim strankama u proteklih godinu dana, uključujući vlade i investitora, a ja sam vrlo zadovoljan da smo mogli doći do takvog dobrog sporazuma, koji čuva radna mesta u Švedskoj i drugde. GM će nastaviti podržavati Saab i Spyker na putu prema napred. "


Izvor: MVM Motors PR
 
Top