Sa španskom policijom o "zemuncima"

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Sa španskom policijom o "zemuncima"
[/h] Izvor: Danas


Beograd -- Pripadnici španske policije koji rade istragu o Luki Bojoviću i drugim "zemuncima" uhapšenim nedavno u Valensiji, stigli su u Beograd, nezvanično saznaje Danas.

10202428394f71f746c21f4066521736_orig.jpg
Kako se saznaje, španski policajci će u Beogradu sa srpskim kolegama razmeniti saznanja i informacije do kojih se došlo u istragama u Srbiji i Španiji, ali i o povezanosti uhapšenih članova zemunskog klana sa drugim kriminalnim organizacijama na Balkanu, ali i šire.
Jedna od tema razgovora biće i dosadašnja saznanja o ubistvu člana zemunskog klana Milana Jurišića Jureta, za čije se telo pretpostavlja da je pronađeno u reci Manzanares u Španiji prošle nedelje. Podsetimo, do mesta gde se nalaze posmrtni ostaci Jurišića došlo se na osnovu pisma koje je pronađeno u stanu Luke Bojovića u Valensiji nakon hapšenja. U pismu, kako prenose španski mediji, piše da je motiv svađe Bojovića i Milana Jurišića izvesna devojka. Lokacija gde su bačeni posmrtni ostaci Jurišića pronađeni su upravo na osnovu mape i tog pisma nađenih u stanu Bojovića.

Prema informacijama lista "Danas", španski inspektori nisu srpskim kolegama donele pomenuto pismo, zato što španski forenzičari i dalje rade njegovu kriminalističku obradu, ali se očekuje da će i ono uskoro stići u Beograd.

Inače, način izvršenja ubistva Jurišića „potkrepljuju“ i informacije do kojih je svojevremeno došla srpska policija, odnosno iskaz člana zemunskog klana Sretka Kalinića, koji se upravo i sumnjiči za ubistvo Jurišića 2006. godine.

Od članova zemunskog klana jedina sudbina, koja nije potvrđena i zvanično, jeste Ninoslav Konstantinović. Mada prema ranijim izjavama, pre svega Kalinića, sumnja se da je Konstatinovića ubio upravo Kalinić i da je njegovo telo zakopano u njivi u blizini autoputa Beograd - Zagreb.

 
Top